وزیر علوم شمشیر را از رو بسته است

نویسنده

zahedivazirolomzb.jpg

ناناز اویسی

در ادامه انحلال و ایجاد محدودیت برای تشکل ها و فعالان دانشجویی، چند تشکل دانشجویی برای همیشه و بعضی موقتا بسته شدند. اگر چه این برخوردها با خبر آزادی عباس دلدار، یکی از محکومان حوادث کوی دانشگاه همراه بود، اما به گفته بسیاری از دانشجویان “فضا همچنان سنگین” است.

در همین راستا، هیات نظارت بر تشکل‌‏های دانشجویی دانشگاه آزاد تبریز حکم تعلیق شش ماهه فعالیت‌‏های “تشکل آرمان” این دانشگاه را صادر کرد.

نوید محمدی، دبیر سیاسی تشکل آرمان به ایلنا گفت: “هیات نظارت بر تشکل‌‏های دانشجویی دانشگاه آزاد تبریز حکم تعلیق شش ماهه فعالیت‌‏های تشکل آرمان را صادر کرده اما هنوز حکم کتبی این تصمیم ابلاغ نشده است.”

وی در مورد علت صدور این حکم گفت: “نشریه آرمان در شماره اخیر ویژه‌‏نامه خود به مناسبت همایش شیخ محمد خیابانی مطلبی منتشر کرد که به دلیل آن فعالیت‌‏های تشکل به مدت شش ماه تعلیق شد.”

در حال حاضر ایجاد محدودیت برای تشکل های دانشجویی به دانشگاه آزاد نیز سرایت کرده است و اقدامت محدود کننده در دانشگاه آزاد نیز روند افزایشی دارد.

چندی پیش نیز 8 دانشجوی دانشگاه آزاد سنندج به توبیخ کتبی و محرومیت های یک تا دو ترم از تحصیل و نیز تبعید به دانشگاهی دیگر محکوم شدند.

همزمان متین مشکین، دانشجوی دوره دکترای برق دانشگاه امیرکبیر، از فعالان دانشجویی و عضو سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر از این دانشگاه اخراج شد. محمد علی داد خواه وکیل مدافع این دانشجوگفت: “اخراج موکلم در حالی صورت گرفت که وی در امتحان جامع دکترا نیز قبول شده است.” وی با بیان اینکه اخراج موکلش به دستور رییس دانشگاه امیرکبیر صورت گرفته، این امر را برخلاف قانون اساسی و اعلامیه جهانی حقوق بشر دانست و تأکید کرد: “نمی‌‏توان حقوق مکتسبه یک فرد را از بین برد. اخراج موکلم بی‌‏نظمی در آموزش عالی را به ذهن متبادر می‌‏کند.”

متین مشکین، در گفت‌‏وگو با ایلنا، با اشاره به اینکه بورسیه دانشگاه چمران اهواز است، گفت: “مهر ماه امسال از سوی دانشگاه چمران نامه‌‏ای به دستم رسید که در آن لغو بورس مرا اطلاع دادند اما هیچ دلیلی برای آن ذکر نشده بود.”

وی با بیان اینکه پیگیری‌‏اش از دانشگاه چمران و وزارت علوم هیچ نتیجه‌‏ای نداشته است، گفت: “در اداره بورسیه تحصیلی به من اعلام کردند که نامه دلیل لغو بورسیه من محرمانه است و من نه اجازه یافتم آن نامه را ببینم و نه کپی آن را داشته باشم.”

مشکین در ادامه گفت: “پس از لغو بورسیه، دانشگاه امیرکبیر نیز که محل تحصیل من بود، اجازه ادامه تحصیل به من نداد در حالی که هر دانشگاه دفتر حقوقی دارد و این دفتر است که باید طلب خود را از دانشگاه‌‏های دیگر وصول کند و این موضوع ربطی به دانشجو ندارد.”

وی با بیان اینکه من حتی حاضر شدم هزینه تحصیل خود را بپردازم، گفت: “حتی امتحان جامع نیز داده‌‏ام و تنها دفاعیه رساله‌‏ام باقی مانده است.” به گفته متین مشکین، “برخی اخبار غیررسمی مبنی بر اعمال فشار برخی نهادها به وزارت علوم و دانشگاه چمران به ما رسیده است اما هیچ خبر رسمی در این زمینه به ما نداده‌‏اند.”

این دانشجوی اخراج شده در ادامه افزود: “با وجود پیگیری از طریق مجلس، دیوان عدالت اداری و شورای عالی انقلاب فرهنگی اما هنوز جوابی به من داده نشده است و حتی وزارت علوم به من گفته است که به خاطر انجام ندادن تعهدات خود، باید نه میلیون تومان هم بپردازم. “

شهریار مشیری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هفتم در واکنش به اخراج متین مشکین ضمن تاکید بر لزوم پیگیری وضعیت این دانشجو گفت: “اتفاقات عجیبی در وزارت علوم رخ می‌دهد. با این اوصاف به نظر می‌رسد وزیر علوم شمشیر را علیه دانشجویان فعال سیاسی از رو بسته است.”

مشیری در گفتگو با خبرنگار سیاسی آفتاب اظهار داشت: “‌باید مشخص شود که آیا موارد دیگری از اخراج دانشجویان موجود بوده است یا خیر. هنگامی که مدارک و اسناد تکمیل شود می‌توان اقدامات اساسی انجام داد و به نظر من اگر مانع این گونه رفتارها نشویم تا آخر دوره وزارت آقای زاهدی باید شاهد اخراج اکثریت دانشجویان باشیم. “

وی که موضوع دانشجویان ستاره دار را نیز پیگیری میکند، در ادامه گفت: “ما ابتدا وزیر علوم را به مجلس دعوت می‌کنیم و از ایشان سؤال می‌پرسیم، اگر جواب وی قانع‌کننده نبود، حتما دنبال استیضاح ایشان خواهیم رفت.”

مشیری در عین حال با بیان اینکه برای احقاق حقوق دانشجویان تنها است گفت: “من به تنهایی تا حدی می‌توانم از حقوق دانشجویان دفاع کنم و فراکسیون اقلیت باید به کمک من بیایند، البته قرار است اعضای فراکسیون اقلیت نیز مشکلات دانشجویان را پیگیری کنند.”


آزادی یک زندانی 18 تیر

محدودیت های اعمال شده بر دانشجویان در حالی صورت میگیرد که وکیل مدافع عباس دلدار، از بازداشت‌‏شدگان ۱۸ تیر ۷۸، روز گذشته حکم آزادی او را دریافت کرد.

محمدرضا فقیهی وکیل این زندانی سیاسی گفت: “با موافقت شعبه ششم دادگاه انقلاب تهران با تقاضای آزادی مشروط موکلم، وی پس از تحمل هفت سال و شش ماه حبس از مجموع ۱۵ سال محکومیت خود، از زندان آزاد شد.”

عباس دلدار که در جریان حوادث کوی دانشگاه تهران در سال ۷۸ به همراه عده‌‏ای دیگر از دانشجویان بازداشت شده بود، به اتهام تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی به تحمل ۱۵ سال حبس محکوم شده بود که پس از تحمل بیش از نیمی از محکومیت خود مشمول آزادی مشروط و از زندان آزاد شد.

وی هم اینک در مرخصی به سر می برد و پس از بازگشت به زندان تشریفات آزادی خود را انجام خواهد داد تا رسما از زندان اوین برگه آزادی خود را دریافت کند.

در حال حاضر احمد باطبی و مهرداد لهراسبی دو زندانی دیگر حوادث کوی دانشگاه به ترتیب در زندان اوین و زندان گوهردشت کرج به سر می برند که آنها نیز نیمی از دوران محکومیت خود را پشت سر گذاشته اند.