در فاصله چهار روز مانده به انتخابات هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری، سایتهای هوادار دولت ادعاهای جدیدی در مورد آیت االله هاشمی رفسنجانی؛ رئیس کنونی این مجلس مطرح کردند. سایت رجا نیوز مدعی تشکیل اتاق فکری توسط برخی از چهرههای “وابسته به جریانهای سیاسی سنتی و تکنوکراتهای دوره موسوم به سازندگی” شده است. این سایت هدف از تشکیل این گروه را “اتخاذ تصمیماتی برای تأثیرگذاری در جلوگیری از شکل گیری تغییر در حوزه ریاست مجلس خبرگان” عنوان کرده است.
برخی منابع خبری دیگر نیز از دیدار هاشمی رفسنجانی با “چهار تن از اعضای جبهه پیروان خط امام و رهبری” خبر دادند. دیداری که گفته شده طی آن رئیس مجلس خبرگان “انتقادات تند و بعضا غیر منصفانه ای را نسبت به رویکردها و عملکردهای دولت دهم مطرح کرده است”. دفتر رئیسمجمع تشخیص مصلحت نظام دیروز به کلی این خبر را تکذیب کرد.
خبرگزاریهای دولتی نظیر فارس و ایرنا نیز همچنان به انتشار اظهار نظرهای چهرههای موافق ریاست مهدوی کنی ادامه میدهند. دیروز تیترهایی از قبیل “آیتالله مهدویکنی؛ عالمی متین، مدیری بصیر و مبارزی ولایی” و “آیتالله مهدوی کنی همواره در خط دین و ولایت ” در این دو خبرگزاری دیده میشد.
حجت الاسلام سالک، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در یادداشتی که توسط خبرگزاری فارس منتشر شده، در تائید آیت الله مهدوی کنی آورده است: “این شخصیت شایسته حقاً میتوانند جانشینی نیک برای ریاست فقید مجلس خبرگان رهبری حضرت آیت اله مشکینی (رحمت اله علیه) که مؤدب به آداب الهی و معنوی و اخلاق اسلامی بودند باشند.”
در صورت انتخاب محمدرضا مهدوی کنی به ریاست مجلس خبرگان، او باید جایگزین هاشمی رفسنجانی در این پست گردداما خبرگزاری فارس طی چند روز گذشته وی را بهترین جایگزین برای آیت الله مشکینی دانسته است. چیزی که میتواند به معنی نادیده گرفتن جایگاه کنونی هاشمی رفسنجانی در این پست و عدم تناسب وزن سیاسی او با جایگاه ریاست خبرگان تعبیر شود.
کشف جدید رجا نیوز
سایت رجا نیوز نیز در مطلبی با عنوان “پر شدن خلأ آیتالله مشکینی با مقامگریزی و جایگاه اخلاقی ـ علمی مهدویکنی” سعی در تکرار این مضمون داشته است. به نوشته رجا نیوز هم اکنون اجماع قابل توجهی در حمایت از آیت الله مهدوی کنی شکل گرفته است. اجماعی که نویسنده این سایت آن را “یادآور اتفاق نظر اعضای خبرگان در مورد آیتالله مشکینی” میداند.
همین سایت در مطلبی دیگر به واکاوی “12سناریوی” یک “جریانخاص برایبداخلاقیسیاسیدر آستانهاجلاسخبرگان” میپردازد. گزارش این سایت “اعلام قطعی کاندیداتوری آیتالله مهدویکنی برای ریاست خبرگان و اجماع قریب به اتفاق اعضا بر وی” را دلیل اصلی شکل گرفتن این سناریوها برشمرده است. سناریوهایی که گفته شده با هدف ابقای هاشمی رفسنجانی در راس مجلس خبرگان تنظیم شدهاند.
به زعم رجا نیوز اولین هدف چنین سناریویی “تلاش برای بازگشت مهدی هاشمی به کشور و بررسی مدیریت شده پرونده وی و انتساب این اقدام (اصطلاحاً عدالت طلبانه) به پدرش” است. این سایت طرفدار دولت نوشته: “تفکری در بخش هایی از نظام وجود دارد که به دنبال حل بی سر و صدای موضوع مهدی هاشمی است تا پای دیگر مسئولین به میان نیامده و آن مجموعه را با چالش روبرو نکند”.
رجا نیوز همچنین از “برخی عناصر وابسته به جریانهای سیاسی سنتی و تکنوکراتهای دوره موسوم به سازندگی” در قالب یک “ اتاق فکر” به عنوان مجریان سناریوهای مورد ادعایش نام برده است. این سایت هیچ اشارهای به نام حقیقی این افراد نکرده است.
مسوولین امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی تا کنون در چندین مورد اظهاراتی مبنی بر در جریان بودن پرونده مهدی هاشمی را مطرح کردهاند. در یک مورد از این اظهارات جعفری دولت آبادی مدعی شده بود که وی به محض ورود به ایران بازداشت خواهد شد.
رجا نیوز عنوان کرده که: “اتاق فکر مذکور در صدد است تا با انجام فعالیتهایی چون «صدور حکم قضایی دستگیری مهدی هاشمی و ابلاغ حکم به نیروی انتظامی به عنوان ضابط پرونده» و «ممانعت از دسترسی نهادهای مسئول و پیگیر پرونده با نفوذ و تغییر در روند انتقال متهم از فرودگاه تا تحویل وی به دستگاه قضایی» مراحل بازداشت و محاکمه مهدی هاشمی را ساده کند و با «ممانعت از مطرح شدن سایر اتهامات (سیاسی، مالی و… ) و بسنده نمودن به چند پرونده موجود در دادگستری» با صدور یک حکم سبک برای چهارمین فرزند هاشمی رفسنجانی، برای همیشه موضوع را خاتمه دهد”.
اتاق فکر به دنبال پیروزی هاشمی
این سایت سناریوهای اتاق فکر هاشمی رفسنجانی برای پیروزی در انتخابات هیات رئیسه مجلس خبرگان را نیز در شش بند توضیح داده است. یکی از بندهای مورد ادعای رجا نیوز “ایجاد تردید در مورد حضور آیتالله مهدویکنی با طرح شایعاتی نظیر اعلام انصراف آنها از کاندیداتوری در رسانه ها” توسط یاران هاشمی رفسنجانی است. رجانیوز البته مشخص نکرده است که کدام رسانهها سعی در القای چنین شبههای را دارند. رسانههای طرفدار هاشمی رفسنجانی در میان سایتهایی که تا کنون از کمند فیلتر شدن در ایران گریختهاند، تنها محدود به سایتهایی چون آینده نیوز و آفتاب هستند. در مقابل خبرگزاریهای دولتی که از محل بودجه عمومی مملکت ارتزاق میکنند تا کنون هیچ نشانهای مبنی بر علاقه خود به انتشار دیدگاههای هاشمی رفسنجانی بروز ندادهاند.
رجا نیوز در بند دیگری از سناریوهای مورد ادعای خود به سایتهایی چون فیس بوک، توئیتر و دیگر شبکههای اجتماعی مجازی اشاره کرده و مدعی شده “پیگیری خط تخریبی در مورد آیتالله مهدوی به منظور وادار کردن او به کنارهگیری” در این سایتها صورت میپذیرد.
“انتشار وسیع شایعاتی در فضای عمومی جامعه مبنی بر حمایت مسئولین عالی نظام از ریاست فعلی” مجلس خبرگان نیز به گواه رجا نیوز از سناریوهای اتاق فکر هاشمی برای ماندن در این جایگاه است. این سایت گفته هاشمی مبنی بر اینکه کاندیداتوری او “عمل به تکلیف شرعی” است را نیز یکی از عوامل توجیه کننده حضور وی در انتخابات پیش روی مجلس خبرگان میداند. توجیهی که به زعم رجا نیوز با “برنامه ریزی برای اعلام نظر و طرح برخی مواضع به ظاهر تند علیه جریان فتنه از سوی آقای هاشمی، به منظور زدودن آثار منفی مواضع و سکوت قبلی او در بین اعضای مجلس خبرگان” کامل خواهد شد.
سایت نزدیک به فاطمه رجبی در میان واکاوی سناریوهای مورد ادعای خود به “اعزام عناصر موجه به قم به منظور رایزنی با مراجع معظم تقلید و علما و جلب حمایت آنان از آقای هاشمی” نیز اشاره کرده است. رجا نیوز هیچگونه منبعی را برای خبر خود در مورد تدوین این سناریوها معرفی نکرده است.
از سوی دیگر با گذشت نزدیک به ده روز از مشخص شدن رقابت حتمی هاشمی رفسنجانی با مهدوی کنی بر سر کرسی ریاست مجلس خبرگان، این اولین بار است که چنین مواردی از سوی یک سایت خبری منتشر میشود. هیچکدام از رسانههای طرفدار آیت الله مهدوی کنی تا کنون به تشکیل چنین حلقهای توسط نزدیکان هاشمی رفسنجانی و تدوین سناریوهای مد نظر رجانیوز اشارهای نکردهاند.
رجا نیوز ابقای هاشمی رفسنجانی در مقام ریاست مجلس خبرگان را خواست “اغلب متعلقین به جریان فتنه” میداند. این سایت دلیل میآورد که این عده “با طمع نسبت به موضعگیریهای آقای هاشمی تمایل دارند که وی بار دیگر در رأس خبرگان قرار بگیرد”. چرا که از یک سو ثابت شود “بر خلاف افرادی که آنها را “تندروها” میخوانند، هاشمی و مواضعش مورد تأیید خبرگان ملت است” و از سوی دیگر وی همچنان بتواند “در حاکمیت نقش یک اهرم فشار به نفع آنان را ایفا کند”.
حذف هاشمی، حذف میانه روها است
سایت آینده از رسانههای نزدیک به هاشمی رفسنجانی با توجه به حملات صورت گرفته به وی، تغییر او را “خواست مشترک اپوزیسیون و حامیان افراطی دولت” ارزیابی کرده است.
گردانندگان این سایت معتقدند “حضور هاشمی که تنها عضو باقیمانده شورای نخست انقلاب در ساختار رسمی جمهوری اسلامی است، راه مخالفت صریح با اصل ولایت فقیه و تجدیدنظرطلبی را دشوار می کند”. هواداران هاشمی رفسنجانی حذف او از ریاست مجلس خبرگان را “مقدمه ریزش بسیاری از نیروهای میانه رو از همراهی با نظام و افزایش فاصله علما و مراجع شاخص” با جمهوری اسلامی میدانند. مراجعی چون آیت الله جوادی آملی، آیت الله مجتبی تهرانی، آیت الله مکارم شیرازی، آیت الله صافی گلپایگانی.
سایت محرمانه نیوز از سایتهای نزدیک به اسفندیار رحیم مشایی این اظهار نظر سایت آینده را “تخریب و اهانت به مراجع عظام تقلید” دانسته است.
آینده نیوز “روزنامه های افراطی حامی دولت و سایت های وابسته به این طیف” را طرف دیگرمعادله حذف هاشمی رفسنجانی عنوان میکند. طرفی که “همزمان خط تخریب هاشمی را دنبال کرده و برخلاف نظر صریح رهبر انقلاب” مشغول “جعل خبر، فضاسازی و ارعاب در جهت تغییر رییس مجلس خبرگان ” میباشد.
سایتهای هوادار هاشمی رفسنجانی حذف وی از مناسب حکومتیاش را “مقدمهای برای کامل کردن پاکسازیهای پس از انتخابات” میدانند. پاکسازی که میتواند به راحتی چهره هایی نظیر علی لاریجانی و یا محمدباقر قالیباف را نیز در بر بگیرد. هواداران هاشمی رفسنجانی چنین نیروهای سیاسی را “رقبای بالقوه انتخابات ریاست جمهوری آینده طیف حامیان افراطی دولت” برشمردهاند.
آینده نیوز همچنین با تشکیک در “ادعای نامه حمایت50 نفره یا به روایت دیگر 60 نفره عضو مجلس خبرگان به آیت الله مهدوی کنی” آن را “شبیه اقدام طرح نظارت بر نمایندگان” میداند. طرحی که در نهایت نیمی از نمایندگان امضا کننده به آن رای دادند.
ادعای نامه حمایت اعضای مجلس خبرگان رهبری از کاندیداتوری آیت الله مهدوی کنی برای اولین بار توسط حجت الاسلام سالک، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز عنوان شد. وی دیروز نیز در یادداشتی که خبرگزاری فارس آن را منتشر کرد به تکرار این ادعا پرداخت. سالک در یادداشت خود آورده است: “آیت الله مهدوی کنی هم اکنون به عنوان نامزد ریاست مجلس خبرگان رهبری در جمع بیش از 50 نفر از اعضای محترم در راستای یک مطالبه مردمی در جامعه انقلابی کشور مطرح هستند.”
وی با ابراز اطمینان از پیروزی محمدرضا مهدوی کنی در انتخابات پیش رو میگوید: “نشاءاله در آینده شاهد حضور فردی در صحنه خبرگان رهبری خواهیم بود که در طول انقلاب مرزبندی شفاف و بارزی با جریان اسلام آمریکایی در کشور و جریانات اصلاح طلبی غربگرا و زاویه دار با ولایت مطلقه فقیه داشته و دبیرکلی مجموعهای را برعهده دارند که خود در طول انقلاب منادی روحانیت اصیل انقلابی و مبارز کننده با جریانات انحرافی و برانداز بر ضد اسلام ناب محمدی (ص) بوده است”.
هاشمی قریب به سی سال است در هیات رئیسه مجلس خبرگان دارای منصب میباشد. منصبی که معلوم نیست تا پایان هفته جاری پا بر جا بماند یا خیر.