آذر منصوری عضوشورای مرکزی حزب مشارکت و معاون سیاسی دبیرکل این حزب، در مصاحبه با روز درباره موضع جدید حزب مشارکت در انتخابات و حمایت از میرحسین موسوی گفته است. منصوری حمایت از موسوی را ناشی از تصمیم روسای شوراهای مناطق مشارکت می داند و می گوید: “در اصلاح طلب بودن مهندس موسوی شکی نیست، والا در دوره های گذشته نام ایشان از سوی اصلاح طلبان برای حضور در انتخابات مطرح نمی شد.“
خانم منصوری، حزب مشارکت تقریبا به طور رسمی از حضور آقای موسوی در انتخابات حمایت کرده است. چطور حزب مشارکت به این نتیجه رسید؟ اگر قرار بر حمایت از ایشان بود، چرا این بار در ابتدا باز هم به سراغ ایشان نرفتید؟
آقای مهندس موسوی از دوره های گذشته یکی از کاندیداهای جبهه مشارکت بود،اما چون خودشان نپذیرفته بودند یا شرایط را برای حضور خودشان مهیا نمی دیدند، اعلام حضور نکردند. در نتیجه به طور طبیعی پیش بینی ها این بودکه در این دوره نیز چنین اتفاقی بیفتد. به همین دلیل در ان دوره، نام ایشان از ابتدا به صورت پررنگ مطرح نشد.
به همین دلیل به سمت آقای خاتمی رفتید؟
با توجه به شرایط خاص کشور و همچنین مجریان برگزاری انتخابات، کاندیدای اولیه ما آقای خاتمی بودند، آقای خاتمی از همان ابتدا بحث حضور خود را با حضور مهندس موسوی پیوند زدند و وقتی اقای موسوی حاضر شدند، آقای خاتمی از صحنه کنار کشیدند.
پیش بینی کرده بودید که در صورت عدم حضور آقای خاتمی چنین تصمیمی اتخاذ کنید؟
بنا به مصوبه ما در کنگره، کاندیدای ما آقای خاتمی بودند. اما در همان جا ذکر کرده بودیم که در نشستی با حضور اعضای شورای مرکزی، دفتر سیاسی و روسای مناطق کل کشور، درباره نحوه حضور در انتخابات تصمیم گیری خواهیم کرد.
بعد از انصراف آقای خاتمی چنین نشستی برگزار کردید؟
این نشست در دو مرحله برگزار شد. از دوستان خواسته بودیم شرایط مناطق خود را نسبت به کاندیداهای موجود ارزیابی کنند. در این نشست هم همه اعضای حاضر نسبت به آقای موسوی نظر مثبت داشتند و فکر می کردند ایشان بیشترین هم پوشانی را با اصلاح طلبان دارند.
کدام ویژگی ایشان با اصلاح طلبان هم پوشانی دارد؟
آقای موسوی ویژگی هایی دارد و با حضورشان می توانند تغییرات مناسبی در ساخت قدرت ایجاد کنند و کشوررا از وضیعتی که در آن قرار گرفته است، نجات دهند.
بحث ائتلاف اصلاح طلبان چه می شود؟
پیش بینی ما این است که احزاب نسبت به آقای موسوی نظر مثبتی داشته باشند و اجماع روی ایشان سهل الوصول تر باشد.
توضیح می دادید که چگونه تصمیم به حمایت از آقای موسوی گرفتید.
این بحث به شکل جمعی مورد ارزیابی قرار گرفته و این جمع بندی در کادر رهبری و شوراهای مناطق سراسر کشور حاصل شده است که آقای موسوی مناسب ترین گزینه ای است که مشارکت می تواند در انتخابات آتی از ایشان حمایت کند.
شما پیش شرطی برای حمایت از آقای موسوی نگذاشته اید؟شنیده ها حاکی است در دیدار اعضای سازمان با مهندس موسوی، از ایشان خواسته شده است مواضع اصلاح طلبی شفاف تری داشته باشند.
ما از ابتدا در اینکه آقای موسوی مواضع اصلاح طلبی دارند، تردیدی نداشتیم. چنانچه این تردید وجود داشت، دردوره های گذشته هم آقای موسوی نمی توانست کاندیدای مشارکت باشد. علی القاعده این بحثی بود که توافق روی آن از ابتدا وجود داشت اما تصمیمی که در آن نشست گرفته شد، این بود که اعلام نهایی و نوع اعلام حضور مشارکت و نحوه فعالیت در انتخابات، در شورای مرکزی تصمیم گیری شود
احتمالا به همین دلیل بود که بعد از مصاحبه مطبوعاتی آقای موسوی، از ایشان حمایت کردید؟
موضع گیری آقای موسوی در مصاحبه مطبوعاتی، بسیاری از تردیدها را برطرف کرد. مواضع ایشان بسیار اصلاح طلبانه بود. به تعبیر یکی از دوستان شایدپیش بینی نمی شد که مواضعی به این شفافی از آقای موسوی داشته باشیم.
تاکنون اعضای مشارکت، دیداری رسمی با آقای موسوی داشته اند؟
رسمی خیر، اما به طور غیررسمی دیدارها و رایزنی هایی بوده است.
حال که از ایشان حمایت کرده اید،برنامه ای ندارید؟
برنامه ای داریم که زمانش مشخص نیست|، اما درباره نوع و بحث هایی که باید مطرح شود، صحبت هایی شده که بعداز برگزاری جلسه در اختیار رسانه ها قرار می گیرد
سوال آخر باز هم درباره جلسه شما با مناطق است. در این نشست، دیگر گزینه های پیش رو، مثل عدم شرکت در انتخابات یا کاندیدای حزبی و… مطرح نشد؟
تمام گزینه های ممکن درباره انتخابات، به بحث گذاشته شد، اما حضور حزب با حمایت از آقای موسوی بیشترین رای راداشت.