مریم دستگیر
اقدام محمود احمدی نژاد در بوسیدن دست معلم خود درمراسم تجلیل از مقام روز معلم، انتقاد شدید برخی محافل تندرو را به همراه داشته است. به نظر می رسد، بوسیدن دست معلم دوران دبستان رییس جمهور – که تریبون های دولتی آن را تصادفی قلمداد کردند - هماهنگ شده بوده، چرا که معلم وی به همین منظور دستکش به دست داشته است. پس ازآنکه رییس جمهوری دست معلم خود نجمه قلی پور را بوسید، او محمود احمدی نژاد را درآغوش کشید.
وضوع دست دادن ولمس کردن بدن زنان ویا بوسیدن، ازجمله موضوعاتی بوده است که گاه به گاه درسفرهای مسئولین ودیگر شخصیت های فرهنگی اجتماعی به خارج ازکشور، باعث به وجود آمدن جنجال هایی شده است. این اولین بار است که رییس جمهوری با برنامه قبلی به چنین کاری دست می زند.
روزنامه کیهان که درچنین مواردی به دفاع ازارزش های اسلامی و مسائلی چون تهاجم فرهنگی وازبین رفتن ارزشها می پردازد، درحالی که صحنه دست دادن محمود احمدی نژاد را روی صفحه اول روزنامه خود منتشرکرده، ازارائه هرگونه مطلبی دراین خصوص خودداری کرده است. روزنامه کیهان تنها به چندین جمله از اظهارات رییس جمهوری دراین خصوص بسنده کرده است.
اما روزنامه حزب الله روزچهارشنبه اینکه رییس جمهوری دست زنی که دردوران دبستان معلمش بوده را بوسید مورد انتقاد شدید قرارداده وتلاش کرده است چنین اقداماتی را به مشاوران ونزدیکان وی نسبت دهد. این روزنامه می نویسد: “سؤال اینجاست که رئیسجمهور چرا از معلمین مرد خود تقدیر نکرده و آنها را در آغوش پر از مهرورزی خود نفشرده است؟ آیا جز این است که بوسه بر دستهای معلم مرد در ذهن برنامهریزان و مشاوران رئیسجمهوری امری کلیشهای و فاقد ارزشهای خبری چون شگفتی و تازگی به حساب میآمد؟”
این موضوع تنها چند ماه پس ازآن اتفاق می افتد که حضور رحیم مشاعی معاون رییس جمهوری دریک مجلس رقص زنان، تا مدتها مورد توجه اصول گرایان مجلس وگروه های تندروقرارداشت. به گونه ای که احتمال برکناری مشاعی را نیزبه میان آورد. اگرچه با پخش فیلم این مراسم تردیدی نبود که وی درآن شرکت داشته، اما معاون رییس جمهوری گفت که هنگامی که مراسم رقص شروع شده سالن را ترک کرده است. با این وجود چندین وب سایت، عکس هایی را منتشرکردن که مشاعی را درحال تماشای زنانی که درحال رقص بودند، نشان می داد.
روزنامه حزب الله، با به یادآوردن برخی دیگر اقدامات محمود احمدی نژاد به او درخصوص حرکت های تبلیغاتی اش هشدارداده است. این روزنامه می نویسد: “مشاوران رئیسجمهور باید قبل از جذابیت در برنامههای تبلیغاتی ایشان مراعات حدود و عرف جامعه را بکنند. این حرکت عجیب در حالی از سوی رئیس دولت نهم صورت گرفت که هنوز کدورت مؤمنین از او و دولتش به خاطر اقداماتی چون اعلام آزادی حضور زنان در استادیومهای ورزشی، حضور غیرضروری و سؤالبرانگیز رئیسجمهور در آیین پرمسئله افتتاحیه بازیهای آسیایی دوحه و شایعه قریب به واقع حضور معاون رئیسجمهور در مراسمی مبتذل و غیرشرعی در ترکیه که فیلم آن در سایتهای گوناگون منتشر شد، زدوده نشده است.”
پیش ازاین درچندین نوبت که برای برخی ازهنرمندان درموقعیت هایی بدون برنامه قبلی، اتفاق های مشابهی افتاده بود، مشکلات جدی را برای ادامه فعالیت هایشان به همراه آورد و همچنین خشم مقامات محافظه کارومذهبی را به دنبال داشت. ازنمونه های بارزآن هنگامی بود که دریک جشنواره هنری درهمدان، گوهرخیراندیش بازیگر مشهور تلویزیون وب رنده سیمرغ بلورین جشنواره فجر، هنگام تشویق یکی ازجوانان هنرمند روی صحنه پس ازابراز احساسات وی نسبت به همسرش، پیشانی او را بوسید. موضوعی که بلافاصله با ترک مقامات محلی ازسالن محل بزگراری مواجه شد و تامدتی ممنوع التصویر شدن را برای این هنرمند درتلویزیون به همراه آورد. جوان یاد شده، از مرحوم جمشید اسماعیل خوانی به بزرگی یاد کرده واورا استاد ومربی خود دانسته بود که همین موضوع باعث ابرازاحساسات همسروی شده بود که به لحاظ سنی درجایگاه مادر وی قرارداشت.
روزنامه حزب الله اتفاقی که توسط رییس جمهوری رقم زده شد را پس ازانقلاب بی نظیرخوانده است: “رئیسجمهور، دیروز در آیین تجلیل از معلمان نمونه، به تکریم و تمجید از معلمان پرداخت و از جمله یکی از معلمان دوره ابتدایی خود را به طور ویژه مورد تفقد قرار داد. در این حرکت که در نوع خود و در تمام سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی بینظیر بود، احمدینژاد پس از در دست گرفتن دستهای معلم زن، بر آنها بوسه زد و متعاقباً بانوی میانسال نیز وی را در آغوش خود گرفت.”
انتقاد این روزنامه اصول گرا، با غیراتفاقی خواندن این اتفاق ادامه پیدا می کند. “حزب الله” می نویسد که آنچه رخ داد غیرمنتظره نبوده است: “نکته دردآور در مورد این جلسه آن است که شنیدهها حاکی است این حرکت از قبل برنامهریزی شده بود و به معلم مذکور به همین منظور تأکید شده بود تا دستکش به دست کرده تا به ظاهر کلاهی بر این عمل غیرشرعی بگذارند.”
هنوز ازخاطره های نرفته است ماجرای عباس کیارستمی کارگردان شهیر ایرانی درمراسم اهدای جایزه جهانی کن وهنگامی که روی صحنه رفت تا جایزه خود را دریافت کند و بنا به سنت غربی ها درپاسخ به اقدام به دست دادن فردی که جایزه را به اواعطا می کرد، با او مصافحه کرد، چه جنجالی در تهران به پا شد.
(عکس آذین زنجانی: خبرگزاری مهر)