البرز محمودی
با گذشت دوازده روز از رقابت های المپیک، تیم جمهوری اسلامی ایران تنها توانسته است در کشتی یک مدال برنز کسب کند و به این ترتیب در رده بندی مدال ها در مرتبه هفتاد و یکم، یعنی جایی پایین تر از افغانستان ، مصر، ویتنام ، مالزی ، هند و بحرین قرار بگیرد. این “وضعیت اسفناک” نه تنها تاکنون موجب توضیح و پوزش و یا برکناری مسولان ورزش ایران نشده بلکه روز گذشته عالیترین مسوول ورزش کشور ضمن “شایعه” خواندن برکناری خود ، نتایج ایران در المپیک را “ناکامی” ندانست.
تیم المپیک ایران در حالی روز سه شنبه تک مدال برنز خود را کسب کرد که سایر کشتی گیران چهار وزن اول ناکام ماندند و به این ترتیب تیم ایران در پایان دوازدهمین روز این رقابتها رتبه ای بهتر از هفتاد و یکم نداشت. بر همین اساس است که سایت خبری عصر ایران با انتقاد از ناکامی تیم ایران نوشته است: ”بررسی جدول توزیع مدال های المپیک 2008 پکن تابه امروز نشان می دهد بسیاری از کشورهای فقیر جهان سوم ، در وضعیت بهتری نسبت به ایران قرار دارند. در اعلانات رسمی رسانه ای ، عمدتاً جدول مدال ها تا رده های 15 یا حداکثر 20 نمایش داده می شود که طبیعتاً سهم کشورهای پیشرفته صنعتی مانند چین ، آمریکا ، انگلیس ،آلمان ، فرانسه ، روسیه و… در آن بسیار پررنگ است اما ادامه جدول ، نام کشورهایی را ثبت کرده است که تا به امروز از کشور نامدار ایران جلوتر هستند و البته امیدواریم این وضعیت خجالت آور در چند روز باقی مانده از این مهم ترین رویداد ورزشی جهان ، تا حدودی بهبود یابد.”
در ادامه مطلب این سایت آمده است: ”اگر بخواهیم وضعیت کشورهای جهان سوم که تاکنون نتایج بهتری از ایران گرفته اند را بررسی کنیم ، به نام هایی چون کنیا بر می خوریم که تا به امروز 2 طلا ،4 نقره و 2 برنز گرفته است. جامائیکا (2طلا و3نقره)، کشور منزوی و تحت تحریم های شدید بین المللی کره شمالی (2 طلا ، 1 نقره ،3 برنز)، کشور فقیر اتیوپی (2طلا، 1 نقره)، کشور کمونیستی کوبا (1طلا،6نقره ،6برنز)، زیمباوه که هم اکنون گرفتار تورم 11 میلیون درصدی است (1طلا،3نقره)، جمهوری آذربایجان (1طلا، 2نقره ،2برنز)، ترکیه (1طلا،2نقره،1برنز)، اندونزی (1 طلا، 3نقره،3برنز)، مغولستان (1طلا،1نقره)، تونس (1طلا) و حتی همین بحرین کوچک که تا چندی پیش جرئی از خاک ایران بود (1 طلا) از جمله کشورهای جهان سومی هستند که در جدول رده بندی از ایران پیشی گرفته اند و البته نام های دیگری نیز در این فهرست وجود دارند.”
عصر ایران همچنین نوشته است:“به راستی آیا شرم آور نخواهد بود المپیک 2008 در شرایطی به پایان برسد که نام ایران، پایین تر از نام کشورهایی چون مغولستان و کره شمالی و تونس و بحرین و بسیاری دیگر از کشورهای جهان سوم قرار گیرد؟”
در چنین شرایطی حشمت الله فلاحت پیشه ، عضو فراکسیون ورزش مجلس با تاکید بر اینکه “ورزش ایران در المپیک تحقیر شد” اعلام کرده: “حداقل پاسخ مسوولان کشور به مردم استعفا است”.
نماینده اسلام آباد غرب با اظهار امیدواری نسبت به استعفای مسوولان ورزشی کشور تا پیش از آغاز به کار دوباره مجلس، گفته است: “در غیر این صورت مطمئناً نمایندگان نسبت به عملکرد آنان واکنش نشان خواهند داد. چرا که پیش از این از آنها خواسته بودیم به جای ارائه شعارهای کلی بگویند که برای چند مدال در المپیک سرمایه گذاری کردهاند و تنها به ابراز امیدواریهای صرف و معرفی تک چهرههایی چون رضازاده و ساعی که ضعف فدراسیون و سازمان تربیت بدنی را با توفیقهایشان میپوشانند، نباشند.”
لبه تیز انتقادات این نماینده مجلس متوجه علی آبادی است چرا که فلاحت پیشه با تاکید بر اینکه تیم ورزشی ایران در این دوره از مسابقات المپیک فاقد یک مدیریت تاثیرگذار بوده ، تصریح کرده است: “نباید به سادگی از کنار این مسائل بگذریم چرا که حق مردم ما نیست شاهد قهرمانی تیمهای دیگر و حسرت پیروزی تیمهای ایرانی باشند.”
با اینکه انتقادات از عملکرد تیم ورزشی ایران ادامه دارد ، روز گذشته محمد علی آبادی رییس سازمان تربیت بدنی، و مدیر انتخابی محمود احمدی نژاد که در حاشیه افتتاحیه نخستین همایش باشگاههای تهران با خبرنگاران سخن می گفت، احتمال تغییر خود را شایعه دانست و گفت: “خیر من هستم و همه اینها شایعه است.”
به گزارش خبرگزاری ایسنا ، علی آبادی همچنین برخلاف برخی منابع که تاکید دارند عملکرد ایران در المپیک “ناکام” بوده، مدعی شد: “کاروان ایران در بازیهای المپیک پکن ناکام نبوده است.”
گرانترین مدال المپیک
در حالی که تیم های چین ، آمریکا ، انگلستان ، روسیه ، استرالیا ، آلمان ، کره و ژاپن تاکنون دهها مدال المپیک را کسب کرده اند تیم 55 نفره ایران تنها توانسته یک مدال برنز کسب کند. برخی وبلاگ های ایرانی ، مدال ایران را گرانترین مدال المپیک نامیده اند، زیرا تیم ایران بیش از سی میلیارد تومان برای کسب یک مدال برنز هزینه کرده است. در مورد هزینه های انجام شده دیروز علی آبادی گفت: “کمیتهی ملی المپیک 20 میلیارد تومان و سازمان تربیت بدنی نیز مبلغی بیش از این رقم را برای آماده سازی و اعزام 55 ورزشکار هزینه کرده است. البته هزینهی اعزام مبلغ ناچیزی بود.“
وی همچنین در پاسخ به خبرنگاران که مجموع هزینه برای ورزشکاران 30 میلیارد تومان بوده ، گفت : “بله ، شاید بیشتر.“
همین هزینه بالا و نگرفتن نتیجه مورد اعتراض بسیاری است بطوریکه فلاحت پیشه به عنوان نماینده مجلس و عضو فراکسیون ورزش گفته است: “این هزینهها به نسبت هزینههای دورههای گذشته قابل مقایسه نیست. در کشوری که با کمبود اعتبارات ورزشی مواجه است، پرداخت چنین هزینههای زمانی و ریالی در ازای نتیجه تحقیر آمیزی که حاصل شد، پذیرفتی نیست.”
ادامه ناکامی ، امید به کشتی
روز دوازدهم المپیک درحالی به پایان رسید که سه کشتی گیر ایران در رقابت با رقبا ناکام بودند. مهدی تقوی ملی پوش وزن 66 کیلوگرم پس از پیروزی اول در دو دیدار بعد شکست خورد و حذف شد. همچنین در وزن 74 کیلوگرم نیز “میثم مصطفی جوکار” در در دو کشتی ابتدایی شکست خورد و حذف شد.
در تکواندو رضا نادریان در نخستین گام مقابل حریف برزیلی خود شکست خورد و از دور رقابتها کنار رفت. همچنین سارا خوش جمال فکری نماینده تکواندو بانوان ایران نیز با یک پیروزی و یک شکست از دور رقابتها کنار رفت. تنها پیروزی این روز را سجاد مرادی کسب کرد که به نیمه نهایی رقابتهای دو 800 متر المپیک راه یافت اما احسان مهاجر شجاعی از صعود بازماند.
در برنامه روز سیزدهم سجاد مرادی باید در مرحله نیمه نهایی رقابت کند و غیر از او سه کشتی گیر ایران در وزن های 84 ، 96 و 120 بر روی تشک می روند که در این میان جز رضا یزدانی که بخاطر همگرویی با مدعیان اصلی وزن خود شانس کمتری دارد ، سعید ابراهیمی و فردین معصومی از شانس دریافت مدال برخوردارند.