پرونده سازی رسانه ای علیه شیرین عبادی رئیس کانون مدافعان حقوق بشر در ایران و برنده جایزه صلح نوبل از سوی رسانه های امنیتی شدت گرفته و وی با جعل اظهاراتش به “جنگ طلبی” متهم شده است.
جریان سازی رسانه ای بر ضد این وکیل مدافع حقوق بشر به دنبال آن گسترش یافت که وی به همراه فعالان حقوق بشر، و تعدادی از سیاسی- اجتماعی، پیشنهاد تشکیل “شورای ملی صلح” به منظور پیشگیری از جنگ احتمالی را کرد و تاکید نمود: “باید تا می توان مانع جنگ و تحریم اقتصادی شد، و برای همین ما شورای ملی صلح را راه اندازی کرده ایم که برخی از اعضای آن از درون نیروهای کانون مدافعان حقوق بشر هستند و تعدادی هم از بیرون آن. ما نه تنها می خواهیم جنگ نشود بلکه می گویم فقط در آرامش می توان حرفی از حقوق بشر و دموکراسی زد”.
پرونده سازی برای عبادی
برنامه تلویزیونی “خبر بیست و سی” که تحت نظر معاونت سیاسی صدا و سیما است و روزنامه کیهان، طی یک ماه اخیر با انتشار اخباری که عبادی آنها را یکسره “وارونه” نامیده، بر شدت پرونده سازی برای این وکیل مدافع حقوق بشر افزوده و بارها او را “جنگ طلب” معرفی کرده اند.
روزنامه کیهان در شمار دوم دی ماه خود در مطلبی به شدت توهین آمیز تنها برنده ایرانی نوبل صلح را “پیرزن مزدور” نامید و او را به “سیاه نمایی” متهم کرد.
در حالی که شیرین عبادی بارها در سخنرانی ها و گفتگوهایش با رسانه های داخلی و بین المللی بر مخالفتش با جنگ تاکید کرده و اعلام داشته که با هرگونه تحریمی که به ملت ایران آسیب برساند مخالف است، روزنامه کیهان تلاش دارد تا مواضع او را وارونه جلو داده و از همین رو در حمله اخیرش به شیرین عبادی ادعا کرده که “این مدافع حقوق ملت ها و مدعی صلح به واسطه رسانه های غربی از سازمان ملل می خواهد ملت ایران را بیشتر مجازات کند”.
این روزنامه که تحت نظر نماینده ولی فقیه اداره می شود اتهام جدید دیگری را نیز به عبادی وارد کرده و ادعا کرده که عبادی “سپاه پاسداران…را تروریست می خواند”.
کیهان شیرین عبادی را به دلیل عدم دفاع از سیاست های دولت محمود احمدی نژاد “پیاده نظام سلطه گران”، ”مدعی صلح” نامیده و در عین حال نگرانی خود از افزایش فعالیت های شیرین عبادی پنهان نکرده است. کیهان، با اشاره به این سخن او پس از دریافت جایزه نوبل که گفته بود “سعی می کنم فعالیت های خود را گسترش دهم تا ثابت کنم لیاقت دریافت جایزه نوبل را داشتم”، نوشته “آن روز هیچکس منظور او را بدرستی درک نکرد و شاید این سوال برای کسی پیش نیامد که برنده صلح نوبل به که ثابت خواهد کرد لیاقت جایزه را داشته است”.
این روزنامه در ادامه با اشاره به پذیرش وکالت رایگان فعالان اجتماعی و مدنی از سوی عبادی، وی را از این بابت نیز مورد حمله قرار داده و موکلان او را “ضد ایرانی” نامیده و ادعا کرده که شیرین عبادی “در لباس وکیل مدافع ظاهر می شود تا با پرو پا گاندا و ایجاد جنجال رسانه ای بدهی خود را به دشمنان ملت ایران زمین بپردازد”.
روزنامه کیهان همچنین در ادعای عجیب دیگری، تلاش کرده اهدای جایزه نوبل صلح به عبادی را، که میلیون ها نفر در دنیا مراسم آن را دیده اند، با ارشد ترین مقام مذهبی کاتولیک های جهان یعنی پاپ مربوط کند. این روزنامه، ادعا کرده که “دریافت جایزه صلح نوبل از پاپ برای شیرین عبادی افتخاری عظیم بود” و حتی ادعا کرده که “جایزه صلح نوبل از دستان عالی جناب پاپ” دریافت کرده است!
یک کارشناس رسانه ای یادآوری می کند این اولین بار نیست که کیهان، شیرین عبادی را هدف خبرسازی های خود قرار می دهد. تنها طی یک ماه گذشته روزنامه کیهان دستکم 9 بار دیگر نیز با انتشار اخبار ساختگی اتهاماتی را به شیرین عبادی وارد کرده است.
چنین روشی از سوی رسانه های اقتدارگرایان و به ویژه روزنامه کیهان تنها مخصوص پرونده سازی علیه شیرین عبادی نیست. چنان که همین روزنامه طی یک ماه گذشته اتهاماتی مشابه را به بیش از 100 تن از فعالان اجتماعی، سیاسی و دانشجوئی و نیز مقامات سابق کشور وارد کرده است.
محمد خاتمی رئیس جمهور سابق سه روز پیش در سفر به استان کرمان در جریان سخنرانی در جمع اقشار مختلف مردم این شهر بشدت از جریان تخریب چهره های کشور توسط دولت نهم و حامیانش انتقاد کرد و آنگونه که سایت نوروز نوشته اعطای جایزه “منتقد برتر مطبوعات از سوی محمود احمدی نژاد به حامی رسانه ای دولتش حسین شریعتمداری مدیرمسؤول روزنامه کیهان را زیر سؤال برد.“
خاتمی در سخنانش با انتقاد از محدودیت منتقدان در دولت نهم گفت: “انتقاد در کشور باید آزاد باشد، البته نه به این صورت که جوایز [بهترین] منتقدان دولت را به کسی بدهند که به افراد بسیاری اهانت کرده و تعاریف عجیبی از دولت کرده است”.
کیهان مونتاژکار خوبی نیست
شیرین عبادی رئیس کانون مدافعان حقوق بشر و برنده نوبل صلح نیز در پاسخ به دور جدید پرونده سازی بر علیه خود و سایر فعالان حقوق بشر گفته است: “کیهان مونتاژ کار خوبی نیست”.
عبادی روز چهارشنبه گذشته در جلسه ماهانه روزنامه نگاران اصلاح طلب با توضیح مواضع خود در باره تحریم اقتصادی و سیاسی ایران گفت که تلویزیون دولتی و رسانه های وابسته و از جمله روزنامه کیهان اقدام به انتشار وارونه نظراتش در مورد تحریم و جنگ علیه ایران کرده اند.
عبادی با تاکید براین که من همواره گفته ام که جنگ بدترین حادثه برای ایران است و تحریم اقتصادی هم به زیان مردم است، گفت: “کسی حق ندارد مردم ایران را تنبیه کند. تحریم اقتصادی یعنی تنبیه کردن مردم ایران. ما با تحریم مخالفیم اما اگر شورای امنیت می خواهد ایران را وادار به پذیرش حقوق بین الملل کند، چاره آن در تحریم سیاسی است و نه اقتصادی”.
او درباره “تحریم سیاسی” نیز گفت “کشورهای اروپایی و آمریکایی و شورای امنیت می توانند سطح روابط سیاسی خود را از سفیر به کاردار کاهش دهند. این راهکار برای بازگرداندن ایران به پذیرش تعهدات بین المللی اش موثرتر است تا تحریم اقتصادی، چرا که کمترین مشکلی از تحریم اقتصادی متوجه دولت ایران نخواهد شد و تمام فشارها به مردم منتقل می شود”.
رئیس کانون مداقعان حقوق بشر همچنین در جمع روزنامه نگاران حاضر در این جلسه با اشاره به مطالب جعل شده در کیهان علیه خود گفت “برای کیهان که هزینه اش را از بیت المال می گیرد و به شکل آشکار دروغ می نویسد، تهمت می زند، مونتاژ می کند و این قدر به لحاظ اخلاقی و انسانی سقوط کرده است متاسفم”.