واحد اطلاعات اکونومیست برای نخستین بار در شش ماه گذشته در گزارشی از کاهش رشد اقتصادی خبر داده و نوشته کاهش 176 هزار شبکه ای تولید نفت ایران، وضعیت نامناسب تراز تجاری کشور و افزایش واردات به همراه نوسانات منفی در قیمت نفت از عواملی است که احتمال بهبود رشد اقتصادی کشور را کاهش داده است. بر اساس این گزارش در چهار ماه گذشته نیز کشور با کاهش 4⁄2 درصدی رشد اقتصادی مواجه شده بود.
در همین گزارش پیش بینی شده که رشد اقتصادی ایران تا 5 درصد کاهش می یابد و انتظار می رود در سال جاری تولید نفت هم کاهش پیدا کند اما در مقابل واردات اگرچه با آهنگ کندتر ادامه یابد، که این خود می تواند به کاهش بیش تر توان اقتصادی کشور منجر شود.
بخش دیگر پیش بینی اطلاعات اکونومیست نشان می دهد که با بالا بودن درآمدهای نفتی که نتیجه افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی است، رشد هزینه های دولت همچنان رو به افزایش خواهد بود که این امر سطوح بالای مصرف خصوصی سرمایه گذاری را در پی خواهد داشت و در سال آینده رشد تولید ناخالص داخلی به دلیل کاهش تولید نفت دوباره آهنگ کندتری به خود بگیرد.
پیش بینی این مرکز معتبر در حالی منتشر شده است که بانک مرکزی اعلام کرده است بدهی های خارجی (تعهدات بالفعل) کشور در ادامه روند نزولی از اردیبهشت ماه امسال، در پایان مرداد ماه امسال به 24 میلیارد و 74 میلیون دلار کاهش یافت.
رشد 42 درصدی
اداره بررسی ها و سیاست های اقتصادی بانک مرکزی در عین حال اعلام کرده دارایی های خارجی این بانک در 12 ماهه منتهی به مردادماه امسال با 5⁄42 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل به 500 تریلیون و 244 میلیارد ریال معادل 56⁄55 میلیارد دلار رسید.دارایی های خارجی بانک مرکزی در پایان سال 84 برابر با 428 تریلیون و 172 میلیارد ریال بود که در پنج ماهه نخست امسال با رشدی 8⁄16 درصدی به بیش از 500 تریلیون ریال رسید.