شهرام شاه حسینی متولد سال 1350 است. سینما را با دستیار کارگردانی فیلمسازانی چون رسول ملاقلی پور، سیامک شایقی و بهرام بیضایی آغاز کرد. او در این سال ها چند فیلم کوتاه نیز مقابل دوربین برد که از آنها می توان به چند کیلومتر جلوتر و به طعم خاک نام برد. زن ها فرشته اند دومین ساخته بلند سینمایی پس از کلاغ پر محسوب می شود.
زن ها فرشته اند
کارگردان: شهرام شاه حسینی. نویسنده: قربان محمدپور. مدیر فیلمبرداری: فرج حیدری. موسیقی متن: حیدر ساجدی. طراح صحنه و لباس: آتوسا قلمفرسایی. تهیه کننده: عبدالله علیخانی، حسین فرح بخش. بازیگران: امین حیایی، نیکی کریمی، مهتاب کرامتی، محمد رضا شریفی نیا، لادن طباطبایی.
فرهاد و لیلا به ظاهر زندگی عاشقانه ای دارند. تا اینکه در مراسم سالگرد ازدواج شان لیلا تصمیم می گیرد به سفر برود و فرهاد تنها می ماند. لیلا سوار هواپیما می شود در حالی که فرهاد با یکی از دوستان همسرش ازدواج پنهانی کرده است. هواپیما پرواز نمی کند و راز فرهاد برملا می شود. لیلا منزل را ترک می کند. فرهاد هم در همین بین با نازی آشنا می شود و به او دل می بازد. لیلا که همه مایملک پدرش را به فرهاد بخشیده تک تک این اموال را باز پس می گیرد و درانتها در می یابیم نازی مامور لیلا بوده که سر راه فرهاد قرار گرفته است.
تبلیغ زن بارگی
فیلم هایی را که در دفتر فرح بخش و علیخانی تولید می شوند به هیچ وجه متعلق به کارگردان هایشان نیستند. این دو تهیه کننده از علاقه عده ای به فیلمسازی سود می جویند و مهره ها را آنگونه که دوست دارند کنار هم می چینند و دست آخر از کارگردان به عنوان یک تکنسین استفاده کرده و فیلم خود را می سازند.
البته این به معنی تبرئه شهرام شاه حسینی از فیلم بدی که ساخته نیست. زیرا زن ها فرشته اند دارای ضعف های آشکار در کارگردانی است که استاندارد های یک اثر معمولی را هم رعایت نمی کند.
شهرام شاه حسینی دستیار کارگردان های خوشنامی بوده است و چند فیلم کوتاه خوب را کارگردانی کرده است که نشان می دهد می توان روی او به عنوان فیلمسازی قابل حساب کرد. اما فیلم های بلند او هیچ یک از این نشانه ها را ندارد. کلاغ پر فیلمی بسیار ضعیف و زن ها فرشته اند کاری به مراتب بد تر از آن محسوب می شود. نکته مهم درباره زن ها فرشته اند اندیشه ناسالم سازندگان به عنوان تم فیلم در کلیت کار به شمار می آید. فیلم زن ها فرشته اند تبلیغ عملی و عیان زن بارگی است. موضوعی که بارها در فیلم مورد اشاره قرار می گیرد.
می توانیم خوشبین باشیم که این یک موقعیت دراماتیک است که فرهاد، شخصیت مرد فیلم در آن قرار می گیرد، اما در عمل چنین نیست. بارها در طول فیلم به این نکته اشاره می شود که او باید با زن های مختلف ارتباط داشته باشد و از جانب شخصیتی به نام سلیمی که شریفی نیا نقش او را بازی می کند دائم مورد آموزش قرار می گیرد و این آموخته ها را در برخورد با زن های مختلف اجرا می کند.
نکته جالب اینجاست که صاحبان این فیلم هیچ تلاشی هم در پنهان کردن این قضیه ندارند و آشکارا به بیان نظریات خود می پردازند. شخصیت های فیلم هم چون کاراکترهای فیلمفارسی آدم های بی هویتی هستند که به هیچ عنوان نمی توان مناسبتی میان آنها و جامعه امروز پیدا کرد. این بی هویتی چنان بر فیلم سایه می گستراند که حتی کارگردان نمی تواند محل مناسبی را برای دوربین خود در مواجهه با شخصیت ها پیدا کند. در خوشبینانه ترین شکل نویسنده می توانست فرهاد را بدل به شخصیتی جذاب و پر تناقض کند و از دل فیلم یک کمدی رمانتیک دل نشین به مخاطب تحویل دهد. اما در شمایل فعلی فیلم زن ها فرشته اند فیلمی است با عقده های فروخورده اروتیک که به هیچ وجه با ساختار سنتی جامعه هم ارتباط برقرار نمی کند. بسیاری از مردم هنگام پخش فیلم با غرولند سالن نمایش را ترک می کنند.
فیلم با شخصیت های زیادی رو به روست که هیچ تعریف مناسبی از آنها ارائه نمی دهد. همه مردها در این فیلم بد هستند و در برخورد با زن ها به سوء استفاده جنسی از آنها فکر می کنند و زن ها هم موجوداتی احمق که قابلیت مورد سوء استفاده قرار دادن را دارند.
شاه حسینی در ساختار فیلم را کاملا به تهیه کننده واگذار کرده است. او خود هدف از ساخت چنین فیلمی را در مصاحبه های مختلف بقا در سینما عنوان می کند، اما بسیاری از فیلمسازان جوان هستند که با بودجه های خیلی اندک فیلم می سازند و چون با برخورد وزارت ارشاد مواجه می شوند به سینماگران زیرزمینی لقب گرفته اند.
وزارت ارشاد هم از ساخت فیلم هایی مثل زن ها فرشته اند به شدت استقبال می کند. فیلمی که هیچ اندیشه ورزی در آن نیست و کاری به کار هیچ کس ندارد. فرض کنید اگر چنین فیلمی در دوره خاتمی ساخته می شد. خدا می داند چه جنجال هایی به راه می افتاد. اما چون در این دوره دوستان آقایان منتقد ابتذال خود در مسند وزارت ارشاد هستند جالب اینجاست که روزنامه هایی مثل کیهان و رسالت و…. که در مورد فیلم هایی همانند سنتوری که کار را به هتاکی به داریوش مهرجویی کشاندند سکوت کرده اند و به نوعی خود در این بازی شریک شده اند.