مرتضوی خشمگین است و خود را قربانی دادگاه جنایت کهریزک می داند اما از جنایات اش پشیمان نیست. اینها اظهارات خبرنگاران و حاضران در واپسین جلسه دادگاهی است که درباره قتل سه تن از کشته شدگان حوادث جنایتگاه کهریزک برگزار شد و روز گذشته با دفاع قاضی مرتضوی، مشهور به “جلاد مطبوعات” پایان یافت.
نام سعید مرتضوی، اگر چه هم اکنون با نام بازداشتگاه غیرقانونی کهریزک گره خورده، اما او دو دهه است که برای روزنامه نگاران و فعالان دانشجویی و…حکم حبس و محدودیت صادر کرده و حکم توقیف بیش از ۲۰۰ روزنامه و نشریه را در زمان ریاست” شعبه ۱۴۱۰” در کارنامه خود دارد.وی همچنین متهم است که شخصا با کوبیدن “جسم سخت” به سر زهرا کاظمی، خبرنگار ایرانی-کانادایی وی را به قتل رسانده است. جنایتی که به تیرگی روابط دیپلماتیک ایران و کانادا منجر شد. همه اینها اما، نه تنها موجب برکناری یا محاکمه او نشد، بلکه وی در مراتب قضایی ارتقاء یافت و پیش از آنکه به متهم شماره یک جنایگاه کهریزک تبدیل شود، دادستان کل تهران بود.
او هم اکنون از اعضای کابینه محمود احمدی نژاد است و ریاست سازمان تامین اجتماعی را با وجود مخالفت های متعدد نمایندگان مجلس همچنان بر عهده دارد.
سعید مرتضوی، روز سه شنبه در دفاعیه خود گفته که از کارهایش پشیمان نیست و کار درست را انجام داده است.
به نوشته خبرگزاری های رسمی، سعید مرتضوی پس از پایان جلسه غیر علنی دادگاه جنایت کهریزک و پس از آنکه به گفته وکلای قربانیان، بیشترین وقت جلسه را به دفاعیات خود اختصاص داد، با حالتی خشمگین از دادگاه خارج شد و از “ناگفته” هایش از جنایتگاه کهریزک خبر داد؛ناگفته هایی که پیش از این نیز از آنها سخن رفته بود تا حدی که در دومین جلسه دادگاه، این شایعه در محافل سیاسی پیچید که وی نوار حاوی مکالمات مجتبی خامنه ای با خود درباره نحوه برخورد با قربانیان کهریزک را به دادگاه برده است.
به نوشته فارس، مرتضوی دیروز در جمع خبرنگارانی که وی را احاطه کرده بودند، با حالتی خشمگین گفته است: “باید مسائل مربوط به کهریزک روشن شود و انتصابهای غیرواقع به نهادهای کشور وارد نشود. در موضوع کهریزک عنوان میشود که سه نفر جان باختند که رسانهها تصویر دارند و براساس گزارش پزشکی قانونی در کهریزک این سه نفر هیچگونه ضرب و شتم حادی که منجر به مرگ شود نشدهاند. در روشن شدن ابعاد پرونده به صورت واقعی کسی اقدام نکرده است و در این دادگاه از ما سئوالاتی شده و ما نیز دفاع جامعی از خود ارائه کردهایم. درباره فوت این سه نفر در کهریزک که عنوان میشود به وسیله ضرب و شتم مأموران زندان کهریزک فوت شدهاند اصلاً چنین چیزی صحت ندارد”.
او سپس به مرگ هر یک از سه قربانی یعنی امید جوادی فر، محمد کامرانی و محسن روح الامینی می پردازد و مدعی می شود که این سه قربانی در کهریزک مورد شکنجه قرار نگرفته اند.
او سپس به خبرنگاران گفته است: “ما به عنوان دادستان به تکلیف خود عمل کردهایم و هیچ وقت نیز از کرده خود پشیمان نیستیم و بحثهای سیاسی و نامهربانیها بر ثواب جهاد مقدسی که در آن شرکت کردهایم تاثیری ندارد.من مبارزه با فتنه و اغتشاش جهاد مقدس میدانم. از اقدامات انجام شده پشیمان نیستم و به تکلیف عمل کردهام کسی که در اغتشاش علیه نظام و حکومت اقدام میکند را در هتل ۵ ستاره نمیبرند بلکه باید با آن طوری برخورد شود که از کرده خود پشیمان شود”.
گفتنیست سخنان وی در این هنگام با اعتراض برخی حاضران مواجه شده اما بستگان قربانیان، این افراد را به آرامش دعوت و تاکید کرده اند که مرتضوی به دنبال بهانه می گردد تا بازی را به هم بریزد.
حالات پرخاشگرانه و عصبی مرتضوی موجب شده که خبرنگاران برای اطلاع از جریان دادگاه به سراغ صالح نیکبخت، وکیل یکی از قربانیان بروند و علت را از او بپرسند.
او آنطور که “عصرایران” گزارش داده، گفته است: “از خودش سئوال کنید.این را هم بپرسید که چرا در زمانی که خودش متهم است با هیات پنج نفره قضات و دادگاهی که بیشترین وقت دادگاه به دفاعیات او و سایر متهمان پرونده اختصاص یافته بود چنین برخورد میکند. زیرا در روز قبل آن و در آخرین وقت اداری از دادگاه درخواست کرده و تعدادی شهود معرفی کرده بود که احتمالا تعدادی از آنها پزشک بودند. چنین که دیروز هم
گفته بود میخواسته آنها به دادگاه فراخوانده شوند و از آنان به عنوان شاهد یا کارشناس تحقیق شود. در آن جلسه رییس دادگاه که با کمی تاخیر وارد این جلسه شد اعلام کرد هیات قضات در مورد درخواست شما شور کرده و به اتفاق آرا نیازی به احضار آنان نبوده است. قضات دادگاه قبلا نظر ۱۳نفره پزشکی قانونی متشکل از برجستهترین متخصصان عفونی و… را دیده و در نهایت از نظر هیات هفتنفره پزشکان قانونی، مرگ این قربانیان کهریزک ناشی از عوارض ضربوشتم و… بوده که در مدت ۷۲ ساعت قبل از فوت آنها بر آنان عارض شده بود و چون این نظر، نظر پزشکی قانونی بوده و برای قضات و دو مقامی که در مراحل تحقیق حضور داشتند حتی در عالیترین مراجع قضایی، نظر
پزشکی قانونی قابل ترتیب اثر و مستند است و نه پزشکان دیگر. اما آقای مرتضوی در آن جلسه و به اظهار خود بر اساس مدارکی که در پرونده یافته بود مدعی بود مرگ این افراد به ویژه مرحوم «محمد کامرانی» ناشی از رفتار خلاف مقررات و اخلاق پزشکی در یکی از بیمارستانهای تهران بوده است.در جلسه دادگاه هم ایشان همین موضوعات را طرح و عامل فوت مرحوم کامرانی را درمانگاه زندان اوین عنوان کردند و یکی از بیمارستانهای تهران را مقصرقلمداد کردند. البته خانواده مرحوم کامرانیفر و وکیلش باید توضیحات بیشتر را در این زمینه ارایه کنند”.
نیکبخت افزوده است: “براساس سوابق پرونده، بازداشتگاه کهریزک فقط برای نگهداری اراذل اوباش و متهمان خاص بوده و مراتب هم در مورد این امر در پاییز ۸۶ از طرف آیتالله شاهرودی، ریاست وقت قوهقضاییه به وی ابلاغ شده بود و او هم گفته است، بارها که من توضیح و تذکر داده بودم آن دسته از دستگیرشدگان با مستندات معتبر که حکایت از اقدامات تخریبی باشد فقط به این بازداشتگاه اعزام شود و دانشجویان و دانشمندان و تحصیلکردهها به آن فرستاده نشوند که خود نشانه این است که وی در این مورد، از وضعیت کهریزک مطلع بوده و با این حال، با وجود اینکه ۳۸ساعت قبل از انتقال بازداشتشدگان از کهریزک، به وی اعلام شده بود که آنها را از کهریزک خارج کنند و در یکشنبهشب ۲۱تیرماه و همچنین صبح دوشنبه توسط وزیر وقت اطلاعات و دبیر شورایعالی امنیت به او اعلام شده بود از انجام کار کوتاهی کرده و کاملا مشخص است اگر حتی پنج ساعت قبل، بازداشتشدگان از کهریزک خارج میشدند امکان رساندن هر سه متوفی به بیمارستانهای معتبر وجود داشت یا خانوادهها از وضعیت آنها مطلع میشدند.”
نیکبخت افزوده: “ایشان میگویند که دادگاه سیاسی است و اگر حکمی علیه ایشان صادر شود تمکین نمیکند.این موضوع هم در جلسه دادگاه مطرح شد و نامهای را هم ارایه داد، ولی من از بیان جزییات نامه معذورم، هرچند هرکس درس حقوق خوانده باشد میتواند بگوید محتوای آن نامه درست بوده و خلافی نسبت به مرتضوی صورت نگرفته بود. مرتضوی گفت قرار است من قربانی شوم”.
گفتنی ست، دادگاه جنایت کهریزک با وجود توجه ویژه رسانه ها به مسئله انتخابات، کماکان از سوی افکار عمومی پیگیری می شود تا جایی که روزنامه خورشید، ارگان سعید مرتضوی نوشته این دادگاه با هدف تسویه حساب سیاسی با او به دلی حمایت های اش از محمود احمدی نژاد صورت می گیرد.