هکتور تیمرمان، وزیر خارجه آرژانتین در جلسه کمیسیون های مجلس نمایندگان خاطرنشان کرد که براساس این یادداشت تفاهم، “ایران برای اولین بار پذیرفته که شاید به مسؤولان خود مظنون شود”.
در همین راستا، تیمرمان سخنرانی خود را با این موضوع آغاز کرد که نستور و کریستینا کیرشنر “تنها رؤسای جمهور از میان شش رییس جمهوری هستند که از زمان این حمله، رویکردهای مرکز همیاری یهودیان را در تمامی اقدامات شان در سازمان ملل لحاظ کرده اند”.
او خاطرنشان کرد که “می توان ۲۰۰ هزار کاغذ دیگر نیز جمع آوری کرد، ولی اگر این اظهارات که مدام به دنبال مقصر می گردیم تمام نشود، هیچ گاه نمی توانیم شاهد آن باشیم که در روند تحقیقات و کشف حقایق مربوط به سوءقصد علیه آمیا پیشرفتی حاصل شود”.
بخش پرسش و پاسخ با اظهارات تند ریکاردو خیل لاودرا، نماینده حزب “اتحاد مدنی اصولگرا” آغاز شد. او پرسید: “چرا مواضع دولت آرژانتین در برابر ایران به ناگهان ۱۸۰ درجه عوض شد؟” تیمرمان نیز در پاسخ به او به مورد چین اشاره کرد که دولت آرژانتین “هیچ گاه” با این کشور در زمینه های بازرگانی به توافق نرسیده، ولی موضوع ائتلاف متفاوت است.
تیمرمان در پاسخ به دیگر سؤال این نماینده تندرو گفت: “آنطور که برای شما اهمیت دارد، برای ما اهمیت ندارد که به ایران گندم بفروشیم.”
خیل لاودرا قبل از ایراد پرسش های “حزب اتحاد مدنی اصولگرا” با اشاره به اینکه وزیر خارجه “تردیدها را در چارچوب این یادداشت رفع نکرده” اظهار داشت: “این تفاهم با دردسرهایی روبرو می شود و پیشرفتی در تصویب آن حاصل نخواهد شد.”
تیمرمان در سخنرانی خود از نمایندگان مخالف با این یادداشت تفاهم گفت که “بیش از این خیالبافی نکنید”. او در ادامه افزود: “هیچ توافق پنهانی یا منافع فریبنده ای دراین زمینه وجود ندارد. مدام نگویید که مواضع آرژانتین عوض شده. تفاهم ما با ایران صرفاً برای روشن شدن ابعاد مبهم این سوءقصد است و در مورد دیگری با سران جمهوری اسلامی مذاکره نخواهیم کرد.”
تیمرمان خاطرنشان کرد که کمیسیون حقیقت یاب که در چارچوب این تفاهم ایجاد شده، “نمی تواند جانشین بررسی های قضایی شود یا در روند آنها تغییر ایجاد کند”. به گفته او، این یادداشت تفاهم صرفاً “ابزاری” برای پیشرفت در رسیدگی های قضایی درزمینه سوءقصد علیه آمیاست.
او در پایان گفت: “این یک گام بزرگ درزمینه دفاع از منافع جمهوری ماست. باید به دنبال عدالت و حقیقت باشیم، نه اینکه با نگاه انتقام جویانه به ماجرا بنگریم. ما هیچ گاه کشته شدگان این سوءقصد را فراموش نمی کنیم.”
منبع: تلام، ۲ مارس