عجیب و غریب و دیکتاتورمآبانه است

نویسنده
حسین محمدی

» توصیف اصولگرایان از رفتار سیاسی احمدی‌نژاد:

محمود احمدی‌نژاد و اطرافیانش به سیاق ماه‌های گذشته، هم‌چنان مورد نقد اصول‌گرایان قرار می‌گیرند؛ نقدهایی که با نزدیک شدن به زمان انتخابات ریاست‌جمهوری، تندتر از پیش هم می‌شود. انتقاد از شعار احمدی‌نژاد در مراسم روز ۲۲ بهمن، نگرانی درباره مشکلات اقتصادی و رصد کردن فعالیت‌های انتخاباتی اطرافیان رییس دولت و اکنون نقد نامه احمدی‌نژاد درباره ردصلاحیت‌ در انتخابات نظام پزشکی؛ نامه ای که اصولگرایان آن را “عجیب و غریب” و “دیکتاتورمآبانه” توصیف کرده‌اند.

محمود احمدی‌نژاد در پاسخ به نامه بیژن گودرزی، رییس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی، پیرامون ردصلاحیت‌های رخ داده برای انتخابات این سازمان، نوشت که “باید طبق قانون عمل شود و نظرات شخصی و گروهی و خارج از چارچوب قانون دخالتی نداشته باشد. چنانچه روند اصلاح نشود و افرادی که بدون دلیل قانونی رد صلاحیت شده اند با تجدیدنظر احقاق حق نشوند، برگزاری انتخابات خلاف قانون و از نظر اینجانب باطل است”.

گودرزی در نامه خود از احمدی‌نژاد خواسته بود “نسبت به اصلاح روند رسیدگی به صلاحیت نامزدهای انتخابات نظام پزشکی و عملکرد هیأت‌های نظارت مرکزی، تهران و شهرستان‌ها دستور عاجل صادر” کند. در انتخابات نظام پزشکی برخی از چهره‌های سیاسی نظیر مصطفی معین، محمدرضا ظفرقندی رییس سابق سازمان نظام پزشکی و رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهاب الدین صدر رئیس کنونی سازمان نظام پزشکی ردصلاحیت شده‌اند؛ روندی که با واکنش جامعه پزشکی کشور مواجه شده است.

اصول‌گرایان اما به انتقاد از نامه احمدی‌نژاد پرداخته‌اند. محمد رییس‌زاده، رییس بسیج جامعه پزشکی، درباره نامه احمدی‌نژاد گفته است: “طبق روال قانونی فرد مورد نظر رئیس جمهوری در هیئت نظارت بر انتخابات نظام پزشکی رد صلاحیت شده و هم فرد مورد نظر رئیس جمهوری و هم شخص رئیس جمهوری باید از این روال قانونی تمکین کنند. اینکه ما در هر حادثه‌ای به دلیل اینکه اطرافیان ما مورد تایید قرار نگیرند بیاییم و تمام فرایند را بر هم بزنیم حرکتی دیکتاتور مابانه کرده‌ایم”.

مراد هاشم‌زهی٬ رییس هیات نظارت بر انتخابات نظام پزشکی نیز در پاسخ به نامه احمدی‌نژاد نوشت: “به هیچ عنوان در رای صادر شده تجدیدنظر نخواهیم کرد چرا که ملاک حال فعلی افراد است”.

هم‌زمان وب‌سایت جهان‌نیوز – نزدیک به علی‌رضا زاکانی – نامه احمدی‌نژاد را “عجیب و غریب” توصیف کرد و درباره دلایل نگارش چنین نامه‌ای نوشت: “باید اذعان کرد که لحن رئیس جمهور احمدی نژاد در نامه اعتراضی اش، ظاهراً می تواند مدلی باشد که ای بسا برای سایر انتخابات ها از قبیل شوراها و حتی ریاست جمهوری هم تکرار شود. گذشته از آنکه “احمدی نژاد دیروز” به ردصلاحیت چهره های بنام در انتخابات ریاست جمهوری سال 88 اعتراضی نداشت و نکرد، اما اینکه رئیس جمهور صحبت های یک معترض به رد صلاحیت های یک انتخابات را ضرورتاً درست می داند و یا اینکه از احقاق حق ردّ صلاحیت شدگان سخن می گوید؛ حتماً و حتماً مسائلی هستند که می توانند درباره انتخابات های آینده هم ایجاد سوال کنند”.

در تحولی دیگر و پس از چند روز انتقاد از محمود احمدی‌نژاد پیرامون سر دادن شعار “زنده باد بهار” در مراسم روز ۲۲ بهمن، وی و اسفندیار رحیم‌مشایی، نسبت به این انتقادها واکنش نشان دادند. رحیم‌مشایی – که از سوی اصول‌گرایان به عنوان کاندیدای احمدی‌نژاد برای انتخابات آتی معرفی می‌شود – با اشاره به این‌که “آیا بحث انتخابات موضوعیتی دارد که من درباره آن صحبت کنم. اصلاً بحث تبلیغات انتخاباتی چه چیزی هست؟” گفته: “منظور رئیس‌جمهور از زنده‌باد بهار، امام زمان(عج) است. همانگونه که در مورد ایشان آمده است السلام‌علیک یا ربیع‌الانام”.

هم‌زمان محمود احمدی‌نژاد نیز در پاسخ به سوال‌های خبرنگاران پیرامون این شعار و کارکردهای انتخاباتی آن گفت: “آیا واقعاً همه چیز در این مملکت انتخابات است؟ یعنی کار دیگری در این مملکت نیست؟ من در مورد امام زمان (عج) صحبت کردم. شما چه می خواهید؟ می خواهید بگویم زنده باد پاییز؟”

با وجود این توضیحات، اصول‌گرایان همچنان از احمدی‌نژاد بابت این سخن انتقاد می‌کنند. شفاف‌نیوز، نزدیک به مرتضی طلایی، در این‌باره نوشت: “با نزدیک شدن انتخابات هشدارهای سیاسیون درباره حلقه یاران نزدیک به دولت و تحرکات انتخاباتی انها بیشتر شده و حالا با سردادن شعار انتخاباتی “زنده باد بهار” توسط رئیس جمهور و شکسته شدن سکوت خبری اسفندیار رحیم مشایی به نظر می رسد، تلاش های این جریان برای انتخابات یازدهم به اوج خود رسیده است… پیش از سخنرانی احمدی‌نژاد در روز ۲۲ بهمن، استقبال‌کنندگان از تیم دولت در بازگشت از مصر بودند که پلاکاردهایی با همین عنوان در دست داشتند و از مشایی به عنوان کاندیدای 35میلیونی نام می‌بردند، آنها شعار درود بر مشایی و مبشر بهاران خوش آمدی به ایران سر می‌داده‌اند تا پشت پرده تدارکات دولتی ها برای انتخابات آشکار تر شود”.

پیش از این الیاس نادران، از نمایندگان اصول‌گرای مجلس، سخنان احمدی‌نژاد در روز ۲۲ بهمن را “نادرست و غیرمسوولانه” توصیف کرده و خطاب به احمدی‌نژاد گفته بود: “آنهایی که با سیاست های غلط خود سهم بزرگی در یخبندان و زمستان اقتصاد ملی دارند و با مدیریت غلط اقتصادی خود رعایت معیشتی طبقات متوسط و پایین درآمدی را بدتر کرده اند؛ بدانند با «زنده باد بهار» در کشور بهار نمی شود و مسئولیت آثار و عواقب رفتارهای زیاده خواهانه در حوزه های اقتصادی، اجتماعی سیاسی و فرهنگی برعهده آنها است”.

محمد کوثری، نماینده مجلس، با انتقاد از محمود احمدی‌نژاد، در این باره گفته بود: “اگر شعاری که از سوی آقای احمدی‌نژاد بیش از سه مرتبه در بخش هایی از سخنرانی و خاتمه سخنانش تکرار شد شعار نامزد دولت برای انتخابات آتی باشد، این امر تخلف قطعی و به نوعی مهندسی انتخابات است”. احمد سالک، دیگر نماینده مجلس نهم نیز این شعار را “برگرفته از گفتمان جریان انحرافی” و “همسو با شعارهای فتنه‌گران” توصیف کرد. عبدالرضا عزیزی، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس نیز از دیگر منتقدان سخنرانی احمدی‌نژاد بود. وی سر دادن شعار از سوی احمدی‌نژاد را “تبلیغات زودهنگام انتخاباتی” دانست که بیان آن “از تریبون عمومی و ملی، به صلاح نبود”.