به گفته دیپلمات های اروپایی، دو آبشار سانتریفوژ 164 تایی در مرکز نطنز نصب شد و این اقدامی است که راه را بیش از پیش برای تولید اورانیوم غنی شده در مقیاس صنعتی هموار خواهد کرد. با این حال در فرانسه، رولاند دوما این جنجال را به راه انداخته که داشتن یک بمب هسته ای توسط ایران می تواند حکم یک “عامل تعادل” در منطقه را داشته باشد.
مراحل جدید بحران بین تهران و کشورهای غربی
این تجهیزات جدید باید در آینده نزدیک بدون تزریق هیچ گونه اورانیومی مورد آزمایش قرار گیرند. اگر آزمایشات نتیجه بخش باشند، در مرحله بعد می توان اورانیوم را به سانتریفوژها تزریق نمود. قابل ذکر است که این 328 سانتریفوژ اولین سری از 3000 سانتریفوژی هستند که قرار است نصب آنها در ماه های آتی انجام شود.
گفته می شود مقامات ایرانی قصد دارند از هم اکنون تا فصل بهار شش آبشار [در حدود هزار سانتریفوژ] را نصب کنند و مابقی 3000 سانتریفوژ نیز تا ماه ژوئن نصب خواهند شد.
قابل ذکر است که مقدمات نصب و راه اندازی مرکز زیرزمینی نطنز در هفته های اخیر انجام شده است. نصب آبشارهای جدید سانتریفوژ نشان دهنده فاز جدیدی در بحران بین تهران و قدرت های غربی خواهد بود [پس از تصویب قطعنامه توسط شورای امنیت].
دوما پا را از گلیم خود دراز می کند
ازطرف دیگر، به دنبال جنجال هایی که هفته گذشته توسط ژاک شیراک به وجود آمد [استقبال از اتمی شدن ایران]، رولاند دوما نیز پا را از گلیم خود دراز کرده است.
این وزیر پیشین امور خارجه [سوسیالیست] روز دوشنبه پشت میکروفون فرانس اینتر تأکید کرد که “اگر ایران بمب اتمی در اختیار داشته باشد، مطمئناً این مسأله عاملی در ایجاد تعادل در منطقه خواهد بود”.
وی در ادامه افزود: “ولی این امر مستلزم توافق، نظارت و فضایی غیر از فضای فعلی خواهد بود. فضای فعلی به واقع تهدیدآمیز است.”
در نزد حزب سوسیالیست، این موضع جدید را می توان دقیقاً نقطه مقابل موضع سگولن رویال به حساب آورد: ممنوعیت حق اتمی برای ایران، حتی برای اهداف صلح آمیز.
منبع: اکسپرس، 6 فوریه 2007
مترجم: علی جواهری