ایران ۱۵ جاسوس اسرائیل را دستگیر کرد

نویسنده

» گزارش نیویورک تایمز

دیوید گودمن

رسانه های دولتی ایران روز چهارشنبه اعلام کردند 15 نفر، ازجمله تعدادی تبعه خارجی  که بنا به گفته وزارت اطلاعات  با “رژیم صهیونیستی” مرتبط بودند و قصد داشتند یکی از “متخصصین” را به قتل برسانند دستگیر شده اند. تلویزیون ایران همچنین از کشف یک پایگاه جاسوسی اسرائیل در یکی از کشورهای هماسیه خبر داد.

در حالیکه جزئیات موجود در این زمینه بسیار اندک هستند ولی به نظر می رسد این اتهامات مربوط به ترور دو کارشناس هسته ای ایران در ماه های گذشته باشد. حداقل پنج کارشناس ایرانی از سال 2007، ازجمله مصطفی احمدی روشن، معاون سایت غنی سازی اروانیوم نظنز، به نحو مرموزی به قتل رسیده اند. آخرین آنها در ماه ژانویه با یک بمب مغناطیسی که به خودروی او چسبانده شد کشته شد.

این خبر یک روز بعد از آن منتشر می شود که ایران اعلام کرد یکی از کارشناسان ارشد هسته ای خود را، که از سوء قصد مشابهی در نوامبر 2010 جان سالم به در برده بود، به سمت جدیدی در ستاد موارد اضطراری هسته ای منصوب کرده است. وظایف جدید این کارشناس که فریدون عباسی نام دارد اعلام نشده است.

رهبران ایران اسرائیل و آمریکا را مسئول قتل دانشمندان هسته ای خود معرفی کرده اند؛ اتهامی که آمریکا رد کرده است. اسرائیل که ایران آن را خطرناک ترین دشمن خود می داند در این مورد واکنش مبهم تری داشته است. هر دو کشور ظن این را دارند که برنامه هسته ای ایران با هدف تولید بمب و سلاح هسته ای انجام می شود.

پس از ترور ماه ژانویه، محمود احمدی نژاد، تدابیر امنیتی شدیدتری را برای محافظت از کارشناسان هسته ای پیش بینی کرد که همزمان با آن تعدادی از قانونگذاران ایرانی گفتند چند مظنون در این ارتباط دستگیر شده اند.

زمان انجام این دستگیری ها مشخص نشده بود. خبرگزاری های ایران روز 10 آوریل گزارش دادند اعضای یک “گروه تروریستی”، قبل از اینکه موفق به انجام عملیاتی شوند، توسط نیروهای امنیتی ایران دستگیر شده اند. در این خبر آمده بود که جزئیات بیشتر ظرف چند روز اعلام می شود.

در این گزارش خبری آمده است که دستگیر شدگان قصد داشتند حمله ای در تاریخ 10 فوریه، مقارن سالروز انقلاب اسلامی ایران انجام دهند، که نشان دهنده آن است که دستگیری ها حداقل دو ماه پیش انجام شده است.

در این خبر همچنین از کشف پایگاه “جاسوسی صهیونیستی” در یک کشور همسایه سخن گفته شده اما نامی از این کشور برده نشده است.

منبع: نیویورک تایمز – 18 آوریل 2012