بدینوسیله از شما درخواست می گردد نسبت به وضعیت آقای لطیف پدرام، دبیر کل حزب کنگره ملی افغانستان، سریعاً اقدام نمایید. حزب کنگره ملی افغانستان، به عنوان یک حزب اپوزیسیون دموکرات، براساس قانون اساسی کشور افغانستان به ثبت رسیده است. آقای پدرام یکی از کاندیداهای اولین انتخابات ریاست جمهوری در سال 2004 پس از دوران طالبان بود.
آقای پدرام از 2 فوریه 2008 عملاً در کابل توسط پلیس و نیروهای امنیتی وزارت کشور افغانستان تحت کنترل می باشد و این درحالی است که هیچگونه حکم رسمی در این زمینه صادر نشده است. دادستان کل به این دلیل که آقای پدرام شاهد مشاجره دو شخصیت سیاسی افغان بوده، او را ممنوع الخروج کرده و او اکنون امکان گذشتن از مرزهای افغانستان را ندارد.
فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر معتقد است اتهام های وارده بر او انگیزه سیاسی داشته و کاملاً بی پایه و اساس است. هدف از ایراد این اتهام ها محدود کردن فعالیت های سیاسی وی و جلوگیری از نامزدی او در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده می باشد.
اتحادیه اروپا، سازمان ناتو و دفتر مساعدت سازمان ملل در افغانستان [یوناما] خاطرنشان می سازند که آقای پدرام کاملاً حق دارد مکانی را که در آن در نظارت کامل بسر می برد ترک نماید و به علاوه سلامت روحی و جسمانی و همچنین آزادی او در جابجایی نیز باید تضمین گردد.
کنگره ملی افغانستان تنها حزب اپوزیسیونی است که به هیچ گروه مسلحی وابسته نیست و فعالیت های آن همواره براساس قوانین افغانستان انجام شده است.
خانم سوهایر بلحسن، رییس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر، در این خصوص می گوید: “ما نسبت به جان لطیف پدرام نگرانیم. او یکی از معدود نامزدهایی است که می تواند تغییرات دموکراتیک و استقلال افغانستان را باعث شود.”
وی در ادامه می افزاید: “دولتمردان افغان و جامعه بین الملل باید هر چه سریعتر نسبت به چنین تخلف هایی که در سراسر جهان در زمینه حقوق بشر انجام می شود پایان دهند.”
اطلاعات اولیه:
لطیف پدرام، نویسنده و دگراندیش صاحب نام، در دوران طالبان در فرانسه پناهنده بوده و شدیداً مخالف سیاست های طالبان است. وی تاکنون بارها افکار عمومی بین المللی را نسبت به موضوع دموکراسی و حقوق بشر در کشورش برانگیخته. او در سال 2004 پس از تأسیس حزب کنگره ملی افغانستان به همراه چند تن دیگر از همفکرانش به افغانستان بازگشت. قابل ذکر است که اعضای این حزب از قوم ها و نژادهای مختلف هستند و در زمینه تحولات دموکراتیک در افغانستان فعالیت می کنند.
منبع: فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر، 31 مه
مترجم: علی جواهری