عذی ماه نعیمی
ایهود اولمرت نخست وزیر اسرائیل در دیدار روز دوشنبۀ خود با جرج بوش در واشنگتن بر نگرانی های روزافزون مقامات اسرائیلی مبنی بر اینکه ایالات متحده برای جلوگیری از تبدیل شدن ایران به یک قدرت هسته ای هیچ اقدامی نخواهد کرد، تأکید خواهد نمود.
اسرائیل نگران است که بوش مسألۀ هسته ای ایران را به باراک اوباما رئیس جمهور منتخب آمریکا واگذار کند و احتمالا ً آخرین فرصت نابودی برنامۀ هسته ای ایران از دست برود. یک منبع پنتاگون اوایل سال جاری به روزنامۀ ساندی تایمز گفت، بوش به اسرائیل برای انجام تدارکات نظامی به منظور حمله به سایت های هسته ای ایران “چراغ زرد” نشان داده است.
به گفتۀ منابع اطلاعاتی اسرائیل، ایران مواد هسته ای مورد نیاز ساخت یک بمب اتم را در اختیار دارد. به گفتۀ این منابع، “ایرانیان در حال حاضر همزمان بر روی سه برنامه کار می کنند. آنها دارند سرعت سانتریفیوژهای غنی سازی اورانیوم را بالا می برند، کلاهک (اتمی) را برای سوار کردن بر روی موشک های بالیستیک تنظیم می کنند و برد و دقت موشک های بالیستیک خود را افزایش می دهند.“
آژانس بین المللی انرژی اتمی، که از نیروگاه مهم هسته ای نطنز بازرسی می کند، هفتۀ گذشته در گزارشی اعلام کرد، ایران به سرعت در حال افزایش ذخیرۀ اورانیوم غنی شده است و احتمالا ً تا سال آینده در مسیر ساخت یک سلاح اتمی قرار خواهد گرفت.
تیراندازان زبدۀ نیروی هوایی اسرائیل در گرمای سوزان صحرای نگو (Negev desert) در حال آموزش برای انجام یک مأموریت مخفیانه هستند. هیچ کس در اینجا نمی داند که آیا، یا چه زمان، حمله از نظر سیاسی اجازۀ شروع خواهد داشت، اما به گفتۀ خلبانان، این حمله می تواند سومین و خطرناک ترین حملۀ آنها ظرف سه دهۀ گذشته به یک نیروگاه اتمی باشد.
بر روی باند فرودگاه یک جنگنده جت اف- 16 برای پرواز آماده می شود. در کابین هواپیما یک خلبان 25 ساله است که ما به اتفاق او را کاپیتان ام می نامیم. کاپیتان ام به علامت روی بدنۀ هواپیمایی که 27 سال قبل با دو بمب هر کدام به وزن یک تن راکتور اتمی تموز در نزدیکی بغداد را ویران کردند، اشاره می کند و می گوید، “می دانستم که دارم با یک هواپیمای خاص پرواز می کنم.“
از دیگر علائمی که نشان می دهد این اسکادران در حال آماده شدن برای درگیری است، این است که 80 تکنیسین آمریکایی مستقر در نزدیکی پایگاه هوایی نواتیم در صحرای نگو، پیشرفته ترین سیستم رادار جهان را با برد 1250 مایل مستقر کرده اند که بی نهایت قابلیت تاکتیکی اسرائیل را در آسمان افزایش خواهد داد.
حس نگران کننده ای در میان خلبانان وجود دارد، خلبانانی که می دانند احتمالا ً بزودی برای دفاع از کشور خود عازم عملیات خواهند شد. یکی از آنها می گوید، “ما احساس می کنیم آیندۀ اسرائیل با خطر روبروست و می خواهیم هر کاری که می توانیم برای دفاع از آن انجام دهیم.“
منبع: ساندی تایمز، 23 نوامبر