باید جریان وابسته به رهبر، بر کشور مسلط شود

آرش بهمنی
آرش بهمنی

» هم شدت هم فضای باز برای انتخابات مبهم

هفت ماه مانده به زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری، در حالی که برخی از تحلیلگران از امکان انتشار چند روزنامه توقیف شده و ازادی موقت چند زندانی مشهور، احساس می کنند گشودگی نسبی در فضای سیاسی و به جهت گرم کردن تنور انتخابات در پیش است، نیروهای نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی سخن از این می‌گویند که رییس‌جمهوری آینده باید با ولی‌فقیه هماهنگ تر از این باشد که هست.

در همین حال احمد علم‌الهدی٬ امام جمعه مشهد و عضو مجلس خبرگان، گفت که باید جریان وابسته به رهبر جمهوری‌اسلامی در ایران مسلط شود.

علی سعیدی، مسوول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه پاسداران، گفته است که “رییس جمهور آینده باید ارزشی بوده و با رهبری هماهنگ باشد”. وی اضافه کرده است که “سه اصل هماهنگی با رهبری، مدیریت قوی برای اداره کشور و ارزشی بودن از ویژگی های یک رییس جمهور شایسته و کارآمد” است.

سخنان سعیدی در حالی بیان شده که وی پیش از این نیز درمصاحبه با روزنامه اعتماد، درباره احمدی‌نژاد گفته بود: “من در آقای احمدی‌نژاد یک تغییر دارم می‌بینم. این تغییر هم در نگرش، رفتار و عملکرد ایشان قابل مشاهده است”. او درباره‌ی دلیل حمایت از احمدی‌نژاد نیز گفته بود: “ما که علم غیب نداشتیم. این متاسفانه نوع ذائقه آدم‌هایی است که مکتبی حقیقی نیستند. ارتباط با امریکا چیزی است که هم آقای هاشمی و هم خاتمی و هم احمدی‌نژاد به دنبال آن بوده‌اند و هر کدام‌شان هم می‌خواستند این مساله را به نام خودشان تمام کنند. من نمی‌دانم این کوفتی (ارتباط با امریکا) چه هست که آقایان می‌خواهند مدالش را بر گردن خودشان بیندازند. من واقعا نمی‌دانم الان در ذهن احمدی‌نژاد چه می‌گذرد که بحث ارتباط با امریکا را مطرح می‌کند… به هر حال ما که علم غیب نداشتیم تا بدانیم در ذهن آقای احمدی‌نژاد چه می‌گذرد و در آینده ایشان می‌خواهد چه کار کند”.

این البته نخستین بار نیست که برخی از مقام‌های سپاه پاسداران یا منصوبان رهبر جمهوری‌اسلامی به انتقاد از احمدی‌نژاد می‌پردازند. پیش از این سعید قاسمی، از فرماندهان سابق سپاه پاسداران هم گفته بود: “برادر عزیزم، مدل جدیدی را شروع کرده‌اید و یا اینکه با شما شروع کرده‌اند اما می‌خواهم بگویم فرصت شما تمام شده است. مواضعی که دارید و برخی از آنها را در سفر اخیرتان به نیویورک مطرح کردید، حرف‌های دو پهلو است و پالس‌ها و چراغ سبز به آن طرف نشان می‌دهد. لذا مواضع شما ما را اذیت می‌کند. به همین خاطر می‌خواهم بگویم مواضع‌تان را برگردانید و حرف‌تان را عوض کنید. این مدلی که شما دارید در گذشته برخی‌ها داشتند و آقا روح الله جلوی آن ایستاد. اگر مردم می‌خواستند نوکر آمریکا باشند و با آمریکا روابط داشته باشند اصلا چرا انقلاب کردند. رای مردم به شما رای به ارزش‌های عدالت محور بود. پس بدانید الان وقت این حرف‌ها نیست. اگر بنا باشد بر خلاف بیان رهبری که ما در وضعیت بدر هستیم، نه شعب ابیطالب، بخواهید با چنین وضعیتی به رهبری بگویید تحلیلشان راجع به تحریم‌ها اشتباه است و تاثیر بر جامعه بگذارید، باید بگوییم موهای ما در آسیاب سپید نشده و حواس ملت کاملا جمع است”.

 

رهبر مسئولیت مشکلات نیست

با بالا گرفتن فشارهای اقتصادی و مشکلات ناشی از تحریم‌های بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی، مسئولان از احمدی‌نژاد به عنوان مقصر اصلی مشکلات نام می برند. در همین راستا علی سعیدی حتی گفته بود که سیدعلی خامنه‌ای در انتخابات ریاست‌جمهوری حامی احمدی‌نژاد نبوده است: “رهبری نسبت به شعارهای آقای احمدی‌نژاد نظر مثبت داشتند و گرنه این‌طور نبود که ایشان از آقای احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست‌ جمهوری حمایت کنند”.

این در حالی است که علاوه بر سخنان تلویحی مقام‌های سپاه پاسداران درباره حمایت رهبر جمهوری اسلامی از محمود احمدی‌نژاد در انتخابات، علی مطهری گفته بود: “در انتخابات سال ۸۸ بیش از ۹۰ درصد اصول‌گرایان می‌گفتند میل آقا به احمدی‌نژاد است”.

سعیدی اواخر شهریور سال جاری، ضمن پیش‌بینی بروز مشکلات بر اثر تحریم‌های اقتصادی و احتمال اعتراض مردم، گفته بود: “دشمن روی دو چیز متمرکز شده است؛ یکی شکستن مقاومت مردم و وادار کردن آن‌ها به اعتراض و دوم تغییر محاسبات رهبری که باید پادزهر این دو تهدید را تهیه کنیم”.

سخنان علی سعیدی مبنی بر لزوم “هماهنگی با رهبری” در حالی بیان شده که براساس قانون اساسی جمهوری‌اسلامی، رییس‌جمهور باید “اعتقاد و التزام عملی به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت‌فقیه” داشته باشد و صلاحیت آنان، توسط شورای نگهبان که ۶ تن از اعضای فقیه آن توسط رهبر جمهوری‌اسلامی و ۶ تن دیگر عضو حقوق‌دان توسط رییس قوه قضاییه – که خود توسط رهبر جمهوری اسلامی منصوب می‌شود – انتخاب می‌شوند.

رهبر جمهوری‌اسلامی در دوران رهبری خود، با هر سه رییس‌جمهوری که در دوران وی مشغول فعالیت بوده‌اند، مشکل پیدا کرده است. وی با هاشمی‌رفسنجانی و سیدمحمد خاتمی، در دوران حضور آن‌ها در قردت دچار اصطکاک شد و با وجود حمایت‌های بی‌دریغش در سال‌های ابتدایی از احمدی‌نژاد، پس از خانه‌نشینی یازده روزه وی، با او دچار مشکل شد. اکنون بسیاری از نزدیکان رهبر جمهوری‌اسلامی تلاش می‌کنند که مشکلات اقتصادی کشور و بحث تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را ناشی از سیاست‌های محمود احمدی‌نژاد معرفی کنند، نه رهبر جمهوری‌اسلامی.

در تحولی دیگر احمد علم‌الهدی٬ امام جمعه مشهد و عضو مجلس خبرگان، گفت که باید جریان وابسته به رهبر جمهوری‌اسلامی در ایران مسلط شود. وی در این زمینه گفته است: “امروز به جای اینکه بخواهیم آدمی را معین کنیم و پشت سرش راه بیافتیم و بعد آینده‎اش را نتوانیم تضمین کنیم بهتر است جریان وابستگی به ولایت و رهبری را بر جامعه‎مان مسلط کنیم. افرادی که ادعا می‌‎کنند به رهبری وابسته هستند باید سند در وابستگی خود نشان دهند”.