احمدی‌نژاد سخنان هاشمی‌رفسنجانی را
تکذیب کرد

نویسنده
مریم کاشانی

» توصیه به رعایت حداقل‌های موازین اخلاقی

علی‌اکبر هاشمی‌رفسنجانی هفته پیش طی گفتگویی با روزنامه شرق، اشاره‌ای هم به انتخابات سال ۱۳۸۴ داشت و خاطره‌ای هم از محمود احمدی‌نژاد نقل کرد. رفسنجانی گفته بود: “ایشان در دولت من فرماندار و استاندار بود. فقط ایشان نبود، سه نفر بودند که می‌گفتم ظرفیت کشوری مانند ایران با شرایط و مشکلات داخلی و خارجی خاص خودش خیلی بالاتر از توان این افراد است. البته آقای احمدی‌نژاد هم وقتی نامزد شدم، به من پیام داده بود که اگر شما می‌خواهید، من کنار می‌روم که گفتم نه، حالا که نامزد شدم، هر کسی می‌خواهد، باشد. من می‌خواهم برای مردم اتمام‌حجت کنم که اگر مردم خواستند، حاضرم خدمت کنم.”

اما دیروز دفتر محمود احمدی نژاد با صدور اطلاعیه ای این خاطره را تکذیب کرد. در این اطلاعیه آمده است: “اخیراً آقای هاشمی‌رفسنجانی در مصاحبه‌ای چنین ادعا کرده‌اند که گویا آقای دکتر محمود احمدی‌نژاد برای حضور در عرصه انتخابات سال ۱۳۸۴ به نوعی با ایشان هماهنگ کرده و یا کسب اجازه نموده است. آحاد ملت بزرگ ایران از تحولات به خوبی آگاهند و روند امور را با دقت زیرنظر دارند و می‌دانند که این ادعا از اساس خلاف واقع و کذب محض است. انتظار دارد که سیاست‌ورزان حداقل‌های موازین اخلاقی را رعایت نمایند.”

روزنامه آرمان، که به هاشمی‌رفسنجانی نزدیک است دیروز با انتشار خبر تکذیبیه احمدی‌نژاد، مروری هم بر سوابق رابطه این دو کرد و نوشت: “احمدی نژاد و یارانش می‌دانند در سپهر سیاسی ایران جایگاه سابق را ندارند و از هر فرصتی باید برای مطرح کردن خود استفاده کنند.”

هاشمی رفسنجانی در سال‌های اخیر روایات‌ متعددی از انتخابات سال ۱۳۸۴ را مطرح کرده که هربار بخشی از آن مورد اعتراض قرار گرفته است.

او اواخر سال ۱۳۹۲هم در دیدار با اعضای حزب اراده ملت گفته بود: “در انتخابات ۸۴ چه اتفاقی افتاد؟ برگزارکننده انتخابات دولت اصلاحات بود، استاندارها هم همه اصلاح‌طلب بودند، عده‌ای آمدند و خواهش می‌کردند از من که بیا، نیایید بعد از ما اوضاع یک جوردیگری می‌شود. ولی من واقعا نمی‌خواستم بیایم. تا فهمیدند من ممکن است بیایم آنها لشگر کشی کردند، چه کار کردند؟ من که نمی‌خواستم بیایم. امّا آخرش دیدم از جمع آنهایی که آمده بودند – من چهره‌ها را می‌شناسم – دیدم کار دارد به دست چند نفر تندرو می‌افتد. دو سه نفر تندرو بودند بین داوطلب‌های به اصلاح اصول‌گرا که خطرناک بودند. آدم‌های بدی نیستند و نبودند ولی برای حکومت، برای اداره کشور کافی نبودند. به رهبری هم گفتم از این چند نفر هر کدامشان بیایند ما یک سقوط می‌کنیم. بعضی‌ها در آن انتخابات آمده بودند که خوب بودند، من هم گفته بودم اگر آنها بیایند من نمی‌آیم. ولی اگر بنا باشد این چند نفر تندرو بیایند من هم می‌آیم و آخرش هم آمدم.”

او اضافه کرده بود: “اتفاقی که در انتخابات ۸۴ افتاد همان اشتباه اصلاح‌طلب‌ها بود. نفهمیدند که چه اتفاقی دارد می‌افتد؟ نفهمیدند که این افرادی که رد صلاحیت شدند را چطور برگرداندند؟ برای چی برگرداندند؟ این درست موقعی بود که فهمیدند که من می‌آیم. می‌دانستند رأی من بالاست، گفتند در رای هاشمی تفرقه بیاندازیم. اصلاح طلبان نفهمیدند و اشتباه کردند، طرف مقابل هم که از خدا خواسته دید یک راهی برایشان در ناامیدی پیدا شد و آنطور شد که همه می‌دانید. حتی مرحله دوم، استاندارها – که همه اصلاح‌طلب بودند- کار را به کلی رها کردند، اصلا کاری نداشتند که چه اتفاقی در صندوق‌های رای اتفاق بیفتد!”

 در آن زمان روزنامه کیهان سخنان هاشمی‌رفسنجانی را “کذب و اهانت به مردم” خوانده بود.

با اینهمه سخنان اخیر هاشمی‌رفسنجانی درواقع بخشی دیگر از رویارویی او با جریانی است که محمود احمدی نژاد نماینده آن محسوب می‌شود. کشمکش میان احمدی‌نژاد و هاشمی‌رفسنجانی سال‌هاست که در جریان است. حملات غیرمنتظره احمدی‌نژاد در زمان مناظره‌های انتخاباتی سال ۱۳۸۸به هاشمی رفسنجانی اگر چه اوج این کشمکش محسوب می‌شود، اما این ماجرا هیچگاه پایان نیافته است.

سال گذشته و در آخرین ماه‌های ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد، وقتی خبری مبنی بر تبریک تلفنی عید توسط او به هاشمی رفسنجانی منتشر شد، دفتر او بلافاصله این خبر را تکذیب کرد: “در رابطه با خبر تبریک تلفنی جناب آقای رییس‌جمهور به جناب آقای هاشمی رفسنجانی، لازم به ذکر است که از لحظه تحویل سال نو تاکنون هیچ تماس تلفنی و یا ملاقات حضوری بین جناب آقای دکتر احمدی‌نژاد و جناب آقای هاشمی رفسنجانی وجود نداشته است. البته ریاست محترم جمهوری در پیام نوروزی خود که از صدا و سیما پخش شد سال جدید را به همه ملت بزرگ ایران تبریک گفتند.” به این ترتیب احمدی‌نژاد حتی حاضر نبود که خبری مبنی بر تبریک عید او به رفسنجانی منتشر شود.

از سوی دیگر، هاشمی‌رفسنجانی هم در سال‌های اخیر حملات بی‌سابقه‌ای را به محمود احمدی نژاد کرده است. برای نمونه، اوایل اسفند، سایت رسمی هاشمی‌رفسنجانی در گزارشی با عنوان “ناگفته‌های هاشمی در هیات رئیسه خبرگان” از قول او نوشته بود: “به آقایان گفتم که چرا تمام کارهای این دولت (احمدی نژاد) را تایید می‌کنید؟ فردا جواب مردم و خدا را چه می دهید؟.بعد هم به آقایی که نایبم در خبرگان بود، گفتم: حالا که رسوا شده، می گویی فلان کس باعث انحرافش شده. اصل انحراف خود اوست. اگر اشتباه کردی، صادقانه به مردم بگو اشتباه کردم. نه اینکه پشت فلان کس قایم شوید و بگویید انحراف کار او بوده؟ مردم این حرفها را باور نمی کنند.”

او در آذرماه سال ۱۳۹۲ نیز از آنچه که “غارت بیت المال در دولت گذشته” می نامید انتقاد کرده و “انتشار تدریجی بعضی از اسناد مربوط به فساد اداری در دولت گذشته” را دور از شان نظام دانسته بود.

کشمکش رفسنجانی و احمدی‌نژاد گرچه دیگر اهمیت گذشته را ندارد، اما همچنان به عنوان موضوعی جذاب در رسانه‌های ایران پیگیری می‌شود.