مسوول سابق حفاظت از بیت آیتالله خامنهای، مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمیرفسنجانی را “یکی از رئوس اعتراضات پس از انتخابات سال ۱۳۸۸” معرفی کرد.
محمدحسین نجات، در گفتوگویی با خبرگزاری فارس، با اشاره تلویحی به مهدی هاشمی، وی را فردی معرفی کرد که “در ۲۰ خرداد به یکی از عناصر اصلی کارگزاران میگوید همه چیز برای صیانت از آراء آماده است و ما یک اتاق جنگ درست کردهایم. گویی در انتخابات میخواهند به جنگ نظام بروند”.
وی اما در پاسخ به سئوالی دیگر به صراحت از نقش مهدی هاشمیرفسنجانی در اعتراضها به نتایج انتخابات ریاستجمهوری و همینطور تخلفهای اقتصادی او میگوید.
معاون فرهنگی سپاه پاسداران با اشاره به نامه هاشمیرفسنجانی به آیتالله خامنهای،چند روز پیش از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری ۲۲ خرداد سال ۸۸ گفت که “آن نامه میتوانست فضا را بسیار بدتر کند” و نشان داد که “ایشان [هاشمیرفسنجانی] از یک سری قضایا مطلع هستند، بالاخره فرزند ایشان یکی از رئوس جریان برنامهریزی اغتشاشات آن مقطع بود”.
نجات ابراز امیدواری کرده که دادگاه فعلی مهدی هاشمی “پس از رسیدگی به جرایم اقتصادی و حیف و میلهایی که داشته و ارتباط با بیگانگان و جاسوسی”، به “دیگر اتهامات او هم رسیدگی کند”.
نجات در بخشهایی از گفتوگوی خود همچنین به انتقاد از سیدمحمد خاتمی و برخی چهرههای اصلاحطلب پرداخته. پاییز گذشته ابراهیم جباری، فرمانده فعلی سپاه ولیامر، نیز گفته بود: “با شخص خاتمی مشکل داریم”.
محمدحسین نجات از سالهای نخست انقلاب در پستهای نظامی و سیاسی حضور دارد. به گفته خودش از سال ها پیش از مسوولین حفاظت سپاه ،و در تیرماه سال ۷۸ فرمانده قرارگاه ثارالله بوده، سپس به مدت ده سال مسوولیت فرماندهی سپاه ولیامر، با مسوولیت حفاظت از آیتالله خامنهای، را بر عهده داشته و پس از اعتراضهای سال ۸۸ نیز مدتی به عنوان مسوول سیاسی ـ اجتماعی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی کارکرده است.وی اخیرا به سمت معاون فرهنگی سپاه پاسداران رسیده.
سخنان این فرمانده سپاه درباره دادگاه مهدی هاشمی در حالی بیان شده که هر ۹ جلسه دادگاه مهدی هاشمی که تاکنون برگزار شده، به شکل غیرعلنی بوده. آخرین جلسه دادگاه وی شانزدهم شهریور ماه برگزار شد.
پیش از این برخی رسانهها خبر داده بودند که وزارت اطلاعات شکایت خود از مهدی هاشمی را پس گرفته و برخی اتهامهای مطرح شده در پرونده وی را نیز بیاعتبار توصیف کرده.
بحث پس گرفتن شکایت وزارت اطلاعات از مهدی هاشمی در حالی مطرح شده که پیش از آغاز دادگاه مهدی هاشمی، غلامحسین اسماعیلی، رییس کل دادگستری تهران، خبر از آن داده بود که “در روند رسیدگی به پرونده مهدی هاشمی قوه قضاییه با فشارهای زیادی از سوی برخی از صاحبان قدرت مواجه بود اما در مقابل همه این فشارها ایستادگی کرد”.
مهدی هاشمی پس از خروج از کشور در تابستان سال ۱۳۸۸، مهر ماه سال ۹۱ به ایران بازگشت و یک روز پس از ورودش، به دادسرا احضار و از آنجا به زندان اوین منتقل شد. وی پس از حدود سه ماه بازداشت، با قرار وثیقه ۱۰ میلیارد تومانی از زندان آزاد شد و مدتی بعد کیفرخواست او صادر شد.