وقتی حکم خواست او را کتک زدند

آرش بهمنی
آرش بهمنی

» همسر سعید نعیمی در مصاحبه با روز:

در حالی که در روزهای گذشته زندانیان شهرهای مختلف کشوربا انتشار نامه‌های سرگشاده نسبت به وضعیت زندان‌ها اظهار نارضایتی کرده‌اند، بازداشت خشونت آمیز فعالان سیاسی و دانشجویی هم‌چنان ادامه دارد. روز گذشته سعید نعیمی، عضو شورای سیاست‌گذاری سازمان دانش‌آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) در منزل خود در شهر کرج بازداشت شد.همسر وی در مصاحبه با روز نحوه این بازداشت را تشریح کرده است.

نعیمی که در زمان انتخابات مسوول شعب ستاد شهروند آزاد ـ حامیان مطالبه‌محور مهدی کروبی ـ بود، در حالی بازداشت شده که هنوز اتهامات  و مکانی که به آن انتقال داده شده، مشخص نشده است.

همسر سعید نعیمی در مصاحبه با “روز” در این باره چنین می‌گوید: “ساعات اولیه صبح بود که 7 مامور وارد منزل ما شدند. آن‌ها برخورد بسیار نامناسبی داشتند و از همان لحظه اول پرخاش می‌کردند. وقتی اعلام کردند مامور هستند‌، خواستار آن شدم که حکم خود را به ما نشان بدهند. اما آن‌ها تنها پوزخند می‌زدند. وقتی هم سعید خواستار ارائه حکم از طرف آن‌ها شد، او را به گوشه‌ای از منزل بردند و به شدت کتک زدند”.

وی با اشاره به برخوردهای تند ماموران می‌گوید: “این افراد چندین ساعت در خانه ما بودند و همه چیز را با خودشان بردند. وسایل شخصی، گوشی موبایل من، مدارک کاری سعید و… را با خودشان بردند. وقتی هم می‌خواستیم به آن‌ها اعتراض کنیم، اجازه حرف زدن به ما نمی‌دادند. این افراد حتی قاب عکس‌هایی که در خانه بود را هم از یکدیگر جدا کردند و بین مقوای پشت قاب و عکس را بازرسی کردند. بعد از بازرسی کامل خانه، ظهر بود که از منزل بیرون رفتند”.

همسر نعیمی با اشاره به اعتراضات خود برای بازداشت همسرش می‌گوید: “من به شدت به آن‌ها اعتراض کردم که اتهام همسرم چیست. آن‌ها ابتدا می‌گفتند ما فقط ماموریم و باید وظیفه‌مان را انجام دهیم. بالاخره یکی از آن‌ها در پاسخ به من اتهام سعید را جاسوسی اعلام کرد و وقتی پرسیدم جاسوسی برای کجا، فقط به من لبخند زد”.

وی همچنین اضافه کرد: “می‌خواستند سعید را مجبورکنند که زیر برگه‌ای را امضا و اعلام کند که مسیحی شده است. مستندشان برای این مساله هم یک جزوه تغییر برای برابری بود. آن‌ها می‌گفتند این آرم، متعلق به مسیحیان اروپاست. البته سعید حاضر به امضای این فرم نشد”.

همسر نعیمی با اشاره به اینکه به وی اجازه صحبت کردن با همسرش را نمی‌دادند، چنین گفت: “وقتی می خواستم با همسرم صحبت کنم گفتند هر  چه هست را باید آن‌قدر بلند بگویی که همه ما بشنویم. بعد از آن هم گفتند باید حرف‌ها را به آن‌ها بگویم تا به سعید بگویند”.

همسر این عضو شورای سیاست‌گذاری سازمان دانش‌آموختگان با اشاره به بیماری همسرش گفت: “سعید دوسال است که تحت در مان پزشکی است و قرص مصرف می‌کند. در صورتی که مصرف داروها قطع شود، درمان وی باید از ابتدا آغاز شود. من داروها را به اجبار در وسایل گذاشتم، اما حتی به من اجازه ندادند که بگویم نحوه مصرف این داروها چگونه است”.

وی در پایان با اشاره به زندانیان سیاسی و اعضای دربند سازمان ادوار تحکیم گفت: “سعید و دیگر دوستانش هیچ جرمی نداشتند. آن‌ها در چارچوب قانون فعالیت‌های خود را ادامه می‌دادند و امیدوارم همه زندانیان سیاسی به زودی آزاد شوند”.

ادامه بازداشت اشکان ذهابیان

اشکان ذهابیان دانشجوی محروم از تحصیل، هم‌چنان در بازداشت‌گاه اطلاعات شهر ساری نگهداری می‌شود. با گذشت یک هفته از انتقال این عضو شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت به بازداشت‌گاه اطلاعات ساری، وی همچنان در سلول انفرادی این بازداشتگاه به سر می‌برد.

این فعال دانشجویی طی یک تماس تلفنی بسیار کوتاه با خانواده، از ادامه نگهداری در این بازداشت‌گاه خبر داده است.

اشکان ذهابیان ابتدا در ۲۶ خرداد سال ۸۸ بازداشت و به شش ماه حبس محکوم شد. اتهام وی اخلال در نظم وتحریک مردم به تظاهرات و سازماندهی اعتراضات در دانشگاه مازندران عنوان شد. بار دوم وی ۱۳ آبان سال ۸۸ دستگیر شد. اتهام او این بار اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل اتحادیه انجمن های اسلامی شمال کشور بود. بازداشت روز دوشنبه هفته گذشته سومین بازداشت این فعال دانشجویی به شمار می رود.‏

شایان ذکر است این عضو دفتر تحکیم وحدت به علت فعالیت های دانشجویی در سال ۸۷ به مدت یک ترم از تحصیل محروم و تنها ۴ روز پس از انتخابات توسط وزارت اطلاعات بازداشت شد. در حین دستگیری توسط نیروهای لباس شخصی موسوم به انصارحزب الله به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت. در حوادث ۱۳ آبان (روز دانش آموز) سال ۸۸ نیز به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به واسطه تشکیل انجمن های اسلامی شمال کشور برای بار دوم بازداشت شد. در آن زمان دادگاه انقلاب شهرستان بابل او را به طور غیابی به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم کرد. در بهمن ماه سال ۸۸ در حالیکه همچنان در تعلیق از تحصیل به سر می برد، بنا به نظر وزارت اطلاعات از تحصیل محروم و در نهایت در حالیکه ۱۰۹ واحد را گذرانده و تنها ۲۴ واحد (معادل یک ترم) از تحصیلش باقی مانده بود از دانشگاه اخراج شد.‏

 

وضعیت وخیم یک  زندانی در بند 350

مهدی(کوروش) کوهکن، از زندانیان بند 350 نیازمند عمل جراحی است. وی که در بهمن 88 بازداشت شده بود، در دوران بازجویی و زندان، تحت فشار قرار گرفته و فشارهای وارد آمده به وی سبب ایجاد مشکل پا در این زندانی شده است.

این مشکل اکنون چنان جدی شده که کوهکن نیازمند عمل جراحی مینسک زانوی خود است و نیاز وی به عمل جراحی نیز مورد تایید دادستانی تهران قرار گرفته است. با این وجود دادستانی تهران به این زندانی اعلام کرده که هزینه جراحی بر عهده خود زندانی خواهد بود.

این در حالی است که بر اساس آیین نامه سازمان زندان ها، هزینه هرگونه درمان زندانی در طول دوران محکومیت خود بر عهده دستگاه قضایی است. با وجود آنکه آسیب وارده آمده به کوهکن در جریان بازجویی ها پدید آمده و وی پیش از دوران زندان از سلامت کامل برخوردار بوده، دادستانی تهران از پذیرفتن هزینه های درمان این زندانی خودداری می کند.

کوهکن از سوی دادگاه بدوی به تحمل سه سال و شش ماه زندان، صد و چهل هشت ضربه شلاق و پرداخت پنج میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شده، بدون اینکه از حق داشتن وکیل برخوردار باشد.