درخواست آزادی دو تبعه خارجی

نویسنده

tabaekb.jpg

فرانسه و آلمان روز چهارشنبه بار دیگر از تهران خواستند استفان لربیه فرانسوی و دونالد کلاین آلمانی را که به دلیل ورود غیرقانونی به آبهای ایران زندانی شده اند آزاد کند.

این درحالی است که این دو تبعه خارجی از تاریخ 29 نوامبر 2005 تاکنون در زندان بسر می برند. به دنبال بیانیه مشترک آلمان و فرانسه مبنی بر نامتناسب بودن محکومیت این دو تبعه با جرم مرتکب شده، وزرای امور خارجه این دو کشور بار دیگر به انتقاد از این موضوع پرداختند.

وزرای امور خارجه آلمان و فرانسه دراین ارتباط خاطرنشان کردند: “با توجه به شدت محکومیت و وضعیت خانوادگی آقایان کلاین و لربیه، آزادی زودتر از موعد و عفو آنها بارها از مقامات ایرانی خواسته شده، ولی این تقاضاها هر بار توسط دادگاه رد شده اند.”

آنها در ادامه بیانیه خود افزودند: “در این شرایط، فرانسه و آلمان به تلاش های خود برای آزادی زودتر از موعد این دو تبعه ادامه خواهند داد. به علاوه، مقامات هر دو کشور حمایت کامل خود را از درخواست عفوی که خانواده های این دو خارجی به قوه قضاییه ایران تسلیم کرده اند و تاکنون بدون هیچ پاسخی باقی مانده، اعلام می کنند.”

استفان لربیه و دونالد کلاین در زمان ماهیگیری در کرانه های امارات متحده عربی و پس از ورود به آبهای مرزی ایران دستگیر و بازداشت شدند و در ماه ژانویه 2006، وزیر امور خارجه ایران محکومیت این دو تبعه خارجی را تأیید کرد.

ازطرف دیگر، وزارت دادگستری ایران اعلام کرد استفان لربیه به جرم جاسوسی محکوم شده است. وزارت امور خارجه فرانسه در این مورد اظهار داشت: “این تصمیم گیری بسیار جدی و خطرناک خواهد بود.”

جمال کریمی راد، وزیر دادگستری ایران، روز سه شنبه اعلام کرد پرونده تبعه فرانسوی درحال بررسی است و هنوز چنین اتهامی به وی وارد نشده است. به گفته او، به هرحال این دو خارجی به دلیل ورود غیرقانونی به ایران به 18 ماه زندان محکوم شده اند.

ابعاد سیاسی

ژان باپتیست ماتئی، سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه به مطبوعات اظهار داشت: “اگر اتهام جاسوسی علیه هموطن ما تأیید شود، واقعاً اتهام عجیب و نگران کننده ای خواهد بود.” وی در ادامه افزود: “انگیزه جاسوسی کاملاً ازسوی دادگاه بندرعباس رد شده است.”

نکته قابل توجه اینکه دادگستری ایران در بحبوحه بحران هسته ای، آزادی مشروط این دو خارجی را رد کرده است. ماه گذشته، مسؤولین فرانسوی اظهارات شدید اللحنی در این خصوص بیان و خاطرنشان کردند که این مسأله ممکن است ابعاد سیاسی به خود گیرد.

منبع: نوول ابزرواتور، 29 نوامبر 2006

مترجم: علی جواهرفروش