تصمیماتی که 15 سال روی آنها فکر شده

نویسنده

ahmadinejad469.jpg

فریبا صراف

محمود احمدی نژاد، معجزه هزاره سوم در دیدار با بسیجیان گفت: “بعضی از تصمیمات که در این دولت گرفته می‌شود ‌۱۵ سال روی آن مطالعه شده است. برخی تصمیمات که من بر آن پافشاری می‌کنم، خودم روی آن ‌۱۵ سال مطالعه کردم…” لازم به یادآوری است که آخرین نمونه تصمیمات رئیس جمهوری اسلامی عزل همه مدیران بیمه ایران بود.

آقای احمدی نژاد روز هیجدهم ماه جاری درنامه ای به وزیر اموراقتصادی و دارایی به وی دستور داد که “به سرعت همه اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت بیمه ایران را برکنار و بجای آنان افراد صالح، امین و دلسوز جایگزین کند.”

این دستور که به نوشته رسانه های داخلی به دنبال عصبانیت مقام ریاست جمهوری اتخاذ شد، تصمیم چنان از پیش اندیشیده ای بود که حتی حسین شریعتمداری، گرداننده روزنامه کیهان در مورد آن نوشت: “نگارنده، دولت نهم را هدیه الهی می‌داند و بر این باور است که احمدی‌نژاد اصلی‌ترین رسالت خود را در پاسداشت ارزش‌های اسلامی و انقلابی تعریف کرده است و در این راه با شجاعتی که از ایمان و تقوای ایشان ریشه می‌گیرد پای در رکاب دارد اما دقت نظری فراتر از آنچه دارد، اجتناب از شتابزدگی، گسترش دامنه مشورت و برخورداری از مشاوران کارآزموده و ژرف‌نگر عواملی هستند که می‌تواند موفقیت ایشان در خدمت بیشتر را در پی داشته باشد”.

همان شتابزدگی که باعث شد وزیر امور اقتصادی و دارایی برای آقای احمدی نژاد توضیح دهد که “جواد سهامیان مقدم وحجت پوسین چی اعضای هیت مدیره بیمه ایران بودند که هنگام صدور دستور رئیس جمهور مبنی بر عزل اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل این بیمه فقط یکماه از حضور آنان درهیئت مدیره گذشته بود” و خلاصه خودی بودند.

اشتباهی که کیهان در مورد آن نوشت: “اشتباه از ریاست محترم جمهوری بوده است که در اقدامی شتابزده و بدون انجام بررسی‌های لازم کلیه اعضای هیات مدیره را ناصالح معرفی کرده و خواستار برکناری همه آنها شده بودند. می‌توان گفت که اشتباه رییس جمهور از نوع قصور یعنی کوتاهی بوده است نه تقصیر و قصور هرچند از شخصیتی در جایگاه ریاست جمهوری پسندیده نیست ولی هرچه باشد درجه پایین‌تری از تقصیر دارد…”

و تهران‌امروز آن را چنین پی گرفت: “در حالی که تنها چند روز از صدور دستور رییس جمهور برای عزل همه اعضای هیات مدیره و مدیرعامل شرکت دولتی بیمه ایران به دلیل تخلفات مالی گسترده (براساس گزارش دیوان محاسبات کشور) می‌گذرد. ابقای مجدد دو نفر از اعضای هیات مدیره برکنار شده از سوی وزیر اقتصاد و همچنین یک عضو مرتبط و نزدیک با هیات مدیره سابق و نیز برخی اخبار وگزارش‌ها، از ابهامات تازه در پرونده بیمه ایران حکایت دارد. گرچه عزم و اراده رییس جمهوری در برخورد قاطع با مفاسد مالی به ویژه در بدنه دستگاه اجرایی امیدهای تازه‌ای را برانگیخته است اما برخی کارشناسان معتقدند شتاب زدگی، برخورد در بالاترین سطح و کم تحملی در بررسی دقیق و فنی همه ابعاد گزارشاتی که از سازمان‌های مسوول واصل می‌شود می‌تواند هدف مقدس سالم سازی جریان مالی در کشور را تحت الشعاع خود قرار دهد.”

در عوض برای پرهیز از شتابزدگی، حل مشکل بنزین چنان وقت گرفته که “168 نماینده مجلس در نامه‌ای به رئیس جمهور، خواستار تصمیم گیری سریع دولت برای اجرای سهمیه بندی بنزین و تعیین قیمت مناسب بنزین غیر سهمیه بندی”[انتخاب] شده اند. در نامه این نمایندگان آمده است: “در بند (و) تبصره 13 قانون بودجه سال 1386 دولت موظف شده است تا آخر فروردین ماه نحوه و میزان سهمیه بندی و تعیین قیمت مناسب بنزین غیر سهمیه بندی را با پیشنهاد سازمان مدیریت برنامه ریزی کشور و وزارت نفت به تصویب هیات وزیران برساند متاسفانه تاکنون خبری از انجام این قسمت از بند ( و ) تبصره 13 نشده است. با توجه به گذشت بیست و چند روز از پایان مهلت تعیین شده و باقی ماندن ایام کم تا آغاز اجرای سهمیه بندی و بلا تکلیف ماندن مردم و مصرف کنندگان انتظار دارد نسبت به تسریع در تصمیم گیری و اعلام آن اقدام شایسته مبذول گردد”.

وضعیتی که از زبان خبرگزاری مهر، نشریه وابسته به جناح راست، بدین شرح توصیف شده است: “تردید مسئولان اجرایی در سهمیه‌بندی بنزین از اول خرداد ماه موجب گسترش شایعات مربوط به تعویق این برنامه و سرگردانی مردم شده است.”

وضعیتی که اعضای دولت احمدی نژاد نیز در آن مانده اند: “مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی هم هر زمانی مقابل خبرنگاران قرار گرفته، گفته است اطلاعات وی درباره سهمیه بندی بنزین همانند مردم است. وزیر نفت هم هفته قبل در گفتگو با واحد مرکزی خبر از چگونگی سهمیه بندی بنزین ابراز بی اطلاعی کرد و گفت: هر مصوبه‌ای که دولت ابلاغ کند ما آن را اجرا می کنیم.”

اما این تنها اعضای دولت و مصرف کنندگان بنزین نیستند که سرگردانند، مطبوعاتی های کشور نیز نمی دانند امسال جشنواره مطبوعات خواهند داشت یا نه: “با توجه به استعفای معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاه مطبوعات به احتمال زیاد برگزار نمی‌شود. یک منبع مطلع خبری با بیان این مطلب افزود: با توجه به عدم اطلاع‌رسانی معاونت مطبوعاتی در برگزاری نمایشگاه مطبوعات سال 86 و پس از هماهنگی‌هایی که میان معاونت مطبوعاتی ارشاد در اختصاص غرفه‌های نمایشگاه مطبوعات امسال به نمایشگاه کتاب که قبل از گزینه مصلا قرار بود در محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شود و همچنین استعفای علیرضا مختارپور از سمت معاونت مطبوعاتی ارشاد، احتمال این که نمایشگاه مطبوعات در سال جاری برگزار نشود، وجود دارد چرا که علی‌رغم گذشت دو ماه از آغاز سال جدید هنوز هیچ اطلاع‌رسانی در این رابطه صورت نگرفته است”. [صدای عدالت] کاری که سال های سال در موقع مقرر انجام می شد و کسی هم درباره آن 15 سال نمی اندیشید.

اما جالب این است که وقتی نشریه دست راستی ابرار با چاپ عکسی از احمدی‌نژاد درلباس تکواندو می نوشت: “با وجود افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها و مشکل بنزین و کارت سوخت، ریس جمهور، دان 8 تکواندو گرفت” دیگر روزنامه دست راستی داشت خبر می داد که: “یکی از منابع نزدیک به مدیرعامل برکنار شده بیمه ایران، علت اصلی برکناری وی را نپذیرفتن عضویت یکی از افراد تحمیل شده به این شرکت برای عضویت در هیات مدیره توسط یک نور چشمی عنوان کرد. این نور چشمی پس از ناکامی بنابر ارتباطات خود پرونده تخلفات مدیرعامل پیشین بیمه ایران را از مراجع نظارتی به دست آورده و آن را تخلف‌های مدیرعامل فعلی معرفی کرده است.”[خراسان]