دریادداشت قبلی در باره نطق آقای احمدی نژاد درقم نوشته بودم که اگر دروغ گفته باشد که بد است و اگر هم دروغ نگفته باشد که به گمان من، بسیار بدتر خواهد بود. در این چند روز گذشته، اطلاعات دیگری هم به دست آمد که مسئله را خیلی جالب کرده است.
سایت رجا نیوز بدون این که نامی از کسی برده باشد با نشانه هائی که می دهد، مدعی می شود که به واقع منظور رئیس جمهور از کسی که در قاچاق سیگار دست دارد - محس رضائی- منشی مجمع مصلحت نظام و فرمانده سابق پاسداران است. رجا نیوز وعده داده است که درآینده مستندات این ادعا را هم منتشر کند. البته من هم چنان بر این گمانم که دعوا به واقع بر سر لحاف ملانصرالدین است نه این که این آقایان به واقع دلشان به حال ملت سوخته باشد.
مدت زمان زیادی ازسخن رانی احمدی نژاد نگذشته بود که “تابناک” در نوشته “پیدا کنید پرتقال فروش را” به واقع توپ را به زمین رئیس جمهور انداخت. از همان ابتدا با بهره گیری از “برخی کارشناسان” مثل آقای دکتر توکلی، رئیس مرکز پژوهش ها، سخن رانی رئیس جمهور را “فرافکنی” دانست ولی ادامه داد حتی اگر این گونه نباشد، با “تصمیم غیر منتظره شورای اقتصاد” در باره گوشی تلفن، یکی از کسانی که از این راه درآمد دویست میلیاردتومانی به دست آورد، “تصادفا روابط نزدیکی با یکی از مشاوران رئیس جمهور دارد”. پس تا این جا، یک یک، مساوی. پس آن گاه می پردازد به ورود سیمان به سبد حمایتی که باعث شد که هزار میلیاردتومان “رانت” به جیب دلالان وواسطه ها که ارتباطات مناسب با وزارت صنایع و بازرگانی دارند وارد شود. پس از آن نوبت به واردات شکر و برنج رسید که علاوه بر تشدید تورم، باعث شد که ده ها میلیاردتومان سود نصیب دلالان بشود. و بعد می رسیم به مصوبات استانی دولت که باعث شد تا بانکها با یارانه و درصد سود پائین تسهیلات زیادی دراختیار افراد بگذارند که نتیجه اش این شده است که “حجم مطالبات معوقه و وصولنشده سیستم بانکی به رقم بیسابقه پانزده هزار میلیارد تومان رسیده و شماری از بانکهای دولتی، در آستانه ورشکستگی قرار گرفتند که مورد اعتراض رئیس کل بانک مرکزی نیز قرار گرفت” و سپس اشاره می کند به رئیس یکی از بانکها در یکی از شهرستان های کوچک شمال که ده میلیاردتومان وام داده بود که از “ابتدا مشخص بوده به دلیل محکم نبودن وثیقههای نهادهشده، برنخواهد گشت” علاوه بر حذف تعرفه واردات میوه های لوکس، به نوشته “تابناک” “رونق بازار مافیاهایی نظیر چای، دانههای روغنی و پارچه در دو سال اخیر افزایش یافته و به مدد واردات بیرویه و مصون از نظارت، سرمایهداران علاوه بر پرداخت حق و حقوق حامیان آنها، خود نیز به درآمدهای نجومی رسیدهاند”.
البته برای محکم کاری “مسئولان و مقامات دولت نهم” را “دارای سلامت اقتصادی” می خواند ولی درعین حال، می نویسد که اکنون، “این پرسش مطرح است که چرا در این مقطع، ایران به بهشت مافیاهای اقتصادی تبدیل شده است؟” تا این جا، به نظر می رسد که “تابناک” در این که باندهای مافیائی داریم با رئیس جمهور اختلاف نظر ندارد. اختلاف نظر اساسی برسراین است که این جریانات مافیائی به کدام سووابسته اند؟ و انگار که دارد با رئیس جمهور بگومگو می کند، این پرسش را پیش می کشد که “آیا چهرههایی که در دولتهای گذشته صاحب نفوذ بودند، قدرت تصمیمگیری در زمان دولت نهم را دارند و یا آنکه قدرتمندان دولت نهم با تصمیمات خود، مافیاها را متمول کردهاند؟”
در پیوند با بانکها و ادعای رئیس جمهور مبنی بر تزریق نقدینگی برای ایجاد تورم در قیمت مسکن، تابناک می نویسد، “95 درصد اعتبارات بانکی کشور در اختیار بانکهای دولتی و بانک پارسیان است که مدیریت آن نیز دولتی به شمار میرود، و نیز مدیران ارشد بانکهای دولتی و بانک پارسیان در دولت نهم منصوب شده و از نیروهای معتمد این دولت هستند”. و ادامه می دهد که آیا این ارقام تجومی اعتبارات بدون اطلاع و تصمیم مقامات ارشد دولت، در “اختیار مافیای مسکن” قرار گرفته و اگر هم بانک های دولتی خودسرانه این تخلف را مرتکب شده اند، “چرا مدیران آن برکنار نشده و با بررسیهای دو سال اخیر وزارت اطلاعات، مجرمان معرفی و دستگیر نشدهاند؟” و اما مهم ترین بخش این نوشته پاراگراف آخر آن است که “اما اگر همه اقدامات انجامشده به سود مافیاهای اقتصادی با اطلاع و دستور برخی مسئولان دولت باشد، سخنان اخیر رئیسجمهور چه معنایی دارد و قرار است پولهای هنگفت به دست آمده در کجا هزینه شود؟” تااین جا روشن شد که از نظر “تابناک” سرنخ جریانات مافیائی در دست دولت آقای احمدی نژاد است.
پنج روز پس از این سخن رانی، تابناک در نوشته دیگری بطور مشخص به ادعای احمدی نژاد که یکی از مسئولان از واردکننده سیگار تقاضای 5 میلیارددلار باج کرد پرداخت. از همان ابتدا، با تکیه برگاف عمده احمدی نژاد درباره وقایع 11سپتامبر، این پرسش را پیش کشید که نکند این هم احتمالا حاصل اشتباه مشاوران رئیس جمهور باشد. ولی بعد روشن می شود که دربازگفت ادعاهای احمدی نژاد یک “دستکاری کوچک” صورت گرفته است و به جای “تومان”، “دلار” نشسته است و البته که همین دستکاری کوچک، میزان باج را بیش از 900 برابر بیشتر می کند. باری، پس از این دستکاری کوچک، این پرسش را پیش می کشد که “آیا اصولا امکان دارد در ایران، کسی باج پنج میلیارد دلاری برای واردات سیگار طلب کند؟” نکته جالب این که نویسنده تابناک ادامه می دهد که به گفته رئیس جمهور این کار انجام نگرفت “پس کجای آن فساد صورت گرفته است” که به گمان من استدلال بسیار هجو و سخیفی است. چون فساد تنها با وقوع نیست که مسئله افزا می شود. اگر درخواست باج 5 میلیارد تومانی راست باشد، درآن صورت، ادعای رئیس جمهور در این مورد خاص درست است و اگر حرفهای تابناک درباره دیگر موارد درست باشد، در این صورت، ادعای بنده درست درمی آید که ما درایران، به واقع شاهد درگیری گروه های مافیائی گوناگون هستیم و به همین خاطر هم بود که در یادداشت قبلی به یاد فیلم پدرخوانده افتاده بودم! و اما، اگر چه منبعی به دست نمی دهد ولی نویسنده می گوید که در سال 1386 کل واردات سیگار به ایران، اندکی بیشتر از 360 میلیون دلار بود که توسط چهارده شرکت طرف قرارداد شرکت دخانیات انجام می گیرد. و پس آن گاه می گوید که حتی اگرهمه این شرکت ها به یک نفر تعلق داشته باشد، با توجه به قیمت سیگار خارجی و هزینه های گوناگون، “حداکثر به درآمدی حدود صد میلیاردتومان درسال دسترسی پیدا می کند” و آن وقت، پنج میلیارددلار باج طلب شده توسط این افراد “برابر با پنجاه سال درآمده اوست”. البته توجه دارید که باج طلب شده اگر درنوشته تابناک دستکاری نمی شد، تنها 5 درصد این میزان درآمد بود نه درآمد او برای پنجاه سال! نویسنده تابناک ولی ادامه می دهد، از سوی دیگر، براساس اعلام رسمی شرکت دخانیات و وزارت بهداشت، ارزش کل مصرف سیگار درایران را سالانه هزار میلیاردتومان می داند که از قرار تنها صد میلیاردتومانش، ارزش سیگارقاچاق است و بعد می گوید که این رقم هم با آن چه که رئیس جمهور گفته است نمی خواند و جور در نمی آید. درخصوص تزریق نقدینگی دربخش مسکن هم، نویسنده تابناک ادعای رئیس جمهور را نادرست می داند و می گوید “بزرگترین استفادهکنندگان از سیستم بانکی، نخست شرکت فولاد مبارکه با هزار میلیارد تومان است که به دلیل تغییرات مدیریتی در دولت نهم، با بحران مالی روبهرو شده و مجبور به استقراض شد و دومین شرکت «سایپا» با 950 میلیارد تومان بدهی است که مدیرعامل آن روابط ویژهای با رئیسجمهور دارد و هیچ بانک دولتی یا خصوصی حتی یک درصد مبلغ مورد ادعای رئیسجمهور را به فرد یا شبکه اقتصادی پرداخت نکرده است”. از آن دستکاری کوچک که بگذریم، باز هم مشاهده می شود که از نظر تابناک، وابستگان به دولت آقای احمدی نژاد اند که در این مافیا بازی، دست بالا را دارند.
البته بگویم و بگذرم که روایت این مافیای اقتصادی در ایران، به نظر اندکی جدی تر است. مهدی کوچک زاده که از قرار به جناح آقای رئیس جمهور نزدیک است، ادعا کرد که “در این کشور مفسدانی وجود دارند که شهرام جزایری انگشت کوچک آنها هم نمیشود”. از نظر کوچک زاده مسئله مهم “14000 میلیاردتومان اقساط وامهای معوقه است که به بعضی از سرمایه داران داده شده است” که اگرحرفش درست باشد، پس تکلیف بیش از 15 میلیارددلار از درآمدهای “گم شده” نفت هم روشن می شود.
پیشتر به اشاره گفتم رقمی که رئیس جمهور به دست داده بود به واقع 5 میلیاردتومان بود نه دلار و همین دستکاری کوچک، برای درست آمدن ادعاهای تابناک خیلی اساسی است. با تمام این اوصاف، از سوی دیگر این خبر خوش را هم از سازمان بازرسی کل کشور داریم که “رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره صحبت های اخیر رئیس جمهوری درباره وجود مافیای اقتصادی که در کار دولت کارشکنی می کنند، گفت: ما در سازمان بازرسی به سابقه ای از وجود این باندهای مافیایی نرسیده ایم.” خوب الحمدالله، خیالمان راحت شد. شتر دیدی! ندیدی!
و اما جالب ترین جواب را به نظرم رئیس سازمان ثبت اسناد کشور به رئیس جمهور نوشته و در آن متذکر شده است که “بنابر این پیش از آنکه فرمایشات جنابعالی دستاویز و مستمسک شایعات و تشویش اذهان عمومی و ایجاد جو بدبینی و تهمتهای ناروا به مسئولین و کارکنان خدوم و زحمتکش این سازمان گردد، استدعا دارد دستور فرمایند هرگونه مدارک، دلایل و مستندات قابل ارائه در این خصوص را جهت بررسی و اقدام قانونی مستقیماً برای اینجانب ارسال فرمایند”.
بهتر است چند روزی صبر کنیم تا ببینیم که رئیس جمهور به نامه رئیس سازمان ثبت اسناد چگونه عکس العمل نشان خواهد داد.