حمید احدی
همزمان با تلاش عده ای از نمایندگان با نفوذ مجلس برای برگرداندن استقلال به بانک مرکزی و خارج کردن عزل و نصب رییس بانک مرکزی از انحصار رییس جمهور که طرحی با دو فوریت به مجلس برده اند به صدا در آمدن دانش جعفری وزیر سابق امور اقتصادی و دارایی که در میان محافل اصولگرا از محبوبیت برخوردارست نشان می دهد که نگرانی از خودسری های رییس جمهور در زمینه پولی و مالی به بالاترین حدها رسیده است.
دانش جعفری با تشریح علت اصلی کنارهگیری مظاهری به بیان دلایل بنیادی وجود اختلافات بین مسئولین دولتی و بانک مرکزی پرداخت و گفت: اگر یکبار دیگر رابطه دولت، بانک مرکزی، شورای پول و اعتبار و سیاست های پولی مناسب باز تعریف نشود، بعد از چندی به ناچار باید منتظر تغییر رئیس کل سوم باشیم.
به نوشته خبرگزاری فارس وزیر سابق که خداحافظی مهم ترین انتقاد درونی از سیستم سرگردان دولت احمدی نژاد بود با بیان اینکه از ویژگیهای دولت نهم، تغییرات پی در پی مدیران نظام بانکی است، اظهار داشت: تمامی مدیران عامل بانکهای دولتی یکبار در شروع کار دولت تغییر داده شدند و چندی است که دور دوم جابجائیها نیز آغاز شده و انتظار میرود این سیاست کماکان ادامه یابد.
وی یادآوری کرد ریاست بانک مرکزی در هر کشوری که معمولاً میبایستی پست باثباتی باشد نیز تاکنون دو دور تغییر کرده است و فردا قرار است رئیس کل سوم معرفی شود.
گفتنی است که دانش جعفری در سخنرانی باورنکردنی و افشاگرانه وداع با دولت از جمله پرده هائی که بالا زد طرح های خلق الساعه رییس جمهور برای بانک ها و از جمله مسائل پولی بود و همان جا فاش ساخت که امکان کار کردن این دولت با اقتصاددانانی که با این علم آشنایند وجود ندارد.
در سخنان تازه خود به نوشته خبرگزار ی فارس با تاکید بر اینکه هر دو رئیس کل قبلی طیف وسیعی از ویژگیهای گوناگون را با خود همراه داشتند، تصریح کرد: دکتر شیبانی از اقتصاددانان برجسته کشور است. از نظر سیاست اجرایی بسیار منعطف و دارای اخلاق نیکوی فردی زبانزد عام و خاص. در عین حال او یک کارشناس بسیار خوب آمار نیز هست. با اینکه شاعر و ادیب و سخنور توانایی است ولی در مورد مسایل بانک مرکزی کمتر در رسانهها صحبت میکند.
در این گفته های مهم دانش جعفری در عین حال طهماسب مظاهری رییس تازه مستعفی بانک مرکزی را هم معرفی کرده و گفته دکتر مظاهری نیز فردی است با تجارب اجرائی بسیار متنوع که تاکنون کارهای ناشدنی فراوانی را به انجام رسانیده است. از نظر سیاست اجرائی دارای یک نظم آهنین است. اگر کاری مطابق سلیقهاش نباشد و اعتقاد کامل به آن نداشته باشد، تقریباً غیرممکن است آن را اجرا کند.
دانشجعفری با اشاره به اینکه پایگاه تحصیلی مظاهری در اقتصاد نبوده، او را دارای تجربهای فراوان در انجام کارهای اقتصادی توصیف کرد و گفت: با اینحال ایشان برای انجام مسئولیت کلیدی رئیس کل بانک مرکزی از بکارگیری بسیاری از مشاورین اقتصادی برجسته کشور بهره میبرد. او روابط عمومی قوی دارد. با رسانهها ارتباطات ویژهای برقرار میکند و از هر فرصتی برای بیان دیدگاهش در مورد مشکلات بانک مرکزی استفاده نمود.