هرچند با نزدیک شدن به انتخابات حملات احمدی نژاد و مدافعانش از منتقدان دولت به شدت گرفته، اما در مقابل نیز انتقاد از عملکرد قوه مجریه، حتی در میان مسوولان ارشد نظام رو به افزایش گذاشته است. در یکی از آخرین موارد از این نوع، اکبر هاشمی رفسنجانی در مصاحبه با روزنامه اصولگرای “جمهوری اسلامی” پیرامون مهمترین مسایل روز سیاسی کشور از جمله ماجرای پالیزدار، جریان پشت پرده تخریبهای سیاسی، حذف گسترده مدیران در سالهای اخیر، عملکرد دولت احمدینژاد به ویژه در ابعاد اقتصادی، انحلال ناگهانی سازمان مدیریت، و… موضعگیری کرد.
از جمله مهمترین بخش سخنان هاشمی اشاره مستقیم او به پرونده پالیزدار است. عباس پالیزدار همان کسی است که در ابتدای سالجاری طی دو سخنرانی در دانشگاههای ایران، ۴۴ مقام جمهوری اسلامی را متهم به “فساد مالی” کرد و برخی معتقدند که احمدی نژاد حامی پالیزدار برای این افشاگری ها بوده است. هاشمی با بیان اینکه “سخنان عباس پالیزدار علیه برخی شخصیتها بر اساس برنامه بوده است”، گفت: “اگر درست اطلاع رسانی کنند معلوم میشود عقبه این کارها کجاست.”
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام که اخیرا با انتقاد نزدیکان احمدی نژاد مواجه شده، در این گفتگو یک بار دیگر تاکید کرد در سه سال گذشته به دستور رمقام رهبری “با دولت مدار کرده است”. وی در این مورد گفت: “رهبری از ما خواستند که با دولت مدارا کنیم. دلایل رهبری این بود که این دولت در نوشتن برنامه دخالت نداشت و با سیاست ها آشنا نیست. یا اینکه این دولت شعارهای جدیدی داد که میخواهد به آنها عمل کند. باید مهلتی به دولت بدهیم تا بتواند افکارش را نشان دهد.”
هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی و شورای پول و اعتبار تصریح کرد: “مجمع و مجلس انحلال آنها را قبول ندارند. عنوان سازمان برنامه در خیلی از قوانین و قانون اساسی هست و باید حضور داشته باشد”. وی نتیجه گرفت: “ما باید در نظارت جدی باشیم و ابزار داشته باشیم . یک مقدار مربوط به مجلس است. وقتی قوانین مجلس نقض می شود باید نمایندگان اعتراض کنند. یا گاهی قوانین کشوری نقض می شود که باید دستگاه قضایی و سازمانهایی ناظر وارد عمل شوند.”
وی با اشاره غیر مستقیم به انتقادات احمدی نژاد به برنامه چهارم توسعه و اینکه برنامه را “لیبرالیستی و اومانیستی” و ”لایق خمیر کردن” دانسته بود اظهار داشت: “نه تنها به برنامه چهارم عمل نشد بلکه به آن تاخته شد. حتی آن را لایق خمیر کردن دانستند. لیبرالیستی و اومانسیتی خوانده شد. آن هم قوانینی که دولت تصویب و مجمع و شورای نگهبان تایید و مقام رهبری امضا کردند. اما هیچ مخالفتی با این تاختن ها صورت نگرفت . چه تضمینی است که برنامه پنجم هم دچار این سرنوشت نشود چرا رئوس حاکمیت کشور در قبال تاختن به آن برنامه سکوت کردند.“
هاشمی با اشاره به عملکرد دولت از سال 84 به بعد تصریح کرد: “همه دستاوردهای گذشته را زیر سوال بردند. حتی مدیران را زیر سئوال بردند و فکر می کردند یک انقلاب در انقلاب اتفاق می افتد که آثارش را می دانید. من از این مقطع به بعد دفاع نمی کنم. ”
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تصمیمات قبلی ارکان تصمیم گیری نظام مبنی بر کاهش حجم دولت گفت:
”به نظرم حجم دولت در این چهار سال نه تنها کم نشد بلکه بزرگتر شد. بسیاری از کارکنان شرکت هایی که از دولت جدا و شرکت های مردمی در اطراف وزارتخانه ها و موسسات ایجاد شده بودند با یک تصمیم همه آن کارمندان را استخدام کردند که حجم زیادی نیرو وارد بدنه دولت شد.“
وی در همین ارتباط تاکید کرد: “حتی اگر الان [این کار] انجام شود چهار سال عقب هستیم . اگر برنامه پنجم آغاز شود عقب ماندگی ما هم 5 ساله می شود.“
احمدی نژاد و مرفه ها
البته محمود احمدی نژاد بدون توجه به انتقادات منتقدان خود، همچنان به اتهام زنی ادامه می دهد. او در مراسم افتتاح همزمان 900 طرح عمرانی از منتقدان خود اینچنین انتقاد کرد: “آن چیزی که کشور را به جلو می برد و گره ها را باز می کند کار و تلاش شبانه روزی است و سایر حرف های حاشیهای، حرف های بیجاست، با بحث و جدل کار به پیش نمی رود بلکه کشور را با کار مستمر، آگاهانه، پیگیر و دلسوزانه می توان به جلو برد؛ عده ای در اتاق های گرم و نرم مناطق مرفه شهر ننشینند و پا روی پا بیندازند، حرف های روشن فکری بی ریشه مطرح کردند که چرا کار عمرانی می کنیم.”
البته این اظهارات احمدی نژاد بدون پاسخ نماند چرا که ساعتی بعد علی لاریجانی رییس مجلس هشتم در کنفرانس مطبوعاتی خود به نوعی پاسخ احمدی نژاد را داد: “امکان دارد یک مسئول از عملکرد مجلس در دفاع از حقوق ملت خوشش نیاید و دیگری خوشش بیاید، ولی ملاک برای ما اجرای نص قانون و وظیفه ما استیفای حقوق ملت است.”
در این مراسم، خبرنگار دیگری از رئیس مجلس هشتم در خصوص اقتدار این مجلس و تعامل آن با دولت نهم سوال کرد که لاریجانی پاسخ داد: “مجلس هشتم میخواهد بدون توجه به هیاهوها و اظهار نظرها مستقل باشد و از حقوق ملت دفاع کند و نمایندگان ملت بر اساس رای مردم و سوگندی که می خورند وظیفه دارند از حقوق ملت پاسداری کنند.”
رئیس مجلس شورای اسلامی در عین حال این نکته را متذکر شد که بنای کار مجلس هشتم با قوای دیگر برادارانه است، ولی این مساله به معنای صرف نظر از حقوق مجلس نیست بلکه به مفهوم آن است که مجلس تعامل را سلوک خود قرار داده و در عین حال روی حقوق ملت پافشاری خواهد کرد.
دشمن پنداری دولت
دولت احمدی نژاد هرچند در ماه های اخیر با انتقاداتی مواجه شده اما خود نیز انتقادات شدیدی را به برخی دیگر از مقام های خارج از دولت مطرح کرده است. در هفته های اخیر سایت خبری رجا نیوز، روزنامه ایران و خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران انتقادات شدیدی را علیه برخی از چهره های اصلاح طلب مطرح کرده اند و حتی نشریه همت وابسته به طیف اصولگرایان در شماره اخیر خود تصویری را از هاشمی رفسنجانی، خاتمی، موسوی و… را با عنوان “احمدی نژاد کشون” بر روی صفحه اول خود منتشر کرده بود.
واکنش همراهات دولت به منتقدان به گونه ای بوده که دیروز محمد عطریانفر عضو حزب کارگزارن سازندگی گفت: ”فضاسازی حامیان دولت نهم علیه منتقدین دولت ناشی از بی توجهی به مصالح نظام است.”
او در گفت و گو با سایت خبری فرارو با اشاره به موضع گیری های اخیر حامیان دولت در قبال منتقدین تاکید کرد: ”طرفداران احمدی نژاد بزرگترین بی توجهی به مصالح ملی را در عرصه سیاست ورزی مرتکب می شوند. بدین ترتیب که بین مصالح فردی و گروهی خود با مصالح نظام تفکیک قائل نمی شوند.”