جنی بوث
رئیس جمهور ایران به نیویورک رفته است تا مردم آمریکا را متقاعد کند که از کشورش هراسی نداشته باشند.
محمود احمدی نژاد در مصاحبه ای که روز گذشته از تلویزیون آمریکا پخش شد، گفت که ایران نه تنها بمب اتم نمی سازد، بلکه قصد رویارویی با آمریکا را هم ندارد.
این مصاحبه هفته گذشته در ایران ضبط شده بود، رئیس جمهور ایران را برای گفتگوی مستقیم با رای دهندگان آمریکایی درباره مقامات این کشور آماده کرد و هدف آن افزایش تنش در سطح دیپلماتیک و گفتگو درباره جنگ بود.
آقای احمدی نژاد قبل از ترک ایران گفت که نردم آمریکا در جریان “ اطلاعات موثق” قرار نمی گیرند و دیدار وی این فرصت را در اختیار آنان قرار می دهد که صداهای متفاوت را بشنوند.
وی این بار سوم است که وی در سازمان ملل سخنرانی می کند. احمدی نژاد امیدوار بود که تاج گلی در محل انفجار 11 سپتامبر قرار بدهد که مقامات شهر به دلایل امنیتی با این تقاضا مخالفت کردند.
روزگذشته مقامات محلی در مقابل دانشگاه کلمبیا تظاهرات کردند و به نظر می رسد که امروز دامنه اعتراضات به مقابل سازمان ملل برسد. داو هیکیند، نماینده مجلس قانونگزاری از شهر نیویورک که جزو معترضین بود، گفت:« بجای اینکه از او برای سخنرانی دعوت می کردند، باید دستگیرش کنند».
دعوت از این چهره جنجالی توسط دانشگاه کلمبیا باعث اعتراض سیاستمداران و گروه های مذهبی شد، زیرا وی منکر هولوکاست و خواستار محو اسرائیل از نقشه جهان شده بود؛ اما این بار برخلاف سال گذشته که این سخنرانی منتفی شده بود، دانشگاه عقب نشینی نکرد.
لی بولینگر، رئیس دانشگاه قول داده است که قبل از اینکه به رئیس جمهور ایران اجازه صحبت بدهد، سووالات مهمی درباره حقوق بشر، هولوکاست و برنامه های اتمی این کشور از وی خواهد پرسید.
رابطه ایران و آمریکا، تیره است. آمریکا معتقد است که ایران بطور پنهانی در حال ساخت بمب اتم است و به نیروهای مسلح شیعه در عراق برای حمله به ارتش آمریکا، کمک می کند.ایران همواره این اتهامات را رد کرده است.
آقای احمدی نژاد در مصاحبه با سی بی اس آمریکا که روز پنج شنبه در ایران تهیه شده بود، گفت:« ما احتیاجی به بمب اتم نداریم. در روابط سیاسی کنونی، بمب اتم به در نمی خورد، اگر چنین بود، بمب اتم مانع سقوط شوروی می شد. این فکر که ایران و آمریکا بطرف جنگ قدم بر می دارند، اشتباه است. چه کسی چنین حرفی را گفته است؟ به چه دلیل ما باید وارد جنگ پشویم؟ جنگی در کار نیست».
آقای احمدی نژاد اخیرا نیز در برنامه ای تلویزیونی گفته بود که خواستار صلح و دوستی با آمریکا است. آقای احمدی نژاد از زمان رسیدن به ریاست جمهوری در سال 2005، چند نامه خطاب به مردم آمریکا فرستاده است که در آنها از سیاست های بوش در خاورمیانه انتقاد کرده است.
آمریکا گفته است که ترجیح می دهد مسائل ایران را از طریق دیپلماتیک حل کند تا نظامی، اما با این وجود مقامات آمریکایی گفته اند که همه گزینه ها مطرح است. فرمانده نیروهای نظامی آمریکا در خاورمیانه می گوید که گمان نمی کند تنش ها منجر به جنگ بشود. آدمیرال ویلیام فالون، فرمانده مرکزی آمریکا در منطقه در مصاحبه با تلویزیون الجزیره گفت:« نه امیدوارم که چنین اتفاقی نیافتد. به عقیده من صدای مداوم طبل جنگ که بگوش می رسد نه کمکی می کند نه فایده ای دارد».
سیاستمداران هم با اینکه آقای احمدی نژاد در محل حادثه 11 سپتامبر تاج گل بگذارد، مخالفت کردند و گفته اند که این کار توهین به این مکان مقدس است. جورج بوش رئیس جمهور آمریکا از این تصمیم گیری حمایت کرد و گفت:« من درک می کنم که چرا آنها نمی خواهند کسی که رئیس جمهور کشوری است که از تروریسم حمایت می کند، به آنجا برود».
بعد از حملات 11 سپتامبر، صدها جوان ایرانی در تهران شمع روشن کردند. احمدی نژاد به شبکه خبری سی بی اس گفت که مردم معمولا برای ادای احترام و همچنین برای ابراز عقیده درباره ریشه های چنین واقعه ای به این مکان می روند.
سفر آقای احمدی نژاد به نیویرک در داخل کشور هم باعث بحث و جدل شده است و عده ای این اقدام را به دلیل تبلیغ منفی که چهره ایران را در جهان مخدوش می کند، محکوم کرده اند.
ایرج جمشیدی، تحلیلگر سیاسی می گوید:« آقای احمدی نژاد به مجمع عمومی سازمان ملل به عنوان مکانی برای اصلاح اظهارات تندش، نگاه می کند. دنیا از سخنان تند آقای احمدی نژاد، استقبال نمی کند. سخنرانی های قبلی وی هیچ یک از مشکلات ایران را در عرصه سیاست خارجی حل نکرده است و این بار هم هیچ کس انتظار بیشتری ندارد».
علاالدین بروجردی، یکی از سیاستمداران محافظه کار ایران می گوید که « سفر آقای احمدی نژاد به ایران فرصتی می دهد که صدایش را به گوش جهان برساند. این سفر به رئیس جمهور ایران این شانس را می دهد که با سران کشورهای جهان ملاقات کند و آنان را نسبت به موقعیت بر حق ایران، آگاه کند».
منبع: تایمز آنلاین 24 سپتامبر