محکومیت پزشک، ربایش وکیل

نویسنده


حسن زارع زاده اردشیر

روز گذشته در ادامه فشار بر زندانیان سیاسی و برخوردهای امنیتی با مدافعان حقوق بشر، دکتر حسام فیروزی به یک سال زندان محکوم و در کرج، صالح کامرانی وکیل مدافع آذربایجانی توسط نهادهای امنیتی دستگیر شد. در همین حال خبرها حاکی از آن است که وضعیت دو زندانی سیاسی کرد، عدنان حسن پور و هیوا بویتمار وخیم است.

دکتر حسام فیروزی، پزشک معالج احمد باطبی که چندی پیش مدتی را در زندان گذرانده بود، در پی احضارهای مکرر به دادگاه انقلاب، سرانجام در شعبه 6 دادگاه انقلاب به اتهام اقدام امنیت ملی، تشویش اذهان عمومی و تبلیغ علیه نظام به شش ماه حبس تعزیری و شش ماه حبس تعلیقی محکوم شد.

در حکم شعبه ششم دادگاه انقلاب، مصاحبه حسام فیروزی با رسانه های مختلف در خصوص وضعیت سلامتی احمد باطبی به عنوان مصداق اقدام علیه امنیت ملی اعلام و بر همین اساس و طبق ماده 500 قانون مجازات اسلامی وی مجرم شناخته شده است.

به گفته یکی از نزدیکان دکتر فیروزی “پرونده دیگری برای دکتر حسام فیروزی در دادگاه عمومی به اتهام مخفی کردن احمد باطبی به عنوان زندانی فراری باز است که زودی حکم آن صادر خواهد شد.”

دستگیری وکیل مدافع

یک فعال سیاسی و از دوستان صالح کامرانی وکیل مدافع آذربایجانی، به روز گفت: “شنبه شب 27 مردادماه، صالح کامرانی در یک مجلس عروسی در شهرستان کرج توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده و هنوز از محل نگهداری او خبری در دست نیست.”

به گفته وی “صالح کامرانی که وکالت تعدادی از فعالان سیاسی آذربایجان و همچنین نشریه توقیف شده شمس تبریز را بر عهده داشته، قبلا نیز دستگیر و ماه ها در بازداشت وزارت اطلاعات بوده است.”

بر اساس خبر دیگری صالح کامرانی قرار بود در محاکمه روز ششم شهریور یوسف عزیزی بنی طرف نویسنده و روزنامه نگار خوزستانی به عنوان وکیل مدافع در جلسه دادگاه حضور داشته باشد.

زندانی شدن پزشکان و وکلای مدافع در ایران به امری عادی تبدیل شده است. پیش از این ناصر زرافشان، عبدالفتاح سلطانی و بسیاری دیگر از وکلای مدافع مدتی را در زندان ها گذرانده و یا تحت تعقیب قرار گرفته بودند. در حال حاضر تعداد قابل توجهی از وکلای مدافع با پرونده های قضائی روبرو هستند. نهادهای امنیتی با پرونده سازی برای وکلا، تلاش می کنند جلوی فعالیت آنها در دفاع از زندانیان سیاسی و فعالان مدنی را بگیرند.

اعتصاب غذا در زندان

بر اساس گزارش خانواده عدنان حسن پور و هیوا بویتمار دو روزنامه نگار و فعال حقوق بشری کرد محکوم به اعدام، وضعیت آنها در زندان وخیم است. این دو که وارد سی و هفتمین روز اعتصاب غذای خود شده اند، پس از مدت ها به تازگی موفق به دیدار با وکیل مدافع خود شدند.

خانواده این دو زندانی می گویند وکلای مدافع آنها پس از این دیدار در زندان در روز شنبه، وضعیت جسمانی آنها را اسفبار توصیف کردند.

نیکبخت و هوشمندی دو وکیل گفته اند “متاسفانه این اعتصاب غذا تاکنون با سکوت مطلق مقامات و مسئولین زندان مواجه بوده است و در مدت این سی و هفت روز هیچ پزشکی با موکلینشان ملاقات نداشته است”.

این وکلا می افزایند: “این دو زندانی در مدت اعتصاب غذای خود تنها آب خورده و حتی از شیرین کردن آب خود با شکر همانند دیگر اعتصاب غذاها محروم بوده و این مسئله اصلاً برای مسئولین زندان مهم نبوده و هیچگونه پاسخی به آنها داده نشده است.”

این دو زندانی پس از آنکه از زندان عمومی مریوان به سلولهای اطلاعات سنندج منتقل شدند دست به اعتصاب غذا زدند و پس از مطلع شدن از صدور حکم اعدام خود مصرانه تر به این اعتصاب غذا ادامه دادند. بنابر گزارشهای منتشره حسن پور و بوتیمار اعلام کرده اند در صورت انتقال به بند عمومی، دیدار با یک مسئول عالی رتبه قضایی و لغو حکم اعدامشان، حاضر به پایان دادن به اعتصاب غذای خود هستند.

زندان همدان

گزارشی از زندان همدان حاکی از آن است که تعدادی از زندانیان سیاسی از زندان های غربی کشور از جمله کردستان و کرمانشاه به این زندان منتقل شده اند. این اقدام به دلیل تحت فشار گذاشتن این زندانیان که تعدادی از آنها به گروههای کرد و یا مسلح وابسته هستند، انجام شده است.

بر اساس این گزارش زندانیان سیاسی را مدت ها در بند قرنطینه که غیربهداشتی ترین بند زندان است، نگهداری می کنند. شمار زندانیان در این بند، چندین برابر بیش از ظرفیت اصلی آن است و همین موضوع علاوه بر آزار روانی زندانیان، با توجه به نبود امکانات کافی بهداشتی، موجب شده است تا زندانیان در معرض خطر بیماری های خطرناک قرار بگیرند. زندانیان بند قرنطینه زندان همدان می گویند: علی حسن وند رئیس این زندان در اعمال فشار بر زندانیان نقش مستقیم دارد و اقدامی برای حل مشکلات زندانیان انجام نمی دهد.

پیش از این در زندان اوین نیز بند قرنطینه با وضعیت مشابهی روبرو بود اما با افشای وقایع داخل این بند، مقامات قضائی، بند قرنطینه را از بخش آموزشگاه زندان در شمال آن به بخش جنوبی زندان اوین منتقل کردند. طبق آمارهای رسمی و اظهارات مسئولان سازمان زندانها، در حال حاضر در بسیاری از زندان های کشور، چند برابر بیش از ظرفیت این زندان ها، زندانی نگهداری می شود که مشکلات فراوان و خطرات جدی را برای زندانیان در سنین مختلف موجب شده است.