بررسی پرونده 1300 صفحه ای در یک روز

نویسنده

ax---osanloo_b.jpg

مهسا امیر آبادی

پروانه اسانلو، همسر منصور اسانلو جمعه شب گذشته در حالی جشن تولد 48 سالگی شوهرش را برگزار کرد که بر تمام لحظات این جشن کوچک خانوادگی، اضطراب دادگاه فردای منصور حاکم بود.

سرانجام صبح روز شنبه دادگاه منصور اسانلو رییس هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت اتوبوسرانی تهران و حومه در شعبه 14 دادگاه انقلاب تهران بر گزار شد. منصور اسانلو که هشت ماه از سال گذشته را به اتهام فعالیت های سندیکایی و دفاع از حقوق کارگران شر کت واحد در زندان گذرانده، همچنان اعتقاد دارد داشتن سندیکا و اعتصاب برای احقاق حقوق کارگران در برابر کارفرما، حق او و همکارانش است و او تاکنون تنها بر اساس این حق قانونی خود، عمل کرده است.


این اعتقاد و پایداری اسانلو در پیگیری دیدگاه هایش بود که باعـث شد فردای آن روز علاوه بر همسر و دو فرزندش تعدادی از کارگران عضو سندیکا هم که پس از دستگیری های گسترده پاییز سال 84 و اخراج از شرکت واحد اکنون همچنان از کار بیکار هستند برای حمایت از وی در مقابل سر دراصلی دادگاه انقلاب در خیابان معلم تجمع کنند.

تجمع کنندگان در برابر چشمان پرسشگر عابرین و مراجعه کنندگان به دادگاه انقلاب، پلاکاردهایی با مضامینی همچون درخواست علنی بودن دادگاه اسانلو و یا رفع هرگونه محدودیت برای فعالیت سندیکایی را در دست داشتند. آنها در پاسخ به پرسش های عابران که جویای جرم اسانلو بودند تنها فعالیت های قانونی برای تاسیس سندیکا و دفاع از حقوق کارگران را عنوان می کردند.

منصور اسانلو به همراه دکتر یوسف مولایی و دکتر خورشیدی وکلای مدافع وی در ساعت 9 صبح روز شنبه روانه دادگاهی شدند که حتی اعضای درجه یک خانواده وی هم اجازه ورود به آن را نیافتند و خبرنگاران نیز نتوانستند با حضور در این دادگاه به علل مخالفت های دستگاه قضایی با فعالیت های قانونی سندیکالیست ها پی ببرند؛ هر چند اتهامات وی در این پرونده تبلیغ علیه نظام و اقدامات ضد امنیتی عنوان شده بود.


ظهر دیروزیوسف مولایی وکیل مدافع رییس هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت اتوبوسرانی تهران پس از خروج از دادگاه در گفتگویی با مطبوعات اعتراض به غیر علنی بودن دادگاه گفت: در اینگونه موارد اصل بر علنی بودن دادگاه است مگر آنکه قاضی با دلایل منطقی غیر علنی بودن دادگاه را توجیه کند. اما در این دادگاه بدون هیچ دلیلی شاهد بودیم که شرایط غیر علنی حاکم بود.

مولایی در ادامه غیر علنی بودن دادگاه را به ضرر موکل خود دانست و گفت: شرایط ویژه دادگاه انقلاب به متهم فضای بازو اجازه دفاع آزادانه را نمی دهد.

وکیل مدافع اسانلو با اعلام این خبر که مسیر دادرسی این پرونده در همین جلسه به پایان رسید از درخواست فرصت 5 روزه وکلای مدافع جهت تقدیم لایحه دفاعیه به دادگاه خبر داد و در پایان گفت: از نظر ما شرایط برائت اسانلو فراهم است و به رای دادگاه هم خوشبین هستیم.

اعتراض اسانلو

منصور اسانلو نیز پس از پایان جلسه دادگاه طی گفت و گویی با اعلام این مطلب که به علت دستور قاضی دادگاه از تشریح محتوای جلسه معذور است نسبت به روند دادگاه و اتهاماتش اعتراض کرد. اسانلو با اشاره به اینکه به نظر می رسد محافل قدرت به نوعی می کوشند تا هرچه سریع تراین پرونده را به مرحله صدور رای برسانند گفت: تعجب و اعتراض من از این است که چگونه قاضی این پرونده 1300 برگی را در یک جلسه رسیدگی کرد. وی به استنباطی بودن اتهاماتش اشاره کرد و افزود: استنباط افراد در مسیر این دادرسی بسیار مهم است. آیا میتوان تبلیغ علیه خانه کارگر را به تبلیغ علیه نظام تعبیر کرد؟

اسانلو در پایان ضمن اعلام نارضایتی از روند رسیدگی پرونده اش آن را عجولانه خواند.