بهروز عطاردی
وزیر ارشاد، دو هفته پس از انعکاس سراسری گفته هایش در رسانه ها در مورد “کودتای مطبوعاتی”، و در پی مواجه شدن با انتقادات فراوان به خاطر این گفته، از اساس بیان چنان سخنانی را منکر شد.
16 تیر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا از خراسان اظهارات حسین صفار هرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سردبیر سابق روزنامه کیهان را بر خروجی خود قرار داد؛ “وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بسیاری از نشانههای موجود بیانگر وجود کودتای خزنده در مطبوعات است، اظهار داشت: تعبیر کودتای خزنده متناسب با موضوع است”.
وی افزود “وقتی میگوییم کودتای خزنده در رسانه یعنی این که شخصی در چارچوب یک اقدام براندازانه حرکت می کند، تعبیر ما از کودتا اینگونه نیست که عدهای در پادگان جمع شدهاند و قصد حمله دارند”.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت “بحثی برای تدوین قانون جدید مطبوعات مطرح نشده اما اگر نیاز باشد به سراغش میرویم.” محمدحسین صفار هرندی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان، همچنین درباره صدور امتیاز روزنامه برای احزاب با توجه به نزدیکشدن به زمان انتخابات گفت “قانونی مبنی بر واگذاری روزنامه به احزاب نداریم و این افراد هستند که تقاضا میکنند”.
اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عینا در روزنامه کیهان با تیتر “برخی مطبوعات کودتای خزنده راه انداخته اند” به چاپ رسید.
کیهان اظهارات همسوی مهدی کلهر مشاور رسانه ای احمدی نژاد را نیز در همان روز چاپ کرد “مشاور رئیس جمهور در امور رسانه ها گفت: مدتی است که کودتای خزنده ای توسط رسانه های داخلی و خارجی علیه دولت به راه افتاده و اخیراً به کودتایی آشکار تبدیل شده که کودتاگر اصلی آن در آمریکاست که از تجربه بالایی برخوردار است.”
معاون رسانه ای: توطئه روزمره علیه دولت!
یک روز پس از ادعای “کودتای خزنده مطبوعات” از سوی صفار هرندی روزنامه ایران که به دنبال تغییرات مورد نظر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تحت نظارت مستقیم وی فعالیت می کند بیانیه شدید الحن محمد جعفر بهداد معاون ارتباطات احمدی نژاد و همکار قبلی صفار هرندی در روزنامه کیهان را انتشار داد.
در این بیانیه معاون ارتباطات رئیس جمهور خبر داد “دفتر رئیس جمهور از لاک سکوت خارج شده و تهاجم بدخواهان علیه دولت را بی پاسخ نخواهد گذاشت”. در بیانیه جعفر بهداد ادعا شد “این باند(مطبوعات منتقد دولت) نه تنها به تبلیغات سیاه و غیربهداشتی و توطئه های روزمره خود ضدبرنامه ها و عملکرد دولت مکتبی ادامه داده بلکه متأسفانه در این اواخر وارد فاز تمسخر و توهین مستقیم به شخص رئیس جمهور و تحریف و دروغ پردازی در انعکاس سخنان و مواضع ایشان شد که تحمل این رویه، در واقع نادیده گرفتن آرا و اعتماد ده ها میلیون ایرانی به رئیس جمهور در انتخابات حماسی سوم تیر ماه ۸۴ ارزیابی می شود”.
بهداد تصریح کرد “هم اکنون با بهره گیری از روش های قانونمند و حرفه ای به اتخاذ مواضع فعال در برابر دشنام گویان و عوامل تبلیغات سیاه علیه دولت مردمی و مکتبی روی آورده و به صیانت از دولت در برابر دروغ پردازی ها و انگاره سازی های کثیف ادامه خواهیم داد.”
بخشی از این بیانیه در روزنامه ایران انتشار نیافت؛ بخشی که به گزارش خبرگزاری فارس حاکی از”روی کار آمدن یک تیم و گروه با سابقهء رسانهای و مطبوعاتی در مجموعهء اطلاعرسانی و ارتباطات دفتر رییسجمهوری” از یک ماه گذشته بود.
ارسال تکذیبه های متعدد به مطبوعات و وادار کردن مطبوعات به انتشار تکذیبه با تیتر مورد نظر تیم مستقر در ریاست جمهوری، توقیف روزنامه هم میهن، لغو امتیاز روزنامه مشارکت، فیلتر خبرگزاری کار ایران ایلنا و توقیف این خبرگزاری، صدور حکم اعدام برای عدنان حسن پور عضو هیات تحریه هفته نامه آسو برخی از رویدادهای مطبوعاتی از یک ماه گذشته است.
مهدی کلهر مشاور رسانه ای و علی اکبر جوانفکر مشاور مطبوعات احمدی نژاد، همزمان با بیانات هشدارامیز خود در مورد مطبوعات، سفرهای استانی خود را آغاز کردند.
این دو در سفر به استان فارس و استان خراسان مطبوعات را به “کودتای رسانه ای بر علیه دولت” متهم نمودند. به گزارش ایسنا مهدی کلهر مشاور رسانه ای احمدی نژاد در مشهد گفت “اقدامات دولت یک نوروز ملی و سیاسی است”.
مشاوررسانه ای رییس جمهور با بیان اینکه “البته کوتوله هایی هم داریم که نهایت ایدهآل شان گوجه فرنگی است” ادامه داد این افراد زمانی که گوجه فرنگی سالادشان کم می شود نعره می زنند، ولی تعدادشان کم است و در مجلس شورای اسلامی هم هستند. وی با بیان اینکه “ما خجالت می کشیم که یک نماینده از گوجه فرنگی حرف می زند” گفت “شما نیامدید هیچ وقت از موتور جت که مثلا قرار بوده در سال 77 به اتمام برسد صحبت کنید و یا سوالی در خصوص حل مشکل مسکن که صد سال است گریبانگیر ماست حرفی بزنید”. کلهر افزود “اینها همه یا عوام فریبی است و یا اینکه سقف آرزوهای این افراد گوجه فرنگی و سالاد است، مثلا اگر گوجه فرنگی گران است رب برای چه درست شده است؛ و بدانید که مردم ما اینطور نیستند.”
کودتای خزنده مطبوعات دروغ محض است!
اما دو روز پیش، جمعه 29 تیر، دو هفته بعد از ادعای کودتای خزنده مطبوعات علیه دولت، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ناگهان از اساس اظهارات خود در مشهد را تکذیب کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر صفار هرندی ادعای کودتای خزنده مطبوعات علیه دولت از سوی خود را”دروغ محض” خواند و افزود “الان هم می گویم هر کس برای آنچه به عنوان کودتای خزنده به من نسبت داده اند، یک کد یا شاهد شفاهی بیاورد که من این حرف را زده ام، به او جایزه می دهم و او را به عنوان روزنامه نگار واقعی معرفی می کنم”.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: “برخی روزنامه نگاران برعکس عمل کردند و روزی که آقای الهام توضیح داد که من با فلانی صحبت کردم و او گفت من این حرف را نزدم، یک آقایی در روزنامه اش تیتر زد که آقای الهام حرف های وزیر فرهنگ را اصلاح کرد”.
وی خطاب به روزنامه نگاران تاکید کرد”این صنف باید خود را از دام این گونه توطئه ها رها کند، این گونه کارها شان روزنامه نگاری را پایین می آورد.”
وارد کردن اتهام کودتای خزنده به مطبوعات از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کار مطبوعات و خبرنگاران کشور را بدانجا رساند که احمد لطیفی شهردار سابق اراک در جلسه معارفه شهردار جدید این شهر گفت “اینها (خبرنگاران) همان کسانی هستند که زمان جنگ در اردوگاه منافقین بر ضد رزمندگان به جمع آوری اطلاعات مشغول بودند وبعد از جنگ در قالب توابین قرار گرفته وبه دانشگاه رفتند ودرس خواندند وامروز قلم به دست گرفته واصحاب رسانه شده اند”.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مدعی است “اگر یک جو جوانمردی در وجود بعضی از این روزنامهنگاران هست این دروغی را که به من نسبت دادند، مرتفع کنند” و تصریح دارد “من به هیچ وجه درباره کودتای خزنده مطبوعات در هیچ جا حرف نزدم اگر یک نمونه از آنرا داشتند بیاورند و جایزه بگیرند”.
وی برای دادن جایزه می تواند به همکاران سابق خود و خبر مندرج در مورخ 17 تیر روزنامه کیهان با تیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: برخی مطبوعات کودتای خزنده راه انداخته اند سری بزند و به خبرنگران اعلام کند آیا منظورش این است که دوستان وی در کیهان “دروغ محض” چاپ می کنند؟