عبدالفتاح سلطانی خواستار پیگرد عاملان دستگیری خود شد

نویسنده

وحید ثابتیان

عبدالفتاح سلطانی وکیل دادگستری که نزدیک به دوسال پیش بیش ازهفت ماه را به اتهام جاسوسی و افشای اسنادمحرمانه درزندان سپری کرد، با رای شعبه 17 دادگاه تجدید نظر استان تهران، از کلیه اتهامات انتسابی، تبرئه شد. عبدالفتاح سلطانی در حالی از جرم جاسوسی وانتشاراسناد محرمانه تبرئه می شود که پس از دستگیری به بهانه این جرم، تا سه ماه ازملاقات خانواده محروم بود وهیچگاه در دوران بازداشت از وکیل بهره مند نبود.

عبدالفتاح سلطانی از پرکارترین وکلای مدافع زندانیان سیاسی وپرونده های حقوق بشری است، بعد از دریافت حکم تبرئه به ایلنا گفت: “بنده پیش از این از سوی شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران از اتهام جاسوسی تبرئه اما به اتهام افشای اسناد محرمانه (افشای محتویات پرونده‌‏هایی که وکالت آنها را بر عهده داشتم) و تبلیغ علیه نظام به 5 سال حبس تعزیری و 5 سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شده بودم که پرونده با اعتراضمان به دادگاه تجدید نظر ارجاع شد. شعبه 17 دادگاه تجدید نظر استان تهران پس از رسیدگی به این پرونده، بنده را از کلیه اتهامات انتسابی تبرئه کرد.”

سلطانی تصریح کرد که این حکم قطعی شده است: “دادگاه تجدید نظر اعلام کرده است که علت تبرئه بنده، فقدان دلایل لازم در پرونده بوده است.”

به دنبال صدور این حکم،اوخواستار تعقیب کسانی شده که “به ناحق علیه وی پرونده تشکیل داده وموجبات زندانی شدن 219 روزه” او را فراهم آوردند. سلطانی در عین حال از قضات شعبه 17 دادگاه تجدید نظر استان تهران وازمقامات عالیه قضایی من جمله آیت الله شاهرودی تشکر کرده است.

عبدالفتاح سلطانی درحالی از اتهاماتی مانند جاسوسی و انتشار اسناد محرمانه تبرئه می شود که طی ماه های گذشته، افراد دیگری نیز به اتهام های مشابهی دستگیرو زندانی شده، اما اتهامات آنها هیچ وقت ثابت نشده است. از جمله می توان به علی فرحبخش روزنامه نگاراقتصادی روزنامه های اصلاح طلب اشاره کرد که هم اکنون بیش ازشش ماه است درزندان به سر می برد.

اگر چه عبدالفتاح سلطانی خواستار تعقیب کسانی شده که موجبات زندانی طولانی مدت را فراهم آوردند،اما طی سالهای گذشته، مقامات قضایی درقبال زندانی کردن های طولانی بدون دلیل، مسئولیت پذیری ازخود نشان نداده اند. درآخرین پرونده از این دست، آیت الله شاهرودی خواستار برخورد با عواملی شد که در پرونده موسوم به سایت های اینترنتی و وب لاگ نویسان تخلفات اداری وقضایی انجام داده بودند؛ پرونده ای که بیست و یک نفر را در بر می گرفت. از این تعداد هفده نفر پس از گذراندن بیش از 90 روز زندان انفرادی بدون هیچ توضیحی تبرئه شدند و به چهار نفر دیگر نیز وعده رسیدگی عادلانه به پرونده شان داده شد؛ وعده ای که هیچ گاه تحقق نیافت.

فریده غیرت یکی از وکلای مدافع سلطانی پیش ازاین گفته بود: “این باعث تأسف است که پیش از اینکه حکمی قطعی شود، به یک وکیل دادگستری اتهام جاسوسی وارد و با حیثیت و اعتبار اجتماعی وی بازی کنیم.” به گفته او اتهام جاسوسی از نظر همه مردم ناپسند است و عامه مردم هم نسبت به آن حساس هستند: “باید ببینیم چه کسی پاسخگوی اعاده حیثیت سلطانی خواهد بود و وی را که با رأی بالایی به عضویت هیأت مدیره کانون وکلا درآمده بود، رد صلاحیت و از عضویت در هیأت مدیره کانون محروم کرد.”

عکس: مهدی قاسمی، ایسنا