اسفندیار صفاری
فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران از استقرار 600 واحد رزمی جدید تحت عنوان “گردان های امام حسین” در سراسر کشور خبر داد. سرتیپ پاسدار محمد رضا زاهدی تاکید کرد که این گردان ها متناسب با جمعیت مناطق مسکونی نقاط مختلف کشور در این مناطق مستقر خواهند شد.
نشریه صبح صادق ارگان دفتر سیاسی سپاه پاسداران در جدیدترین شماره خود به نقل از فرمانده نیروی زمینی این خبر را منتشر کرد و اعلام کرد “با هدف ارتقای سطح توان و آمادگی رزم واقعی نیروی زمینی، با اتصال یگانهای رزم با منبع پایان ناپذیر بسیج از طریق آموزش، سازماندهی و به کارگیری بسیجیان در جهت تحقق و توسعه یک به سه، گردانهای امام حسین در سراسر کشور ایجاد می شوند”.
سرتیپ پاسدار محمد رضا زاهدی زاهدی که فرماندهی نیروی زمینی سپاه را بر عهده دارد در جمع فرماندهان یگانهای نیروی زمینی و مقاومت سراسر کشور علت تشکیل چنین گردان هایی را “شرایط امنیتی شدید”، و ”تهاجمات خارجی” عنوان کرد و گفت “گردانهای امام حسین در کنار نواحی و حوزه های مقاومت و متناسب با مراکز جمعیتی و ترکیب آن مستقر می شوند و ماموریت اصلی آنها آموزش نظامی بسیجیان برای آمادگی مقابله با شرایط امنیتی شدید و سازمان یافته و تهاجمات خارجی است”.
وی ویژگی اعضای این گردان ها را آموزش های منطقه به آنان اعلام کرد وگفت “ترکیب این نیروها پاسدار - بسیجی بوده و آموزشهایی که به آنها داده می شود متناسب با منطقه سرزمینی محل استقرارشان است”.
فرمانده نیروی زمینی سپاه با تاکید براینکه تا پایان سال 87 بیش از600 گردان امام حسین در کشور راه اندازی خواهد شد، افزود “تعیین نیازمندیها و تهیه و تنظیم تقویم آموزشی متناسب با پراکندگی نیروهای بسیجی، تدوین جدول زمان بندی اجرای آموزشهای تکمیلی بین فرماندهان یگانها و نواحی و مناطق مقاومت، همکاری نواحی مقاومت جهت استفاده ازپادگانها و اردوگاه ها و مراکز نیروی زمینی و همکاری نیروی مقاومت برای استفاده از مربیان بسیجی در این آموزشها از محورهای اجرایی این طرح است”.
بحران کادرسازی
سپاه پاسداران از زمان تشکیلش در سال 57 طی تا پایان جنگ به طور مستمر به جذب نیرو پرداخت. شمار اعضای آن که سال های اول جنگ 30 هزار نفر بود در سال های بعد تا 200 هزار تن افزایش یافت.
این نیرو در سال های اخیر با مشکل جدید بازنشستگی پاسداران مواجه شده، و رحیم صفوی فرمانده سابق این نیرو در سال 83 طی مصاحبه ای با یکی از نشریات سپاه با تائید وجود مشکل نیروی انسانی ناشی از بازنشستگی پاسداران تاکید کرد که باید برای تامین نیروی انسانی سپاه چاره اندیشی شود.
سپاه طی سال های اخیر کوشید با تاسیس دانشگاه امام حسین و دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله و چهار مجتمع دانشگاهی و جند مجموعه کوچکتر آموزش عالی وابسته به خود به کادرسازی بپردازد ولی رحیم صفوی چندی قبل از برکناریش ا فرماندهی کل سپاه تعداد افرادی که در این مراکز چذب شده اند را 2800 نفر اعلام کرد که تحت نظر 740 عضو هیات علمی مشغول تحصیل در رشته افسری سپاه پاسداران هستند.
با انتصاب فرمانده جدید سپاه و با حکم رهبر جمهوری اسلامی فرماندهی دو نیروی سپاه و بسیج در هم ادغام و به محمد علی جعفری سپرده شد. وی دو هفته قبل طی دیداری از دانشگاه امام حسین به مشکل کادر سازی در سپاه اشاره کرد و گفت “منبع کادر سازی و پرورش نیروی انسانی سپاه در سالهای اولیه تشکیل، میدان جنگ و فضای جهاد و شهادت بود و برکت سپاه هم ناشی از همین عامل مهم است”. وی گفت که در حال حاضر و “در زمان صلح و سالهای پس از جنگ تحمیلی کادر سازی سپاه بر عهده دانشگاه امام حسین بوده و خواهد بود”.