در آخرین هفته فروردین، چهار نفر اعدام شدند، احکام اعدام سه فعال کرد لغو شد. احکامی برای روناک صفازاده و پروین اردلان و همچنین پنج فعال کارگری و یک معلم صادر گردید. هشت فعال اجتماعی دادگاهی شدند. شش دانشجو احضار شدندو160 کارگر هم اخراج شدند.
سه تن از “عوامل” بمب گذاری حسینیه سید الشهدای شیراز در این هفته به دار آویخته شدند. در اهر هم یک زندانی به نام علیرضا همتی به جرم قتل اعدام شد. در کردستان اما حکم اعدام سه فعال کرد لغو شد:هیوا بوتیمار، انور حسین پناهی و ارسلان اولیایی.
محکومیتهای این هفته را هم مرور می کنیم:روناک صفازاده فعال سنندجی به اتهام همکاری با گروههای مخالف نظام به تحمل 6 سال حبس محکوم شد. دادگاه تجدید نظر در تهران هم پروین اردلان را به یک سال حبس تعلیقی محکوم کرد. عباس جلیلیان نویسنده کرد به تحمل 15 ماه حبس محکوم گردید. دادگاه تجدید نظر، حکم سه سال زندان را برای سیلوا هاروتونیان، یک زن امدادگر ارمنی تبار ایرانی تایید کرد. هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری آموزش و پرورش کردستان، جمال خوال، آموزگار مقطع ابتدایی در سنندج را به سه سال تبعید محکوم کرد. مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد که شعبه اول دادگاه انقلاب دادگاه دزفول حکم پنج نفر از متهمین پرونده اعتصابات کارگری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه راابلاغ کرد.” در این ابلاغیه آمده است به استناد ماده 500 آیین دادرسی متهمین آقایان جلیل احمدی، فریدون نیکو فر، علی نجاتی، قربان علیپور ومحمد حیدری مهر به یکسال حبس محکوم شدند. در این حکم 6 ماه از محکومیت جلیل احمدی ، فریدون نیکو فر، علی نجاتی، قربان علیپورو 8 ماه از محکومیت محمد حیدری مهر به مدت 5 سال تعلیق گردید. کارگران نامبرده به مدت سه سال نیز از حضور در کلیه فعالیت های کارگری وانتخابات صنفی کارگران محروم شدند”.
همزمان چندین نفر هم دادگاهی شدند: ششم فروردین دادگاه ناهید کشاورز ، محبوبه حسین زاده و سارا ایمانیان در شعبه 28 دادگاه انقلاب تشکیل شد. همزمان دادگاه پرستو الهیاری، نفیسه آزاد و عالیه مطلب زاده هم تشکیل شد. دادگاه مربوط به اتهامات کیوان صمیمی مدیر مسئول نشریه توقیف شده نامه، در غیاب وی و وکیلش تشکیل شد و وی را مجرم شناخت. و بالاخره، سخنگوی قوه قضائیه هم از آغاز محاکمه رکسانا صابری، خبرنگار ایرانی - آمریکایی در تهران خبر داد. این در حالی است که در این هفته، اتحادیه اروپا، آمریکا و سازمان گزارشگران بدون مرز هم به ادامه بازداشت و متهم شدنش به “جاسوسی برای آمریکا” اعتراض کردند.
همچنین نیروهای امنیتی در همدان، یک زن بهایی به نام سرور سروریان را بازداشت کردند. بعلاوه، شش دانشجوی دانشگاه تربیت معلم تهران هم به کمیته انضباطی احضار شدند: مهران عباس زاده، امین شجاع، محمد قدس، حمزه جوانمرد، فاطمه حیدری و تکتم نقدی.
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران خواستار جلوگیری از اقدامات خشونت آمیز در دانشگاه صنعتی بابل شد. این دانشگاه در این هفته صحنه اعتراضات دانشجویانی بود که به عملکرد مسئولان دانشگاه و دولت نهم اعتراض داشتند.
در همین حال، کمیته گزارشگران حقوق بشر خبر داد: “حدود 160 کارگر کارخانه نخ البرز، در پی سیاست تعدیل نیروی کاراز این کارخانه اخراج شدند”.
روزنامه سرمایه هم در این هفته اعلام کرد: “کشور ایران با داشتن 1⁄5 درصد از جمعیت زندانیان دنیا، جزو 10 کشور اول جهان و سومین کشور آسیا از نظر تعداد زندانی است”.
آنسوتر، انجمن صنفی روزنامه نگاران در گزارش زمستانه خود چنین نتیجه ای گرفت: ”فشارها بر مطبوعات به حدی است که کار به آستانه انفجار رسیده است”.
و همزمان با همه این موارد کتاب ”نقض حقوق زنان و کودکان در اتحادیه اروپا” که توسط اداره امور بینالمللی زنان وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی تهیه شده، منتشر شد.