در راستای اینکه مسائل شرعی که قبلا به خدا و پیغمبر و امام و مجتهد مربوط بود، در حال حاضر راسا توسط دولت صادر و رعایت و اعمال می شود، لذا بخشی از رساله جدید دولت نهم که تا همین جا، یک گروه کارشناسان به میزان شش هزار نفر- ساعت روی آن کار کرده اند، توسط عوامل نفوذی ما از دفتر مربوطه به سرقت رفته و با توجه به ضرورت افشاگری که حتی از مجلس هم بیشتر از اهم امور است، بخش مربوطه منتشر می شود. از کلیه کسانی که مقلد هستند، یا به احتیاط عمل می کنند، یا مجتهد هستند، یا اصلا عمل نمی کنند، یا بدون احتیاط عمل می کنند، درخواست می شود برای هماهنگی کامل با دولت نهم کلیه واجبات را انجام، دور و بر نواهی نگردند و در مورد مستحبات و مکروهات هم همانطور که گفته شده است، عمل کنند. تا اطلاع ثانوی چیز مباح هم نداریم، مگر اینکه دولت رسما بخشنامه نماید:
آداب تخلیه بعد از حکومت
مـسـالـه 63 - احـتـیـاط واجـب آن اسـت کـه رئیس جمهور را در وقت تخلی رو به قبله یا پشت به قبله ننشانند، ولی اگر خودش بنشیند، جلوگیری از او واجب نیست و تا وقتی چهار سال تمام نشده بگذارند کارش را بکند.
مساله 64 - در چهار جا تخلی واجب است؛ اول: در کوچه ها و معابر، چون مستلزم ایذاء و اضرار به عابرین می باشد. دوم : در ملک کارگزاران که اجازه تخلی نداده باشند. سوم: در سازمان ملل و یا هر محلی که کفار و منافقین و اهل کتاب مجتمع باشند، چهارم: در بازار و هر محلی که به معیشت مومنین و ملت مربوط باشد.
استبراء، مساله 72 - استبراء عمل مستحبی است که فرد مذکور بعد از پایان دوره چهارساله و یا هر وقت پس از آن انجام دهند. و آن چند مرحله دارد، اول: قطع کنند( اصل جریان را ابتدا قطع نکنند.) دوم: واجب تخییری است یک نفر بچه را ببرد و چند بار آب بکشند. سوم: کل محل تخلیه را شخم زده و بکلی آب کشیده و یا بشویند. چهارم: قضیه را در صورت ادامه قطع نمایند.
مساله 79 - نشستن روبروی خورشید و ماه و زیر پروژکتور و جلوی دوربین در موقع تخلی، مکروه است ولی اگر صورت و مخرج قضیه را به وسیله ای بپوشاند مکروه نیست. و نیز در موقع تخلی یا انجام وظیفه فرد مذکور ، نشستن روبروی باد و در جاده وخیابان و کـوچـه و درب خـانـه و زیر درختی که میوه می دهد و چیز خوردن در حال عمل و توقف زیاد وتطهیر کردن رفتار راست با دست چپ، مـکروه می باشد.
آداب مسلم، مـساله 109 - کسی که معلوم نیست مسلمان است یا نه، جاسوس می باشد و حکم سایر مسلمین بر وی جاری است، یعنی او را بزنند تا دین را انکار و فرار کند و اگر زن مسلمه بگیرد زنش را هم بزنند.
آداب اقامه نماز، مـسـاله 734 - موقعی انسان می تواند مشغول نماز شود، که یقین کند وقت داخل شده است، یادو مرد عادل که حتما یکی از آنها کارمند حراست باشد و آنها داخل شدن وقت را به او خبر دهند یا به او داخل شوند.
مساله 743 - مستحب است انسان نماز را در اول وقت آن بخواند و هـرچه به اول وقت و یا شخص مومن که در محل باشد و حکم دولتی داشته باشد، نزدیک باشد بهتر است، مگر آن که تاخیر آن ازجهتی بهتر باشد، مثلا صبر کند تا عکاس یا دوربین خبرنگار بیاید و نماز بخواند.
مساله 746 - اگر وقت نماز وسعت دارد و به ملت قول داده باشد که کاری بکند، درصورتی که مـمـکـن اسـت بـایـد اول قول را عمل نماید، بعد نماز را بخواند و اگر نتواند با نیروی انتظامی برای دستگیری هماهنگ نموده و بعد نماز بخواند. و چنانچه اول نماز بخواند، قبل از هماهنگی با ناجا، معصیت کرده ولی نماز او صحیح است.
پوشانیدن بدن در نماز، مـسـاله 780 - مرد باید در حال نماز، اگر چه کسی او را نمی بیند عورتین خود را بپوشاند. وبهتر است از پوشیدن هر گونه شلوار فاق کوتاه یا مدل غربی اجتناب کند. و احوط آن است که قبل از نیت کردن با نیروی انتظامی هماهنگ کند.
مساله 781 - زن باید در موقع نماز، تمام بدن حتی سر و موی خود را بپوشاند ولی پوشاندن صورت به مقداری که در وضو شسته می شود و دستها تا مچ و پاها تا مچ پا لازم نیست. نماز در غیر این حالت حتی اگر مستحب هم باشد، ممکن نیست، چون نیروی انتظامی ننه آدم را جلوی چشمش می آورد.
مسائل متفرقه، مـسـالـه 1387 - اگـر پـسـر بـزرگـتر موقع مرگ پدر، نابالغ یا دیوانه باشد وقتی که بالغ شد یا عـاقـل گردید، باید نماز و روزه پدر را قضا نماید، اما می تواند رئیس جمهور شود، ولی وقتی عاقل شد مستحب است استعفا بدهد.
احکام حج، مـسـالـه 2039 - حج: زیارت کردن خانه خدا و انجام اعمالی است که دستور داده اند در آنجابه جا آورده شود و در تمام عمر بر هر مسوول سالی چند بار واجب می شود؛ اول: آن که هماهنگ باشد. دوم: عاقل و آزاد نباشد که در آنجا دستورات دولت اجرا کند. سوم: قبل از رفتن به حج علیه مخالفان دولت مقاله منتشر کند. چهارم: مستطیع باشد و حقوق دولتی بگیرد و پول حج و حق سفر او را بدهند. پنجم : مخارج کسانی را که خرجی آنان بر او واجب است مثل زن و بچه را اگر ندارد دولت بدهد. ششم : بعد از برگشتن، در صورت دستور دولت سریعا استعفا کند یا اگر نکرد یک معجزه از رئیس جمهور دیده و آن را بگوید.
طواف نساء، مـساله 2053 - اگر طواف نساء را در حج درست به جا نیاورد یا فراموش کند، چنانچه در بین راه یا بعد از مـراجـعـت بـه وطـن، یـادش بیاید، باید در صورت امکان دوباره برگردد و آن را انجام دهد و یا شش زن را برای نماز جماعت در خانه به صف نماید و احوط آن باشد که لباس آنها کامل نباشد و اگر شک دارد به رساله زارعی مراجعه نماید.
احکام خرید و فروش، مساله 2085 - معامله با بچه نابالغ باطل است، مگر اینکه رئیس جمهور بوده و اذن ولی برای دست زدن به معامله داشته باشد.
مـسـالـه 2114 - اگر پول طلا و نقره را سلف بفروشد و عوض آن را پول طلا و نقره بگیرد معامله باطل است و پول آن حرام است، اما اگر به جای آن پول رایج بگیرد، عمل انجام شده حلال، ولی عمل کننده شرعا مشنگ است، چون تا هفته بعد قیمت طلا و نقره دوبرابر می شود و خواهرش وارد فعل حرام شده باشد.
خیار مجلس، مواردی که انسان می تواند معامله را به هم بزند مـسـالـه 2127 - حـق به هم زدن معامله را خیار می گویند و خریدار و فروشنده در یازده صورت می توانند معامله را به هم بزنند؛ اول : آن که ازمجلس معامله متفرق نشده باشند و این خیار را (خیار مجلس ) می گویند. دوم: آن که مغبون شده باشند، مثلا فکر کند رئیس جمهور عاقل است، اما نباشد. سوم: جنس تحویل شده تفاوت نماید، مثلا قول نفت داده باشد بعد اورانیوم بدهد. چهارم: بموقع ندهد، مثلا گفته باشد یک هفته بعد انرژی هسته ای بدهد ولی نداده باشد…
صلح، مساله 2164 - دو نفری که چیزی را به یکدیگر صلح می کنند باید بالغ و عاقل باشند، و کسی آنها را مـجـبـور نـکـرده بـاشد و قصد صلح داشته باشند، و حاکم شرع هم آنان را از تصرف دراموالشان جلوگیری نکرده باشد.( توضیح: با این شرایط هیچ وقت بین ایران و آمریکا صلح نمی شود.)
احکام اجاره، مساله 2176 - اجاره دهنده و کسی که چیزی را( از جمله مملکت) اجاره می کند باید مکلف و عاقل باشند و به اختیار خودشان اجاره را انجام دهند ونیز باید در مال خود حق تصرف داشته باشند، پس سفیهی که اموال خود یا دیگران را در کارهای بیهوده مصرف می کند اگر چیزی را اجاره کند، یا اجاره دهد صحیح نیست، مگر به اذن ولی صغیر.
مساله 2179 - بچه صغیری که ولی ندارد بدون اجازه مجتهد نمی شود اجیر کرد، ولی رئیس جمهور شدن او بلامانع است.
مساله 2205 - اگر حیوانی را اجاره کند و معین نماید که چقدر بار بر آن بگذارد، چنانچه بیشتر از آن مقدار بار کند و آن حیوان بمیرد یا معیوب شود ضامن است. و نیز اگر مقدار بار رامعین نکرده باشند و بیشتر از معمول بار کند و حیوان تلف شود، یا معیوب گردد ضامن می باشد. اما اگر همین کارها را با ملت بکند، هیچ اشکالی ندارد.
مـسـالـه 2214 - اگـر پـیـش از ابـتـدای مـدت اجـاره، مـلک یا مملکت بطوری خراب شود که هیچ قابل استفاده نباشد، یا قابل استفاده ای که شرط کرده اند نباشد، اجاره باطل می شود. اما اگر بخواهد برکنار کند و قرارداد را به هم بزند، به بخش روابط نامشروع با خواهر معترض مراجعه کنند.
مساله 2218 - اگر صاحب کار بنا را وکیل کند که برای او عمله بگیرد، چنانچه بنا کمترازمقداری کـه از صـاحـب کـار مـی گیرد به عمله بدهد، زیادی آن بر او حرام است و باید آن را به صاحب کار بدهد. اما اگر صاحب کار وکیلی را معین کند که برای او وزیر بیاورد، اما به جای آن عمله بیاورد، زیادی پول حرام است. کوفتش بشود.
احکام وکالت، مـساله 2270 - اگر وکیل یا موکل بمیرد، یا دیوانه همیشگی شود وکالت باطل می شود، و اگر کوچک زاده باشد باید صبر کند بزرگ شود تا وکالت آن باطل شود.
احکام امانت، مساله 2330 - امانتدار و کسی که مال( یا حکومت) را امانت می گذارد، باید هر دو بالغ و عاقل باشند، پس اگر انـسـان مالی را پیش بچه یا دیوانه امانت بگذارد، یا دیوانه و بچه، مالی را پیش کسی امانت بگذارند صحیح نیست. و اگر کسی قاط زده باشد و حکومت را به دیوانه امانت بدهد، شرعا اشکال دارد و اگر امانت را از بین برد، شرعا بر دیوانه حرجی نیست، اما احتیاط واجب است که دهانش را صاف کنند.
مساله 2573 - اگر بچه نا بالغ چیزی پیدا کند، ولی او باید اعلان نماید، اگر ولی او خودش خوشش بیاید، مومنین باید همگی فرار کنند، چون تکلیف از همه ساقط است.
شرایط امر به معروف و نهی از منکر مساله 2793 - چند چیز شرط است در واجب بودن امر به معروف و نهی از منکر؛ اول: آن کـه کسی که می خواهد امر و نهی کند، بداند و اگر نداند آن را مسوول ناجا بگذارند. دوم: احتمال بدهد امر و نهی او تاثیر می کند، اگر احتمال بدهد اثر نکند، آنقدر بزند تا اثر کند. سـوم : آن کـه در امـر و نهی مفسده ای نباشد، مثلا اگر موقع امر به معروف به مومن تجاوز کند، اگر درد نکند، مستحب است. چهارم: اگر گمان کند که اگر امر یا نهی کـنـد، آبروی او می رود حتما بکند، اگر حدس بزند آبرویش نمی رود نام او را در روزنامه نوشته و عکس او را چاپ کند. پنجم: کسی که نهی از منکر می کند، حتما همان منکر را انجام دهد.
مـسـاله 2816 - اگر احتمال بدهد که با موعظه و نصیحت، معصیت کار ترک می کند معصیت را، لازم است اکتفا به آن ولی برای احتیاط به او تجاوز کند هم مباح است.
مسائل دفاع، مـسـالـه 2828 - اگر دشمن بر بلاد مسلمانان و سر حدات آن هجوم نماید، واجب است برجمیع مـسلمانان دفاع از آن به هر وسیله ای که امکان داشته باشد از بذل جان و مال .
و در این امراحتیاج به اذن حاکم شرع نیست. و اگر دشمن به بلاد مسلمین تجاوز نکرد، باید مومنین کاری بکنند که حتما تجاوز کند که دفاع کند.