جنجال های رسانه ای در خصوص به خیابان آمدن گشت های سرکوب نیروهای لباس شخصی موسوم به “انصار حزب الله”، سرانجام با عقب نشینی این گروه از خط و نشان هایی که طی این دو هفته کشیده بود، پایان پذیرفت.
عقب نشینی این جریان خودسر پس از آن بود که حتی تندرو ترین نیروهای جناح موسوم به اصولگرا نیز از آنها حمایت نکردند و حتی مهدی طائب، فرمانده قرارگاه عمار هم گفت موضوع امر به معروف باید از سوی نیروی انتظامی و دولت پیگیری شود.
نگرانی جناح اصولگرا که بعضا در مطالب و نوشته های غیر رسمی عوامل این جناح در گوگل پلاس و فیس بوک بازتاب می یابد، حاکی از آن بود که بدنه جریان خودسر از اینکه با واکنش تند مردم در سطح خیابان مواجه شود بیم داشته است. برخی از عوامل این نیرو که در فضای مجازی نیز فعال هستند، طی روزهای گذشته بارها نگرانی خود را از واکنش های مردمی و احتمال درگیر شدن با آنان در صورت مزاحمت گشت های موتور سوار ابراز کرده اند. آنها به این نکته اشاره کرده اند که در صورت تکرار حادثه محمد خلیلی که سال گذشته به دلیل تذکر به چند جوان به قتل رسید، دولت و قوه قضاییه از خانواده آنان حمایت نخواهند کرد. آنها همچنین در مطالب خود به این نکته اشاره کرده اند که “مصرف داروهای مخدر روانگردان در بین برخی از شهروندان به حدی بالاست که امکان تنش و نزاع و استفاده از سلاح سرد را در واکنش به یک تذکر به شدت بالا برده است” و راه اندازی گشت های خودسرانه به صلاح نیست.
روز گذشته معاون اجتماعی نیروی انتظامی از عقب نشینی نیروهای انصار حزب الله خبر داد و پس از دیدار با حمید محتشم، دبیر کل انصار حزب الله گفت: “حمید محتشم دبیرکل انصار حزب الله جلسه ای با رییس پلیس امنیت اخلاقی برگزار کرده است. پس از طرح نظرات پیرامون اجرای طرح امر به معروف و نهی از منکر، مقرر شد آقای محتشم روی طرح خود تجدیدنظر کرده و از قالبها و ظرفیتهای رسمی موجود نظام استفاده کنند. در این جلسه مقرر گردید که هرگونه فعالیت سازمانیافته باید با مجوز مراجع رسمی صورت گیرد؛ اگرچه اهتمام به فریضه امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یک واجب همگانی امری پسندیده است که همواره ناجا آن را ترویج نموده و از آمران و ناهیان حمایت قانونی به عمل خواهد آورد”.
این جلسه پس از آن برگزار شد که مهدی طائب، روحانی افراطی که خود را از “عماریون رهبر” می داند، نیز به این گروه اعتراض کرد و به صف مخالفان انصار حزبالله پیوست.
طائب گفته است: “نه تنها از نفس کار آنان انتقاد دارم بلکه معتقدم اصلا نیازی به حضور نیروهای انصار حزبالله در خیابان برای مبارزه با بدحجابی نیست”.
مهدی طائب در گفت وگو با ایسکانیوز گفته است: “من این استدلال را که ارایه تذکر لسانی نیازی به مجوز ندارد رد میکنم.هر فعالیتی از سوی هر ارگانی باید طبق قوانین جامعه انجام شود و تنها فعالیتهای قانونمند موفق هستند. اینکه انصار بگوید برای فعالیتش نیازمند مجوز نیست، نظر نمیرسد حرف جدی ای باشد و قطعاً فعالیت بدون مجوز قانونی بیاحترامی به قانون اساسی کشور است”.
او اضافه کرده: “با وجود فعالیت نیروهای انتظامی برای مقابله با بدحجابی، نیازی به برادران انصار حزبالله و گروههای سیار امر به معروف و نهی از منکر نیست”.
علاوه بر طائب، سخنان حسام الدین آشنا، مشاور حسن روحانی هم که خود سابقه فعالیت های امنیتی در دهه ۷۰ و همکاری با گروه های انصار را دارددر تغییر موضع این گروه بی تاثیر نبوده است.
به نوشته رسانه های داخلی، آشنا پس از چند بار هشدار وزارت کشور به میدان آمد و گفت: “نه نیروی انتظامی و نه ارشاد و نه قوه قضائیه و نه وزارت کشور و نه حتی بسیج هیچکدام از موتورسوارهای ایشان استقبال نخواهند کرد به خصوص اینکه کلاه ایمنی به سر نداشته باشند”.
او این جملات کنایه آمیزرا پس از آن گفت که اعلام کرده بود: “آقای محتشم خوب است به یاد داشته باشد دوران ترکتازیهای دهه ۷۰ به پایان رسیده است”.
گفتنیست، ۲۳ شهریور ماه امسال انصار حزب الله به طور رسمی اعلام کرد که “با چهار هزار نیرو برای مبارزه با بدحجابی و فساد به سطح شهر میآید و نیروهای موجود برای پوشش کامل این فریضه سه هزار زن و بقیه مرد هستند”.
پس از اعتراض وزارت کشور، ستاد اجرائی انصار حزبالله روز چهارشنبه نیز در بیانیهای با بیان اینکه “گروههای امر به معروف و ناهی از منکر سیار نه ضابط قضائی هستند و نه مامور به بگیر و ببند که نیاز به کسب اجازه از کسی داشته باشند. آنان جمعی دغدغهمند هستند که در این وانفسای لجام گسیختگی فساد و فحشا در معابر برای اقامه فریضه واجب الهی قیام کرده اند و هزینه آن را نیز به جان خریده اند که تاریخ همین چند ساله شاهد محکمی بر مظلومیت و صلابت آمران به معروف و ناهیان از منکر است”، با اعلام شمارهای “به منظور تکمیل و گسترش گروههای سیار امر به معروف و نهی از منکر از آقایان و بانوان درخواست کرد به عضویت این ساماندهی دربیایند”.
این گروه اعلام کرده بود که به زودی همه را انگشت به دهان خواهد کرد؛ شاید هم منظور، همین عقب نشینی ناگهانی، پس از دو هفته جنجال آفرینی رسانه ای بوده است.