مهدی خزعلی، وبلاگ نویس و فعال سیاسی منتقد جمهوری اسلامی، به دنبال یک اعتصاب غذای ۴۰ روزه، دچار ناراحتی قلبی شده، و از زندان اوین به بیمارستان طالقانی و سپس به بیمارستان قمر بنی هاشم وابسته به وزارت اطلاعات انتقال یافته است. همزمان محمد صدیق کبودوند، فعال حقوق بشر کرد در پی شکستن اعتصاب غذای دو هفتهای خود و وعده مسئولان زندان، موفق شد با فرزند بیمار خود خارج از زندان ملاقات کند.
در همین حال، مادر پرستو دوکوهکی، روزنامه نگار، وبلاگنویس و پژوهشگر اجتماعی، گفته است تلاشهای او برای اطلاع از وضعیت دخترش بینتیجه مانده و از سوی دفتر رئیس قوه قضائیه نیز به او اعلام شده که وضعیت زندانیان سیاسی به این دفتر ارتباطی ندارد.
برخی دیگر از گزارشها حاکی از بستری شدن دوبارهی عیسی سحرخیز، روزنامه نگار زندانی است؛آیت الله بیات زنجانی، از مراجع تقلید شیعه موفق شده روز یکشنبه، ۳۰ بهمن در یکی از بیمارستانهای تهران با وی ملاقات کند.
انتقال خزعلی بدون اجازه پزشکان
وبسایت کلمه که روز شنبه، ۲۹ بهمن ماه، از انتقال مهدی خزعلی در پی حملهٔ قلبی به بیمارستان طالقانی خبر داده بود، روز گذشته اعلام کرد که این زندانی سیاسی بامداد روز یکشنبه، ۳۰ بهمن توسط ماموران وزارت اطلاعات به بیمارستان قمر بنی هاشم وابسته به این وزارتخانه منتقل شده است.
بر اساس این گزارش، انتقال آقای خزعلی بدون اجازه پزشکان معالج صورت گرفته است.
پیشتر گزارش شده بود مهدی خزعلی از سوی مسئولان زندان، جمعه شب به بیمارستان قلب طالقانی منتقل شده و روز شنبه، ۲۹ بهمن، در بخش سیسییو در این بیمارستان بستری بوده است.
کلمه همچنین به نقل از آقای خزعلی نوشته است که او “اعتصاب غذای خود را نخواهد شکست و تا احقاق حق خواهند ایستاد.”
پیش از این، خانواده مهدی خزعلی در مصاحبه با روز گفته بودند این فعال سیاسی حاضر به شکستن اعتصاب غذای خود نیست و بر ادامه اعتصاب غذایش تا شهادت مصمم است.
مهدی خزعلی، وبلاگ نویس و فعال سیاسی، ۱۹ دی ماه در حالی بازداشت شد که به گفته خانوادهاش به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته به طوریکه دست و دو دندانش شکسته و با همان وضعیت او را به بازپرسی و سپس زندان اوین منتقل کردهاند.
پس از چهار سال بر بالین فرزند
همزمان با انتقال خزعلی به بیمارستان قمر بنی هاشم، محمد صدیق کبودوند، دیگر زندانی بند ۳۵۰ اوین که به دنبال وعده مسئولان زندان برای رسیدگی به مطالبات مطرح شده، اعتصاب خود را شکسته بود، دیروز یکشنبه، ۳۰ بهمن ماه، توانست با فرزند بیمار خود ملاقات کند.
آقای کبودوند از روز یکشنبه ۲۳ بهمن ماه، به دنبال نوشتن نامهای به دادستان تهران و طرح چند خواسته مشخص، دست به اعتصاب زده بود.
گفته میشود فرزند آقای کبودوند به “بیماری صعب العلاج سرطان مبتلا شده است” و عدم اجازه ملاقات با او از جمله دلایل اعتصاب غذای این زندانی سیاسی بوده است.
پریناز حسینی، همسر محمد صدیق کبودوند، به روز گفت شکستن اعتصاب غذای یک هفتهای همسرش، از شرطهای مسئولان زندان برای فراهم کردن امکان ملاقات آقای کبودوند با فرزند بیمارش بوده است.
همزمان با اعتصاب غذای این فعال حقوق بشر کرد، سازمان عفو بینالملل در بیانیهای از مسئولان جمهوری اسلامی خواسته است تا “فوری” محمد صدیق کبودوند را آزاد کرده و به وی امکان دهند تا با پسر بیمارش که ۲۲ سال سن دارد، دیدار کند.
محمد صدیق کبودوند، موسس و رئیس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان به دلیل فعالیتهای حقوق بشری، نوشتهها و تاسیس این سازمان غیردولتی، به بیش از ۱۰ سال زندان محکوم شده است. وی اکنون در پنجمین سال زندانش به سر میبرد و حکم او قطعی و درخواست رسیدگی مجدد نیز رد شده است.
هر چند بیش از یک سوم دوران حبس آقای کبودوند میگذرد، اما وی تاکنون به مرخصی نیامده است.
این فعال حقوق بشر کرد طی دو سال گذشته سه بار سکته ناقص قلبی ومغزی داشته است. در ماههای گذشته خانواده و بسیاری از فعالان حقوق بشر بارها نسبت به وضعیت سلامت جسمی او هشدار دادهاند.
«به ما ارتباطی ندارد»
۳۷ روز پس از دستگیری پرستو دوکوهکی، قوه قضاییه در پاسخ به پیگیریهای خانواده او گفته است وضعیت این روزنامه نگار زندانی به قوه قضاییه ارتباطی ندارد.
مادر این روزنامه نگار و بلاگر زندانی در مصاحبه با سایت کلمه گفته بعد از آنکه پیگیریهای او در مراجع قضایی بیپاسخ مانده، نامهای به دفتر رییس قوهقضاییه نوشته است، اما مقامات مسئول از پذیرفتن نامه خودداری و اعلام کردند که وضعیت زندانیان سیاسی به دفتر رییس قوهقضاییه ارتباطی ندارد و فقط مسوولان دادستانی تهران میتوانند در این مورد پاسخ دهند.
پرستو دوکوهکی، روزنامه نگار و وبلاگ نویس، روز ۲۵ دی ماه بازداشت شده است، اما تاکنون هیچ یک از مقامات قضایی دلیل بازداشت او را اعلام نکردهاند.
بتول فیضی، مادر این روزنامه نگار زندانی در ادامه این مصاحبه با اشاره به اینکه دخترش به دلیل بیماری پدرش در دوسال و نیم گذشته فعالیت روزنامه نگاری نداشته، گفته است: “از روز بعد از بازداشت دخترم هر روز به دادسرای شهید مقدم مراجعه کردهام، اما هیچ یک از مقامات قضایی پاسخی به من ندادند و دلیل بازداشت او را هم اعلام نکردهاند، هر بار میگویند پرستو برای پارهای توضیحات در حال پاسخگویی به سئوالات مقامات قضایی است.”
اوایل ماه فوریه ۲۰۱۲، سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیهای نسبت به موج جدید بازداشت روزنامه نگاران، وبلاگ نویسان و فعالان در ایران ابراز نگرانی و اعلام کرد بازداشتهای اخیر که در آستانه انتخابات مجلس انجام شده، نشان میدهد که مقامات جمهوری اسلامی بار دیگر در پی محدود کردن آزادی بیان در این کشور هستند.
عفو بین الملل در بیانیه خود به بازداشت پرستو دوکوهکی، سهام بورقانی و مرضیه رسولی هم اشاره کرده و خواستار آزادی آنها شده بود.