جفت گیری یوز ایرانی، آخرین شانس بقا

نویسنده
هافینگتون پست

» گزارش هافینگتون پست

آرتور رمیون

کیت میدلتون و پرنس ویلیام را فراموش کنید. ازدواج قرن در ایران روی خواهد داد. کوشکی، یوزپلنگ نر، آماده می شود تا معشوقه خود را ملاقات کند: دلبر. درصورتی که کوشکی مسؤولیت بقای گونه ای از یوزپلنگ را برعهده نداشت، جفت گیری این دو موضوع چندان جذابی نبود.

یوزپلنگ ماده مورد بحث درحقیقت یک یوز آسیایی است که با یال پشت گردنش شناخته می شود.

اگر دیدار میان کوشکی و دلبر در فصل پاییز با موفقیت همراه نشود، احتمال انقراض نسل یوزپلنگ آسیایی به شدت تقویت خواهد شد.

درحقیقت بوم شناسان و طرفدران محیط زیست براین باورند که یک جفت گیری سریع برای حفظ این گونه که امروزه تنها در ایران یافت می شود ضروری است. دلبر که در دراقع در محیط محصور بزرگ شده باید تلاش خود را برای دلبری از کوشکی بکند، بدون اینکه او را مجبور سازد.

هومن جوکار، مدیر پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی، می گوید شانس اینکه این دو حیوان با یکدیگر جفت گیری کنند، تنها ۳۰ درصد است، چرا که این گونه به شدت روی مسأله جفت گیری سخت گیر است. 

 

تلاش ایران

ازدواج اجباری ولی لازم این دو یوزپلنگ، در تهران و در یک مرکز مخصوص انجام خواهد شد که فعلاً نام آن مشخص نشده.

ایرانیان برای افزایش شانس موفقیت در این پروژه دست به کار شده اند. قرار است چهار داوطلب پیام خواستگاری را با دوچرخه به “دلبر” برسانند.

این چهار داوطلب از شهرهای مختلف عبور خواهند کرد تا توجه مردم را به این مسأله جلب کنند.

به موازات این مسأله، این دو نامزد، امسال تابستان از تبلیغات گسترده ای نیز سود خواهند برد: جام جهانی فوتبال. تیم ملی ایران که برای حضور در برزیل انتخاب شده، تصویری از یوزپلنگ آسیایی را روی پیراهن هایی که در مسابقات بر تن خواهد کرد چاپ کرده است.

اگر این ازدواج به شکست بینجامد، بی شک تقصیر متوجه سازمان دهندگان آن نخواهد بود. به هرحال کوشکی از اینکه ازدواج را رد کند، سودی نمی برد.

منبع: هافینگتون پست، ۱۶ مه