با وجود احمدی نژاد ایران نیاز به دشمن ندارد

آرش بهمنی
آرش بهمنی

» واکنش اصولگرایان به تهدیدات دولتی ها

تهدید احمدی‌نژاد و برخی اطرافیانش درباره در اختیار داشتن اسنادی از مسوولان حکومت، واکنش اصولگرایان را برانگیخت؛ اسنادی که گفته می شود پیش از این تهدید به افشای آن‌ها، باعث رای اعتماد مجدد به وزیر اقتصاد شده بود. اینک یک نماینده اصولگرای مجلس در نامه‌ای خطاب به احمدی‌نژاد، وی را فردی دانسته که با وجود او و ادبیاتش، ایران دیگر نیاز به دشمن ندارد.

پس از تهدیدهای احمدی‌نژاد مبنی بر افشاگری علیه اصول‌گرایان، برخی از وابستگان این جناح سیاسی، به انتقاد از سخنان احمدی‌نژاد پرداختند.

بهمن اخوان، نماینده اصول‌گرای تفرش و آشتیان در مجلس، با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به احمدی‌نژاد، وی و حامیانش را به شدت مورد انتقاد قرار داد. اخوان در نامه خود نمایندگان مجلس هشتم را “وکیل‌الدوله” خواند و به برنامه حامیان وی برای در اختیار گرفتن “80 درصد کرسی‌های مجلس” به منظور در دستور کار قرار دادن “مستقیم و غیرمستقیم برنامه‌های دولت” اشاره کرد. وی همچنین تهدیدهای احمدی‌نژاد درباره افشای اسناد را با تهدیدهای “بنی‌صدر و رجوی” مقایسه کرد.

این چندمین بار است که اصول‌گرایان احمدی‌نژاد را با ابوالحسن بنی‌صدر ـ– نخستین رییس جمهوری اسلامی ـ– مقایسه می‌کنند. بنی‌صدر خردادماه سال 60 با رای عدم کفایت مجلس از کار برکنار شد.

پیش از این ذوالنور، جانشین پیشین نماینده ولی‌فقیه در سپاه، خبر از آن داده بود که در صورت ادامه رفتارهای احمدی‌نژاد، امکان وقوع اتفاقی برای وی هم‌چون بنی‌صدر دور از ذهن نیست. وی البته اضافه کرده بود که در حال حاضر تصمیم “نظام” برخورد با احمدی‌نژاد نیست.

 جعفر شجونی نیز گفته بود که اصول‌گرایان برای اتمام هر چه سریع‌تر دو سال باقی مانده از دوران زمام‌داری احمدی نژاد دعا می‌کنند.

اینک اخوان در نامه سرگشاده اش احمدی‌نژاد را به “سرکوب مخالفان دولت” متهم کرده و گفته است: “سخنانی مبنی بر در دست داشتن اسناد محرمانه کشور مطرح کرده اید، فکر می کنید که اگر در سمت فعلی خود نبودید، به این اسناد دسترسی داشتید؟ شاید هم فکر کرده اید از ابتدای نظام تاکنون تنها شما این اسناد را در اختیار داشته و رؤسای جمهور قبل از آن بی خبر بوده اند. اما باید به شما بگویم که اگر رئیس دولت نبودید، شاید شما را تا جلوی درب ورودی وزارت اطلاعات نیز راه نمی دادند”.

 وی همچنین خبر از آن داده است که رهبر جمهوری اسلامی “از وضعیت فعلی چندان خشنود نیستند”.

اشاره اخوان به تهدیدهای اخیر احمدی‌نژاد است که گفته بود تاکنون تنها ده درصد از سخنان خود را بیان کرده و اگر مجبور شود “25 درصد از حرف‌ها” را خواهد گفت.

نماینده تفرش و آشتیان در این نامه، احمدی نژاد را فردی دانسته که با وجود او و ادبیاتش، ایران دیگر نیاز به دشمن ندارد.

برخی اطرافیان احمدی‌نژاد نیز پیش از این اعلام کرده بودند که نزدیک به 140 هزار سند از بیش از 300 مسوول جمهوری اسلامی در اختیار دارند که در موقع لزوم آن‌ها را منتشر خواهند کرد. آنان تاکنون دست به انتشار اسنادی درباره احمد توکلی و علی‌رضا زاکانی، دو نماینده اصول‌گرای منتقد احمدی‌نژاد، زده‌اند.

پیش از این و بعد از جلسه استیضاح وزیر اقتصاد در مجلس ـ– که با رای اعتماد مجدد به وی خاتمه یافت ـ– علی مطهری در جلسه رسیدگی به استعفای خود، تلویحا وجود برخی اسناد علیه نمایندگان مجلس را علت رای نیآوردن استیضاح دانسته و گفته بود: “نمی‌توان گفت چون فردی تعدادی پرونده زیر بغل دارد و جسارت لازم را هم دارد، همه باید مطابق میل او رفتار کنیم تا دوره‌اش به سر رسد”.

محمد خوش‌چهره، نماینده مجلس هفتم نیز در گفت‌گویی خبر از آن داده بود که اطرافیان احمدی‌نژاد تعداد بسیار زیادی سند را از وزارت اطلاعات خارج کرده‌اند تا از آن‌ها علیه رقبای سیاسی خود بهره گیرند.

هنگام قرائت گزارش مربوط به پرونده اختلاس فشارهای دولت وحامیان آن باعث شد که برخی نام‌ها از این گزارش حذف شود. حامیان دولت در واکنش به فشار نمایندگان، اقدام به افشای نامه حمایتی نمایندگان از محمودرضا خاوری و همچنین احضار و بازجویی علاءالدین بروجردی کردند.

محمد نوری‌زاد نیز در دهمین نامه خود خطاب به رهبر جمهوری اسلامی، در این باره نوشته است: “اسناد به غارت رفته از وزارت اطلاعات، گردنِ احمدی نژاد را دربزنگاه مرگ، از زیر تیغه ی گیوتین ما به در بُرد و بازی باخته را به نفع او رقم زد. اکنون، برگ های برنده در دست اوست”.

احمدی‌نژاد در سخنرانی خود اعلام کرده بود که قادر به افشای بسیاری از موارد نیست، اما اگر به وی اجازه سخن گفتن داده شود، قیمت سوراخ موش در تهران بالا خواهد رفت.

این سخنان احمدی‌نژاد با واکنش برخی مسوولان جمهوری اسلامی نیز مواجه شد. علی لاریجانی رییس دولت دهم وی را فردی نامید که “پختگی و فرهیختگی لازم” را ندارد و واکنش‌های اورا مصداق “لات بازی سیاسی” دانست که ناشی از “عدم فرهیختگی لازم”است.صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه نیز با “اخطار” به احمدی‌نژاد، خواستار آن شد که وی و نزدیکانش “ زبان در کام بکشند و بیش از این رَطب و یابس نبافند، که رعایت مصالح تا جایی است که خود قربانی مصلحت اقوایی نشود”.

حملات احمدی‌نژاد و حامیانش به اصول‌گرایان با واکنش صدا و سیما نیز مواجه شد. این رسانه در گزارشی پیرامون سخنان احمدی‌نژاد گفت: “برخی مسئولین بعد از اینکه هر چی دلشان خواست به هم دیگر گفتند، سر ملت منت گذاشتند و گفتند که اگر برای حفظ وحدت نبود، خیلی حرف​ها را میزدند. خب لابد این معنای جدید وحدت است دیگر! هر چه دلشان می خواهند می​گویند،بعد هم اضافه می​کنند که در سکوت هستند. از این مقامات هم متشکریم که برای بالا بردن «فهم» ما مردم از «سکوت» و «خویشتن​داری»، چه زحمتی که به خودشان نمی​دهند!”

 

تکذیب مجدد سخنان احمدی‌نژاد

هم‌زمان با گلایه‌های اصول‌گرایان از احمدی‌نژاد، احمد توکلی نیز با انتشار بیانیه‌ای به جمع تکذیب‌کنندگان سخنان اخیر احمدی‌نژاد پیوست.

احمدی‌نژاد پیش از این در یکی از سخنرانی‌های خود با اشاره به ملاقاتش با احمد توکلی، گفته بود: “سال ۸۴ در جلسه ای که سه ماه قبل از انتخابات در منزل احمد توکلی برگزار شد، در پاسخ به دعوت او برای حضور در انتخابات ۸۴ که توکلی می‌گفت ما به شما رسیده‌ایم، به او گفتم شما که مرا دعوت می‌کنید، آیا به تبعاتش هم واقفید؟ اگر من که از متن پابرهنه‌ها هستم بیایم، یک انقلاب دیگر به راه می‌افتد”.

توکلی در بیانیه خود گفته است: “ اگر آقای احمدی نژاد چنین حرفی زده باشد، کاملا کذب است”.

پیش از این منوچهر متکی و غلام‌حسین محسنی‌اژه‌ای نیز به تکذیب سخنان احمدی‌نژاد پرداخته بودند. متکی درباره سخنان احمدی‌نژاد پیرامون برکناری خود از سمت وزیر امور خارجه، گفته بود: “شایسته جایگاه ریاست جمهوری نیست که در اظهارات 20 سطری ایشان، 24 نکته خلاف واقع، ناروا و یا ادعای نادرست وجود داشته باشد”. وی همچنین اعلام کرده بود که پس از پایان دولت دهم، دست به “افشاگری” خواهد زد.

محسنی‌اژه‌ای ـ– سخنگوی قوه قضاییه ـ- هم سخنان احمدی‌نژاد را “تهمت، خلاف و دروغ‌گویی” توصیف کرده و از احمدی‌نژاد خواسته بود در جلسه‌ای با حضور خبرنگاران با وی به بحث بنشیند.

احمدی‌نژاد در سخنرانی‌های اخیر خود قوه قضاییه را به اعمال نفوذ و “نامردی” متهم کرده و بحث اختلاس را بهانه‌ای برای “انتقام گیری” از دولت دانسته بود. اشاره وی به بازداشت افرادی چون حمید پورمحمدی قائم مقام بانک مرکزی و عنایت الله ریاحی، خواهرزاده اسفندیار رحیم مشایی بود.

وی همچنین از محمد جهرمی به عنوان عامل اصلی اختلاس نام برده بود؛ ادعایی که به تازگی در بیانیه بانک مرکزی درباره اختلاس نیز مطرح شده است.