سفارت آمریکا در عراق در تاریخ 29 دسامبر 2008 بیانیه ای را مبنی بر انتقال مسئولیت امنیتی کمپ اشرف به دولت عراق صادر کرد. کمپ اشرف مقر هزاران ایرانی مخالف است که بزرگترین ائتلاف اپوزیسیون رژیم دینی ایران بشمار می رود.
در بیانیه سفارت آمریکا در عراق آمده است، “دولت عراق به دولت آمریکا ضمانت های کتبی داده است که با ساکنان کمپ اشرف برخوردی انسانی مطابق با قانون اساسی عراق و قوانین و تعهدات بین المللی داشته باشد.” در این بیانیه همچنین آمده است، “نیروهای آمریکا همواره حضور خود را در کمپ اشرف حفظ خواهند کرد و همچنان به دولت عراق برای اجرای ضمانت های خود دربارۀ برخورد انسانی با ساکنان کمپ اشرف کمک خواهند نمود.“
این بیانیۀ دولت آمریکا نقطۀ عطفی در معمای پیچیدۀ ثبات عراق، گسترش تروریسم و اصولگرایی ایران در منطقه و آیندۀ صلح و دموکراسی خاورمیانه بشمار می رود. تصمیم آمریکا برای حمایت از سازمان مجاهدین خلق تحت فشارهای شدید و تهدیدهای آشکار و ضمنی رژیم ایران و لابی شدید حامیان تهران و واشنگتن صورت گرفته است. اگرچه حمایت از کمپ اشرف اساسا ً یک موضع گیری بشردوستانه است که با هدف جلوگیری از وقوع فاجعه صورت می گیرد، اما تبعات استراتژیک آن از نظر حاکمان ایران پوشیده نیست.
حکومت ایران سازمان مجاهدین خلق را مانع اصلی در برابر حکومت دیکتاتوری ایران و اهداف بلندپروازانه خود می داند. تظاهرات و شعارهای اخیر هماهنگ شده با جنبش مقاومت در چندین دانشگاه ایران بیش از پیش بر نگرانی های حکومت افزوده است. دقیقا ً به این خاطر است که کمپ اشرف به مرکز اصلی مبارزات منطقه ای و بین المللی تبدیل شده است.
اهداف توسعه طلبانۀ ایران به عراق محدود نمی شود. تهران به اهداف بزرگتری چشم دوخته و به منظور اعمال نفوذ در آنسوی مرزهای خود گام های بزرگی برداشته است. چه کسی می تواند نسبت به کشتار غیرنظامیان بیگناه در نوار غزه بی تفاوت باشد؟ اما حتی منشأ این رویدادهای اخیر غزه نیز به تهران برمی گردد. ایران در اوایل دهۀ 1980 به ایجاد تشکیلات حزب الله لبنان کمک کرد.
جمهوری اسلامی از حزب الله حمایت مالی و نظامی می کند. به آموزش مبارزان چریک کمک می رساند و برای حزب الله تسلیحات می خرد. ایران در سال تقریبا ً 100 میلیون دلار از طریق نیروی قدس سپاه، وزارت خارجۀ و سفارتخانه های خود در دمشق و بیروت به حزب الله کمک می کند. این حمایت از یک ایدئولوژی مذهبی مشترک، به خاطر تمایل مشترک به نابودی اسرائیل، پایان دادن به نفوذ غرب در منطقه و تمایل ایران به تقویت سلطۀ خود بر خاورمیانه صورت می گیرد. در واقع، حزب الله آیت الله علی خامنه ای را رهبر اصلی خود می داند.
بلندپروازی های هسته ای ایران و فعالیت های پنهان غنی سازی این کشور بی شک اهداف نظامی دارند. اما دولت های آمریکا به منظور جلوگیری از این اهداف پلید تهران پیشنهادهای بزرگی به ایران مانند چشم پوشی از نقش ایران در انفجار پادگان های نظامی آمریکا در لبنان و عربستان سعودی و اجازۀ حضور قوی آخوندها در عراق را ارائه داده اند. با این وجود، بزرگترین مشوق توسط دولت کلینتون در قالب جلوگیری از فعالیت سازمان مجاهدین خلق و قرار دادن نام این گروهک در لیست تروریست ها به حاکمان دینی ایران ارائه شده.
این اشتباه بزرگ استراتژیک، مردم ایران را از دستیابی به تحولات دموکراتیک بازداشت. این پیام را آخوندها به خطا تحلیل کردند و چنین دریافتند که از ناحیۀ هر گروه مخالفی احساس تهدید کردند، فقط می توانند از آمریکا بخواهند، به درخواستشان رسیدگی خواهد شد. و ایران پشت هر میز مذاکره ای حذف مجاهدین را خواسته. اما این سیاست دیگر پایان گرفته است.
منبع: امریکن کرونیکل، 29 دسامبر