چهل سازمان معتبر جهانی زنان، با شعار “آزادی و برابری جنسیتی در ایران” به استقبال 8 مارس 2010 می روند تا از تلاش زنان ایران برای نیل به دموکراسی و برابری حمایت کنند.
روز گذشته کمپین “آزادی و برابری جنسیتی در ایران” با انتشار بیانیه ای ضمن اعلام همبستگی این چهل سازمان، اعلام کرد این اعلام همبستگی در پی دعوت گروهی از کنشگران زن ایرانی بوده است که از فعالان حقوق زنان در همه جای دنیا خواسته اند در برابر نابرابری جنسیتی در ایران و تلاش خستگی ناپذیر زنان ایران در رفع این تبعیض سکوت نکنند و با ترتیب دادن برنامه هایی در 8 مارس سال 2010، همصدا با زنان ایران، ضمن اعلام حمایت از آنها به این تبعیض اعتراض کنند.
در بخشی از فراخوان عمومی این کمپین آمده است: “پس از گذشت 7 ماه از برگزاری دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران و آغاز جنبش مردمی، گسترش روزافزون مبارزه دموکراسی خواهی مردم ایران با سرکوب بیشتر و خشن تری مواجه شده است. اعمال خشونت های روانی و فیزیکی، بازداشت، شکنجه، تجاوز و صدورحکم های سنگین از زندان تا اعدام دایره خشونت علیه فعالان مدنی و سیاسی ایران را افرایش داده است. در حال حاضردهها نفر زن اعم از فعالان جنبش زنان، جنبش سبز، جنبش دانشجویی و فعالان مدنی و سیاسی بازداشت شده و یا حکم های سنگین دریافت کرده اند و هر روز نام های تازه ای لیست محکومان مدنی و سیاسی را طولانی تر می کند. در این شرایط، همراه با گسترش دستگیری زنان فعال در جنبش سراسری و بویژه فعالان حوزه زنان، طرح تصویب لایحه های قانونی مروج تبعیض جنسیتی همچون لایحه حمایت خانواده سرعت گرفته است. به این ترتیب، در سی امین سال تصویب کنوانسیون رفع تبعیض از زنان، ما سی امین سال تبعیض علیه زنان را در ایران طی می کنیم. در آستانه پانزدهمین سال اجلاس پکن به علاوه پنج، (مارس 2010) دولت ایران به هیچیک از تعهدات خود برای رفع تبعیض از زنان عمل نکرده است.”
کنشگران زن ایرانی علت دعوت از زنان جهان را چنین بیان داشته اند: “در این شرایط حساس، گسترش همبستگی جهانی همه زنان آزادی خواه و برابری طلب جهان با خواهران ایرانی شان و دیگر مدافعان حقوق برابر، در گرو حمایت گسترده از جنبش دمکراسی خواهی مردم ایران است. جنبش های حقوق مدنی در ایران سال هاست با مردم خود و مردم جهان سخن می گویند و اکنون در سراسر جهان خود رسانه خویش گشته اند تا مدافعان آزادی و برابری را به همبستگی فراخوانند.”
در این فراخوان از کنشگران زن، فمینیست ها و مدافعان حقوق برابر خواسته شده با شعار “آزادی و برابری جنسیتی در ایران”، برنامه های حمایتی و اعتراضی در 8 مارس امسال ترتیب دهند.
سازمانهایی که تاکنون به این فراخوان پاسخ مثبت داده اند عبارتند از: “سازمان زنان تحت قوانین اسلامی”، ولوم، که در 70 کشور جهان عضو و فعالیت دارد، “آوید”؛ شبکه ی جهانی زنان مدافع حقوق زنان، سازمان سراسری زنان برای حقوق، توسعه و صلح شامل ۱8 سازمان در دنیا، ”سوام” اتحادیه ی زنان شاغل در رسانه ها که در آسیای جنوبی فعال است، شبکه ی خبری زنان، شبکه ی چند فرهنگی زنان از مشاوران سازمان ملل در مسائل زنان، ابتکار زنان نوبلیست، کمپین جهان امن برای زنان، بخش زنان سازمان دیدبان حقوق بشر، همبستگی بین المللی برای جامعه ی سکولار، سازمان سراسری جامعه شناسان بدون مرز، سازمان هماهنگ کننده ی روز زن، خبرنامه ی بیسیک، سازمان گابریلا، سازمان زنان فیلیپینی در اونتاریو، سازمان مهاجرین کانادا، سازمان ملی حقوق زنان در برگیرنده دهها گروه فمینیستی در سراسر فرانسه، انجمنی برای دفاع از حقوق زنان که توسط فعالان فمینیست در منطقه میدی پیرنه که از وسیع ترین مناطق فرانسه است تشکیل شده است، مجمع 13 برای حقوق زنان، سازمان هماهنگی انجمن ها برای حق سقط جنین و ضد بارداری، بخش فرانسوی راهپیمائی جهانی زنان برای صلح، علیه خشونت و فقر، اتحاد برای حق بین المللی زنان، مانیفست آزادی ها، انجمن “نه فاحشه و نه تسلیم”، انجمن “جرات فمینیست بودن”، انجمن “نگاه زنان “، شبکه فمینیستی “گسست”، سازمان حقوق زنان، بیانیه ی برلین، شبکه موزه های زنان که 36 موزه زنان را در دنیا در بر دارد، “خانه بین المللی زنان در شهر رم “که با همکاری بیش از 40 سازمان زنان شکل گرفته است، مرکز ایده های زنان، باغ آلبالو فلورانس، بنیاد زنان آلکساندر لانگر شهر بولزانو که از حمایت ۱80 نماینده ی مجلس اروپا برخوردار است، انجمن فرهنگی زنان ایل فیلودی آریانناشهر ورونا، انجمن زنان شهر رم، اتحادیه اقدام زنان، زنان سیاهپوش مایورکای اسپانیا، بنیاد “زنان برای زنان” در سوئد، ابتکار فمینیستی، تاتر مردمی و سراسری سوئد با چهل و دو هزار عضو، انجمن تونسی زنان دموکرات، برنامه ی زنان کالفرنیا متشکل از 600 سازمان، تشکل آفریقای غرب و شمال و جنوب، کمپین برای صلح و دمکراسی و نشریه ی فمینیستی ام اس.
اعلام حمایت سازمانهای جهانی زنان و کنشگران فمینیست و برابری خواه، از کمپین بین المللی “آزادی و برابری جنسیتی در ایرا” ادامه دارد. برای اطلاعات بیشتر می توانید به سایت این کمپپین مراجعه کنید: