برخی منابع نزدیک به سید محمد خاتمی از “تشکیل ستاد عملیات روانی علیه اصلاحطلبان” خبرداده اند. به عقیده آنان، نحوه رفتار این ستاد شبیه تحرکاتی خواهد بود که در جریان انتخابات خرداد 1376 علیه سید محمد خاتمی شکل گرفت و نقطه عطف آنها به “کارناوال عصر عاشورا” معروف شد.
دیروز در برخی خبرگزاری ها و سایت ها، خبر انتشار پیامکی به صورت گسترده منعکس شد که بر اساس آن قرار است سید محمد خاتمی نظر نهایی خود را برای شرکت یا عدم شرکت در انتخابات در قالب جشنی که روز چهارشنبه برگزار خواهد شد، اعلام کند. این خبراما از سوی نزدیکان خاتمی تکذیب شد و حتی “یاری نیوز” پایگاه خبری دعوت از سید محمد خاتمی هشدار داد که: “جشن چهارشنبه برنامه ای برای تخریب خاتمی است.“
این سایت به نقل از “یک منبع نزدیک به خاتمی” با اشاره به جنگ روانی به راه افتاده طی هفته های اخیر تاکید کرد که: ”کاندیداتوری یا عدم کاندیداتوری خاتمی به صورت رسمی اعلام خواهد شد. آنها با انتشار این اخبار می خواهند که خاتمی و دفتر وی را به واکنش وادار سازند تا وارد بازی فرسایشی تائید و تکذیب شوند. اگر آقای خاتمی به این نتیجه برسد که در انتخابات حضور پیدا کند و یا بالعکس این نظر به صورت رسمی و توسط شخص آقای خاتمی اعلام خواهد شد.”
این منبع با اشاره به انتشار پیامکی در ارتباط با بر برگزاری جشن حضور خاتمی در روز چهارشنبه در سراسر کشور، افزود: “این پیامک نیز فاقد ارزش خبری و محتوایی است و ادامه آن جنگ روانی است و دو هدف مشخص را دنبال می کند.”
این سایت نزدیک به اصلاح طلبان همچنین نوشت: “با انتشار این پیامک که روز چهارشنبه جشن حضور خاتمی است می خواهند با تقارن این جشن با ایام محرم و صفر طرفداران خاتمی را افرادی فاقد پایبندی به دین و ارزشها نشان دهند.”
کارناوال عاشورای جدید
همزمان با فعالیت های سید محمد خاتمی در انتخابات خرداد 76 ستاد یکی از رقبای او اندکی پس از عاشورای آن سال فیلمی را به نمایش گذاشت که در آن دختران و پسران در عصر روز عاشورا در حالی که عکس های خاتمی را به دست داشتند نشان داده می شدند. این اقدام با هدف تخریب خاتمی صورت گرفت، اما خیلی زود مشخص شد که این افراد از ستاد خاتمی نیستند. حتی بعد ها عنوان شد علی کردان، معاون وقت سازمان صدا و سیما از جمله گردانندگان این پروژه بوده است. سایت خبری تابناک هم در مورد این ماجرا ترجیح داد بنویسد: در هفتمین دوره انتخابات ریاستجمهوری نیز تعدادی از مسئولان سابق صداوسیما به همراه برخی از مدیران امنیتی، اقدام به تهیه و تکثیر هزاران نسخهای فیلم کارناوال عاشورا از تبلیغات تعدادی از خودروهای دختران و پسران با حرکات و ظاهر نامناسب کردند که این اقدام با واکنش شدید رهبر ایران مواجه شد.
اینک 11 یازده سال پس از این ماجرا باز زمزمه هایی از باز سازی این ماجرا شنیده می شود. این اتفاق در حالی روی می دهد که دیروز محسن آرمین سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی از تشکیل ستادی برای انجام عملیات روانی علیه اصلاحطلبان پرده برداشت و تاکید کرد: “هر چه به زمان اعلام تصمیم خاتمی نزدیک میشویم، ستاد عملیات روانی فعالیتهای خود را علیه اصلاح طلبان و شخص خاتمی بیشتر میکند.”
محسن آرمین در گفتگو با ایلنا، با اشاره به اختلاف افکنی برخی رسانهها میان خاتمی و میر حسین موسوی، گفت: “به نظر میرسد از این به بعد شاهد عملیات روانی گسترده و تخریب شدید از سوی رسانههای وابسته به جریان حاکم علیه اصلاح طلبان به خصوص آقای خاتمی باشیم. هر چه به زمان احتمالی اعلام دیدگاههای خاتمی در خصوص انتخابات آینده نزدیک میشویم سناریوی جنگ روانی هم تشدید میشود.”
عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با بیان اینکه “ستاد عملیات روانی به تخریبها اکتفا نخواهد کرد” در ادامه افزود: “در مقطع فعلی سیاستهایی که خاتمی و میرحسین موسوی اتخاذ میکنند به شدت مورد حمله مخالفان اصلاحات قرار خواهند گرفت. اگر خاتمی به صحنه انتخابات بیاید، تمام حملات متمرکز وی میشود و اگر میرحسین تصمیم به حضور در عرصه انتخابات بگیرد، این حملات متوجه او خواهد شد. خاتمی و میرحسین باید آماده حملات گستردهتر از طرف رقیب باشند و برخی رسانهها از طرف برخی جریانات مامور به عملیات روانی علیه اصلاحطلبان شدهاند و ایجاد اختلاف بین کاندیداهای احتمالی اردوگاه اصلاح طلبان در دستور کار آنها قرار دارد.”
محرم سخت انتخاباتی
برخی اصلاح طلبان در حالی از موج جدید تخریب خاتمی سخن گفته اند که پیش از این اصلاحطلبان نسبت به سواستفاده از ماههای محرم و صفر برای تبلیغات انتخاباتی ابراز نگرانی کرده بودند. ستاد ائتلاف اصلاحطلبان با صدور بیانیهای تاکید کرده بودکه: “مباد از ایام پرشور محرم و عشق بی تکلف مردم به امام حسین و خاندان سربلند و سرافرازش به سود گروه یا رویکرد حزبی و سلیقههای شخصی و انحصار طلبی بخشی از حاکمیت سوءاستفاده شود”.
این بیانیه با اشاره به اینکه اصلاحطلبان در گذشته “طعم چنین سواستفادههایی” را چشیدهاند از مصادره “چهره و آموزه های مدرسه عاشورا توسط انحصار طلبان” ابراز نگرانی کرده بود.
در چند دهه اخیر بارها مراسم بزرگداشت محرم و صفر با اتفاقات سیاسی مهم همراه بوده است.یکی از اتفاقات سیاسی مهم در تاریخ معاصر ایران قیام پانزدهم خرداد بود که در نیمه اول ماه محرم رخ داد.آیتالله خمینی در ظهر عاشورای 1342 سخنرانی تندی علیه حکومت وقت انجام داد که موجب دستگیری وی در سحرگاه پانزدهم خرداد و به دنبال آن واکنشهای اهالی قم و دستگیری گسترده طرفدارانش شد. اشغال سفارت آمریکا در تهران در سال 1358 نیز دو هفته پیش از آغاز ماه محرم رخ داد و دو ماه اولیه این حادثه سیاسی و بینالمللی با بزرگداشت محرم و صفر در ایران همزمان بود.انتخابات ریاست جمهوری هفتم که دوم خرداد 1376 برگزار شد نیز در نیمه اول ماه محرم اتفاق افتاد و کارناوال عاشورا هم در همان زمان ساخته شد.
بر این اساس بود که عبدالله ناصری، سخنگوی ستاد ائتلاف اصلاحطلبان با اشاره به فیلم کارناوال عاشورا و وقایع پیش از انتخابات دوم خرداد 76، یک ماه پیش گفت: “نگرانیم که در ماه محرم خطابه برخی مانند آنچه در انتخابات 76 شاهد آن بودیم تکرار شود.”