همزمان با اطلاعیه دانشگاه ایرانیان درباره عدم حضور محمود احمدینژاد در انتخابات مجلس دهم٬ سخنگوی جبهه پایداری گفت که احمدینژاد از نظر این تشکل فاقد صلاحیت است و از او حمایت نخواهند کرد.
محمدناصر سقای بیریا٬ سخنگوی جبهه پایداری٬ در یک نشست خبری٬ در پاسخ به سوالی پیرامون حضور احمدینژاد در انتخابات مجلس دهم و امکان حمایت جبهه پایداری از وی٬گفت که “آقای احمدینژاد دیگر صلاحیت ندارد” و به همین دلیل جبهه پایداری “از وی هیچ حمایتی نمیکند”.
سخنان سقای بیریا همزمان با آن بیان میشود که روابط عمومی دانشگاه بینالمللی ایرانیان - دانشگاه احمدینژاد - دربیانیهای نوشت که اخبار درباره حضور محمود احمدینژاد در انتخابات مجلس دهم “از اساس کذب محض بوده و عاری از حقیقت” است.
جبهه پایداری در آستانه انتخابات نهم مجلس و با حضور نزدیکان سابق احمدینژاد تشکیل شد. این جبهه متشکل از افرادی چون غلامحسین الهام، کامران باقری لنکرانی، غلامحسین الهام، مهرداد بذرپاش، مرتضی آقاتهرانی، حمید رسایی، علیاصغر زارعی، مهدی کوچکزاده، کوثری و روحالله حسینیان است.
جبهه پایداری در انتخابات مجلس نهم حاضر به ائتلاف با جبهه متحد اصولگرایان نشد و لیستی جداگانه برای انتخابات ارائه کرد. در انتخابات ریاست مجلس نیز از غلامعلی حدادعادل در مقابل علی لاریجانی حمایت کرد و حاضر به حمایت از رییس مجلس هشتم نشد.
جبهه پایداری در انتخابات ریاستجمهوری یازدهم نیز حامی سعید جلیلی بود. این حمایت از جلیلی٬ با انتقاد دیگر اصولگرایان مواجه شد و آنها عملکرد جبهه پایداری و محمدتقی مصباحیزدی - پدر معنوی این جبهه - را باعث انشقاق در اصولگرایان دانسته بودند.
دو هفته پیش محمدحسین صفارهرندی٬ وزیر ارشاد دولت احمدینژاد٬ گفته بود که احمدینژاد و اطرافیانش هنوز فعالیت سیاسی را کنار نگذاشتهاند و انتخابات مجلس دهم ممکن است “خیز اول آنها” برای حضور مجدد در عرصه سیاسی باشد.
برخی سخنان اطرافیان محمود احمدینژاد نیز به این تصورها دامن زده است. از آن جمله عبدالرضا داوری - از نزدیکان احمدینژاد - ماه گذشته در صفحه توییتر خود خطاب به حسن روحانی ـ به انگلیسی ـ نوشته بود: “اقای روحانی عزیز، به امید خدا شما دولت دوازدهم را به دکتر ما تحویل خواهید داد. ما تنها باید ۱۱۱۰ روز منتظر بمانیم”.
علیاکبر جوانفکر، مشاور احمدینژاد نیز٬ گفته بود که “مردم خواهان بازگشت احمدینژاد به قدرت هستند”٬ زیرا پس از روی کار آمدن روحانی “ناکارآمدی و ناتوانی آشکار دولت یازدهم در اداره امور کشور با وجود همکاری و همراهی همه دستگاهها” دیدهاند.
احمدینژاد خود اما تاکنون چندین بار امکان بازگشت خود به عرصه سیاسی را منتفی دانسته و گفته است که برنامهای برای بازگشت مجدد به عرصه سیاسی ندارد.
اصولگرایان معتقدند که احمدینژاد تا زمانی که از اسفندیار رحیممشایی فاصله نگیرد٬ امکان حضور در عرصه سیاست را نخواهد داشت. برخی معتقدند دلیل سکوت یک سال گذشته مشایی نیز همین مساله بوده.
بهار گذشته داوود احمدینژاد٬ برادر محمود احمدینژاد٬ گفته بود که “همین دیروز شنیدم که اینها را ریخته دور و مشایی و بقایی را دک کرده است”. او البته با اشاره به اینکه این خبر را از “یکی از نزدیکان محمود” شنیده، اضافه کرده بود: “من باورم نمیشود”.
برادر رییس دولت دهم اضافه کرده بود که “او فعالیتهای سیاسی خود را همچنان ادامه میدهد و احتمال حضور وی در انتخابات مجلس دور از ذهن نیست”.
تلاش برای بازگشت احمدینژاد به عرصه سیاسی در حالی صورت میگیرد که وی درگیر یک پرونده قضایی نیز هست؛ پروندهای که محسنیاژهای، سخنگوی قوهقضاییه، درباره آن گفته بود: “این پرونده در دادگاه در حال رسیدگی است و به حکم نرسیده و مختومه نشده است”.
طی ماههای گذشته چندین بار احتمال حضور محمود احمدینژاد و اطرافیانش در انتخابات مطرح شده است. احمدینژاد خود ماه گذشته با حضور در جلسه “حامیان گفتمان سوم تیر” در مشهد، گفته بود که قصد ندارد سکوت فعلی خود را بشکند: ”این سکوت به معنای انفعال نیست و قصد ندارم وارد سیاست شوم”.
پیش از این برخی اصولگرایان گفته بودند که احمدینژاد دیگر اجازه حضور در هیچ انتخاباتی در جمهوریاسلامی را نخواهد داشت.