مبارزه با بدحجابی ساخت خبرنگاران است

نویسنده

hejabkhabarnegaran.jpg

اسفندیار صفاری

فرمانده نیروی انتظامی روز چهارشنبه در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص اعتراض رییس قوه قضاییه به دستگیری زنان و جوانان از مبنای اعتراض هاشمی شاهرودی اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: “هماهنگی کاملی با قوه قضاییه صورت گرفته است؛ دیروز جلسه داشتیم و اگر موردی بود به خود من می‌گفتند”.

اظهار بی اطلاعی اسماعیل احمدی‌مقدم در این خصوص در حالی است که آیت‌الله شاهرودی دو روز پیش با تاکید براینکه این برخوردهای تند نتایج عکس دارد از نیروی انتظامی و ضابطان قضائی خواسته بود از کشاندن زنان و جوانان به کلانتری خوداری کنند.

فرمانده نیروی انتظامی که روز چهارشنبه با نامه حمایت آمیز 203 عضو مجلس شورای اسلامی در طرح برخورد با بدحجاب مواجه شده بود، در برابر پرسش‌های خبرنگاران در خصوص اجرای این طرح گفت: “شما می‌گویید مبارزه با بدحجابی، ما عنوان مبارزه با بدحجابی نداریم و این ساخته خود شماست و شما این را درست کرده‌اید”. وی با ابراز نارضایتی از انتقاد روزنامه ها و خبرنگاران نسبت به اجرای طرح مبارزه با بدحجابی گفت: “چرا این همه اصرار دارید طرح امنیت اجتماعی و اخلاقی را به برخورد با بدحجابی تنزل دهید که البته این هم جزو اجرای طرح است”.

اسماعیل احمدی مقدم در پاسخ به خبرنگارانی که در مورد پلیسی شدن تهران از وی سئوال می کردند گفت: “نه جو پلیسی هست و نه بگیر و بند؛ ظاهرا اجتماع خیلی هم پاکتر شده است”.

وی تاکید کرد: “جامعه نیاز دارد با این جرایم سخت‌تر برخورد شود و ما نیز هدفمان را در لیدرهای این جرایم ساماندهی کرده‌ایم”.

دستگیری 150 هزار نفر

در همین حال خبرگزاری مهر در گزارشی از اظهارات دیروز فرمانده نیروی انتظامی از وی نقل کرد:” کل تعداد افراد بدحجاب، متجاوز به حریم خصوصی و مزاحمان نوامیس مردم که توسط نیروی انتظامی دستگیر شده اند 150 هزار نفر هستند؛ اما بسیاری از آنها پس از اخذ تعهد و مشاوره با روانشناسان متخصص رها شده اند” .وی در عین حال گفت: “با گذشت سه روز از اجرای طرح مبارزه با بدحجابی تنها 13 نفر در سطح کشور به مراجع قضایی اعزام شدند”.

فرمانده نیروی انتظامی کل کشور ضمن تاکید بر ادامه اجرای این طرح گفت: “ماموران مخفی پلیس ابتدا از سرنشینان خودروهای مزاحم نوامیس مردم،ع کسبرداری می کنند و سپس با مستندات با آنها برخورد می شود”.

احمدی مقدم در عین حال گفت: “در طول اجرای این طرح هیچ فردی به هیچ پاسگاه و کلانتری اعزام نمی شود بلکه با هدایت به مراکز ویژه ای با حضور خانواده های خود مشاوره می شوند و هیچ گونه برخوردی با آنها صورت نمی گیرد”.

آغاز مبارزه با بدحجابی در شهرستان ها

سایت اطلاع رسانی نیروی انتظامی خبر داد: “طرح مقابله و مبارزه با بدحجابی از هفته آینده به‌صورت کشوری و در همه استان‌ها اجرا خواهد شد”.

سایت اطلاع‌رسانی نیروی انتظامی[پلیس]،در گزارش خود بر اجرای سراسری این طرح تاکید کرد: “آنچه که امروز به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی پلیس که در جامعه مطرح است بحث مبارزه با اراذل و اوباش، مزاحمین خیابانی و مظاهر علنی فساد است.”


این سایت با تاکید بر اینکه بر اساس این طرح با مسائل ضد‌اخلاقی و بدحجابی و ماهواره برخورد و مقابله خواهد شد،از یافته هایی خبر داد که بررسی‌های میدانی پلیس مبارزه با مفاسد اجتماعی ناجا از وضعیت سال گذشته “گویای تهدید امنیت عمومی و اجتماعی زنان و دختران از سوی اراذل و اوباش و مزاحمین خیابانی است”.

/strong>مازندران: از دوخت لباس تا خطیب جمعه

فرمانده نیروی انتظامی استان مازندران طرح مبارزه با بدحجابی را طرح جامعی دانست که از مأموریت‌های نیروی انتظامی است .توکلی راهکار مبارزه با بدحجابی را دخیل نمودن همه بخش‌های حکومتی عنوان کرد و گفت: “نیروی انتظامی به تنهایی نمی‌تواند با مفاسد اجتماعی برخورد کند و این توقع در همه مردم باید ایجاد شود که این کار باید با همکاری همه و به‌صورت جمعی انجام شود”.

وی خواستار برخورد همه جانبه با بدحجابی شد و گفت: “در این موضوع باید از دوخت لباس تا خطیب نماز جمعه و قضات دادگستری و نیروی انتظامی با توجه به معیارهای ارزشی با این موضوع برخورد کنند”.

فرمانده نیروی انتظامی مازندران خواستار شد تا “‌بخش‌های مختلف خدماتی و اداری مانند رستوران‌ها و هتل‌ها موظفند در رعایت حفظ شئونات اسلامی و حجاب از پذیرش افراد بدحجاب جلوگیری نمایند و در غیر این صورت باید پاسخگو باشند”. وی وعده داد: “با همه این اوصاف و با تعامل و همکاری همه دستگاه‌ها قطعاً این طرح نتیجه خوبی در سال جدید خواهد داشت”.

کرج: دستگیری 114 زن

ماموران نیروی انتظامی کرج در چند روز اخیر 114 نفر را به علت عدم رعایت شئونات اسلامی دستگیر کردند.واحد مرکزی خبر از دادسرای عمومی و انقلاب کرج خبر داد:“با اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی و مبارزه با بدحجابی در چهار روز اخیر ماموران نیروی انتظامی کرج به 256 نفر تذکر شفاهی داده و 67 نفر را دستگیر کرده اند”. این دادسرا اعلام کرد:” 47 نفر از دستگیر شده ها پس از اخذ تعهد کتبی و تشکیل پرونده آزاد و 14 نفر به مقامات قضایی تحویل داده شدند”. طرح ارتقای امنیت اجتماعی و مبارزه با بدحجابی از ابتدای اردیبهشت همزمان با سراسر کشور در کرج آغاز شده است .

گلستان: بازداشتگاه ویژه‌

روز سه ششنبه مریم بای، فرمانده ایستگاه پلیس زنان نیروی انتظامی استان گلستان گفت: “فعالیت این نیرو بیشتر جنبه تذکر و ارشادی دارد و با هدف پیشگیری دنبال می‌شود”.

وی گفت: “پرسنل این ایستگاه با انجام گشت خودرویی مداوم در سطح شهر به‌ویژه در ساعات پر رفت‌وآمد،به مواردی همچون بانوان بدحجاب و یا بی‌حجاب و ارتباط مشکوک دختر و پسر تذکر داده و آنان را راهنمایی می‌کنند”. به گفته وی، مرحله‌ پس از تذکر و ارشاد، گرفتن تعهد در صورت تکرار جرم است و در بار سوم کار دستگیری و تشکیل پرونده انجام می‌شود.

فرمانده پلیس زنان در گرگان در عین حال گفت: “از آغاز فعالیت این ایستگاه در پنجم آذر ماه 85 تا پایان این سال، در مجموع 400 مورد تذکر به افراد بدحجاب، 100 مورد بازرسی بدنی، 60 مورد گشت خودرویی و 32 مورد بازرسی از منازل انجام شده است”.وی همچنین دستگیری 25 نفر در گشت‌های ارشادی، 35 مورد بدرقه متهمان به مراجع قضایی و نگهداری 90 متهم را از دیگر فعالیت‌های طی این مدت یادکرد و گفت: “در ایستگاه پلیس بانوان که هم‌اینک در شهرستان گرگان فعالیت دارد، بازداشتگاه ویژه برای نگهداری از بانوان دایر شده است”.

زنجان: تذکر به زنان در جاده

سرهنگ علی نوری نژاد رئیس مرکز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی استان زنجان اعلام کرد: “مأمورین کلانتری 15 شهرستان زنجان در راستای اجرای طرح ارتقاء امنیت اجتماعی و افزایش امنیت با اجرای طرح پاکسازی به مدت 4 ساعت در سه نقطه مهم جاده گاوازنگ با کمک عوامل یگان امداد ویژه ضمن پاکسازی محل، 10دستگاه موتور سکلت و چند خودروی مزاحم توقیف شدند”. وی تاکید کرد که پلیس به خانم های بد حجاب نیز تذکر می دهد اما تعداد تذکر و یا آمار دستگیرها را اعلام نکرد.

خراسان شمالی: شلاق در ملاء عام

فرمانده نیروی انتظامی خراسان شمالی از “1300 مورد تذکر لسانی و کشفیات قابل توجه محصولات ضد فرهنگی و مشروبات الکلی در این استان توسط گشت‌های ارشادی نیروی انتظامی” خبر داد و گفت:” 64 مورد از مزاحمین خیابانی دستگیر شدند که 50 نفر از آنان افراد شاخص بوده‌اند”.به گفته سید علیرضا حسینی 1300 آنتن ماهواره نیز در این استان جمع آوری شده است.

در عین حال در استان خراسان شمالی نیز حکم دو متهم به فساد اخلاقی که هر کدام به یک‌صد ضربه شلاق محکوم شده بودند،در میدان شهر آشخانه مرکز شهرستان مانه و سلمقان در ملاءعام اجرا شد.به گزارش خبرگزاری ایسنا، حجت‌الاسلام براتی‌زاده، دادستان مانه و سملقان در این خصوص گفت: دو مرد و یک زن متاهل با همکاری مردم و توسط نیروی انتظامی به جرم فساد اخلاقی، دستگیر و پس از رسیدگی و تحقیقات لازم هر کدام به 100 ضربه شلاق محکوم شدند که حکم دو مرد در ملاءعام و زن در محل دیگری اجرا شد.

آذربایجان شرقی: برخورد از 8 اریبهشت

فرمانده نیروی انتظامی استان آذربایجان شرقی از مقابله با بدحجابی در قالب طرح ارتقای امنیت اجتماعی و اخلاقی در این استان خبر داد و گفت:” این طرح از هشتم اردیبهشت ماه آغاز و مبارزه با بی‌بند و‌ باری‌ و مروجان فساد در جامعه مهم‌ترین هدف اجرای این طرح است”. خبرگزاری ها از قول محمد علی نصرتی، گزارش دادند “ماموران نیروی انتظامی تبریز از 8 اریبهشت در مرحله اول این به صورت اصلاحی وارد عمل می‌شوند و در صورتی که افراد بی‌توجه به قانون بر هنجارشکنی‌های خود اصرار ورزند و توجهی به تذکرات اصلاحی پلیس نکنند، در مرحله بعدی به مراجعه ذیصلاح قضایی معرفی خواهند شد تا برخوردهای قانونی با آنان صورت گیرد”.

فرمانده نیروی انتظامی استان آذربایجان شرقی تاکید کرد: “پلیس با مزاحمان خیابانی و متظاهران به فساد اخلاقی برخورد قاطع خواهد داشت و ضمن جمع‌آوری گیرنده‌های دریافت ماهواره‌ای وظایف قانونی و تعریف شده خود را اجرا خواهد کرد”.

قم: زنان و پرورش فرزند صالح

در قم نیز رییس پلیس آگاهی قم از اجرای برنامه مبارزه ویژه با جرایم خشن از اول اردیبهشت ماه امسال خبر داد.به گفته سرهنگ محسن سلوکیان هدف از اجرای این طرح را کاهش آمار جرایم و افزایش امنیت اجتماعی در استان عنوان کرد و افزود:” این برنامه جلوگیری از خدشه‌دار شدن امنیت اجتماعی را از طریق اجرای طرح‌های ضربتی و برخورد قاطعانه با مجرمان دنبال می‌کند”. این طرح درحالی در قم به اجرا گذاشته می شود که همین مقام نیروی انتظامی آمار جرایم خشن در قم را طی سال جاری تنها یک مورد تجاوز به عنف عنوان کرده،اما گفته است: “با وجود اندک بودن موارد جرایم خشن، پیشگیری از گسترش آن دراستان ضروری است”.

آیت الله نوری همدانی یکی از مراجع قم نیز در دیدار با روسای کلانتری های سراسر کشور در قم به آنان گفت: “ایجاد امنیت مهمترین وظیفه شماست. باید امنیت را به طور کامل حفظ کنید زیرا امنیت بستری برای رشد و تعالی کشور است”.

وی در عین حال از زنان خواست که با حفظ حجاب و اخلاق اسلامی برای پرورش فرزندان صالح تلاش کنند و تاکید کرد: “وظیفه بانوان پرورش افراد صالح است”.

آیت الله نوری همدانی گفت: “بانوان ما بدانند که پرورش وکیل و قاضی از وکیل و قاضی شدن مهم‌تر است و زنان مسلمان در این زمینه وظیفه سنگینی بر دوش دارند”.وی هشدار داد:“نباید اندیشه دشمنانی که قصد بدبین کردن بانوان نسبت به احکام اسلام را دارند در میان زنان ما نفوذ کند”.