سبک زندگی غربی

ابراهیم نبوی
ابراهیم نبوی

نظرات سردار نقدی به نظرم اهمیت ویژه ای دارد، بخصوص این نظریه که دو روز قبل گفته که: “رسانه ها و مزدوران سبک زندگی غربی را ترویج می کنند.” ایشان سه ماه قبل هم گفته: “رسانه ها سبک زندگی غربی را ترویج می کنند.” همین هشت ماه قبل هم گفته بود که “رسانه های بیگانه سبک زندگی غربی را ترویج می کنند.” و تقریبا یک سال قبل بود که گفته بود: “صدها رسانه ماهواره ای سبک زندگی غربی را ترویج می کند.” یعنی کلا اگر شما جملاتی را که سردار نقدی هر هفته می گوید بررسی کنید، متوجه می شوید که ایشان هر سه ماه همین جمله را یک بار تکرار می کند.

توجه کنید که این جمله دقیقا چه معنی دارد. ایشان گفته “رسانه ها” و “مزدوران”، یعنی کی؟ یعنی همه رسانه ها، نه فقط رسانه های غربی، نه فقط رسانه های آمریکایی، نه فقط رادیو و تلویزیون، همه رسانه ها در همه کشورها که احتمالا شامل ایران هم می شود، همه شان سبک زندگی غربی را ترویج می کنند. یعنی کل رسانه های اروپا، آفریقا، آسیا، اقیانوسیه، عربها، همه و همه زندگی غربی را ترویج می کنند. حداقل یک استثنا هم نگذاشته که دلمان خوش باشد که حداقل رسانه های جمهوری اسلامی یا رسانه های خود بسیج و سپاه و جامعه مدرسین سبک زندگی غربی را ترویج نمی کنند.

دومین گروهی که سبک زندگی غربی را ترویج می کنند، “مزدوران” هستند. منظور سردار البته مزدوران استکبار جهانی یا مزدوران آمریکا، یا مزدوران قلم به دست، یا مزدوران دشمن، یا سایر مزدوران مشخص شده نیست. “مزدور” هم که تعریفش مشخص است، یعنی کسی که در برابر پولی که می گیرد، کاری انجام می دهد. غیر از مزدوران چه کسانی کار می کنند؟ افرادی که همینجوری بدون اینکه هیچ مزدی بگیرند، کار می کنند، آنها مزدور نیستند. مثلا…. من که کسی به ذهنم نمی رسد، شما کسی را می شناسید که بدون گرفتن مزد کار کند؟ در واقع کلیه کارمندان، کارگران، دهقانان، کارکنان بخش خصوصی و عمومی، که تقریبا شامل همه افراد بشر می شود، همه شان مزدور هستند و همه شان هم احتمالا سبک زندگی غربی را ترویج می کنند.

بعضی از آدمها یادشان می رود که این کلمه با عنوان مزدور برای اینکه چیز بدی بشود، لابد باید یک صفتی پشتش قرار بگیرد. مثلا مزدوران دشمن، یا مزدوران بیگانه. اگر همینطوری بگوئیم مزدوران همه در حال ترویج سبک زندگی غربی هستند، یعنی جز آدمهایی که شغل ندارند، و مزد نمی گیرند، بقیه همه در حال ترویج زندگی غربی هستند، بعد انتظار داریم، همه رسانه ها و همه مزدوران سبک زندگی غربی را رواج بدهند، و تعجب هم می کنیم که چرا سبک زندگی غربی رواج پیدا کرده. یعنی این چه معنایی دارد؟ دوباره به این جمله فکر کنید. سردار نقدی گفت: “رسانه ها و مزدوران سبک زندگی غربی را ترویج می کنند.” واقعا اگر این جمله گفته نشده بود، چقدر ابهام در زندگی ماها وجود داشت.

 

پیش بینی های یک سردار

دیروز همین طوری که داشتم یک جمله از سردار نقدی را می خواندم، شروع کردم به جستجو در گفته های این سردار در این شش سال. به شکل شگفت انگیزی تقریبا هر پیش بینی که توسط سردار نقدی انجام شده و هر جمله ای که گفته غلط اندر غلط از کار درآمده. البته یکی از مشکلات ما این است که اینقدر چرندیات از صبح تا شب می شنویم که دیگر کسی انتظار شنیدن حرف درست را از بعضی آدمها ندارد. من بیست جمله سردار نقدی را از گفته های او در این شش سال بیرون آوردم، که همه این جمله ها به نحوی به آینده نزدیک مربوط بود. مثلا سردار نقدی در روز ۲۴ مهرماه سال ۱۳۹۱1 گفته است: “اقتصاد کشور رو به شکوفایی است.”

هفتاد درصد سقوط ارزش پول، افزایش قیمت ارز و طلا، تورم بالای صد درصد، کاهش فجیع درآمد نفت، افزایش بیکاران و رسیدن رشد اقتصادی به منفی پنج یا شش یا همین دوروبرها یعنی همین شکوفایی اقتصادی، فکر کنید تا چه حد یک آدم می تواند در فهم شرایط اجتماعی و اقتصادی و سیاسی اشتباه کند. من بیست جمله سردار نقدی را که از سال ۱۳۸۸ تا دیروز گفته شده، برایتان می نویسم، خودتان بگوئید چطور ممکن است آدمی این همه اشتباه کند و باز هم در کمال پررویی نظر بدهد.

فاجعه منا تعمدی بود( ۱۳۹۴)، فتوحات بزرگی در پیش است( هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۴)، مشکلات با لبخند و قدم زدن برطرف نمی شود( ۱۵/ ۱۱/ ۹۳)، سیاهان آمریکا آرام نمی گیرند.( ۱۵/ ۹/ ۹۳)، به جهنم که موافقت نمی کنند و تحریم می کنند.( ۱۵/۹/۹۳)، مذاکره با آمریکا ساده لوحانه است( ۵/۷/۱۳۹۲)، سونامی ملت کاخ سفید را در هم کوبید.( ۱۵/۳/۱۳۹۲)، ایران آمریکا را روی پل برده و تا ضربه فنی چیزی نمانده است.)، دشمن در پی قتل های مشکوک در انتخابات است.( ۱۸/۱/۱۳۹۲)، کسی می تواند از عدالت دم بزند( منظور اکبر هاشمی بود) که اجازه رسیدگی به اتهام اطرافیانش را بدهد.( ۲۴/۱۱/۱۳۹۱)، جای مسئولان بودم به دشمن می گفتم تا می توانید ما را تحریم کنید.(۱۷/۹/۱۳۹۱)، شرط ارتباط با آمریکا این است که باید ثابت کند آدم شده است.(۱۳/۸/۱۳۹۱)، اقتصاد کشور رو به شکوفایی است.( ۲۴/۷/۱۳۹۱)، فتنه گرانی را پشت سر می گذاریم.( ۱۱/۷/۱۳۹۱)، باید در هر نماز دعا کنیم که تحریم ها عمیق تر شود.( ۱۳/۲/۱۳۹۱)، تحریم نفتی ایران سرآغاز فروپاشی بت دلار در جهان است.( ۲۹/۱۱/۱۳۹۰)، گردان های عاشورا آماده اند به عنوان نیروی پاسدار صلح به لندن اعزام شوند.(۲۱/۵/۱۳۹۰)، کارگر بسیجی آماده است تحریم ها را بشکند. (۱۱/۲/۱۳۸۹)، اشک آمریکا را در می آوریم.( ۱/۹/۱۳۸۸)

یک دور این جملات را مرور کنید. یعنی واقعا حتی یک پیش بینی، یک ارزیابی، یک احتمال، نباید درست از کار دربیاید؟

 

خانه کدخدا و خانه خدا

خدا نکند که در این مملکت یک جمله ای سر زبان ملت بیافتد، بلافاصله مسابقه جمله سازی شروع می شود و ده برو که رفتی. آیت الله حائری شیرازی آن چشم های خوشگلش را تنگ کرده، صدایش را انداخته ته گلویش، دستی به آن ریش حناگذاشته اش کشیده و گفته: “به جای خانه کدخدا باید در خانه خدا را زد.”

من پیشنهاد می کنم قبل از زدن در خانه خدا، اول یک تاملی بکنند و ببینند یک دفعه همان دم در بازرسی در کار نباشد که یکهو قضیه ناموسی بشود و آیت الله برای ورود به خانه خدا مجبور بشود که دست به یک معامله بزرگ با عربستان سعودی بزند و کلا قضیه بشود تجاوز یا بداخلاقی در حین بازرسی.

و بعد از آن هم وقتی در باز شد باید بروی تو و ببینی در هنگام عبور از منا یک باره داستان ازدحام تکرار نشود و الکی الکی چهار هزار تا کشته ندهند، و تازه از منا هم رد شدی و شیطان بهت سنگ نزد، باید بروی خانه خدا توی چادرهای عرفات و یک دفعه ببینی چادر آتش گرفته و صد تا دویست تا حاجی در این وسط به رحمت ایزدی رفتند.

آن قدیم ها بود که می شد گفت “حاجی حاجی مکه” و می شد خانه خدا را راحت تر از خانه کدخدا ببینی. اصلا از این خبرها نیست، فعلا که کل خانه خدا هم مین گذاری شده. شتر مرد، حاجی خلاص!

 

تتوکردن روی سر ممنوع شد

من ماندم این مسئولان عزیز کشور چه طوری اینهمه سوژه برای ممنوع کردن پیدا می کنند. یاد آن ترانه کیوسک افتادم و ممنوع بودن همه چیز. قلیان که ممنوع است و نیست، چکمه و فاق شلوار که محدودیت دارد، حضور خواهران در گروه موسیقی بسته به نوع جمهوری اسلامی که در هر استان حاکم است، ممنوع است.

همین امروز هم گفته شد که چند نفر از ادمین های سایت موسیقی رادیو جوان را دستگیر کردند و جیک ثانیه اسامی فرزاد فرزین، سیروان و زانیار خسروی، رضا صادقی، محسن یگانه، سعید مدرس، شهرام شکوهی، محسن چاووشی، احسان خواجه امیری، علی لهراسبی، گروه چارتار، همایون شجریان، حافظ ناظری را ظاهرا دادند به خود این افراد که صدای شان ممنوع خواهد شد فقط بخاطر اینکه موسیقی شان از رادیو جوان پخش می شود.

از آن طرف هم رئیس اتحادیه آرایشگاههای مردانه اعلام کرده که استفاده از رژلب، تتو و نوشتن اسامی مقدس روی سر ممنوع است. یعنی چطوری به مغزشان می رسد- البته اگر چنین چیزی وجود داشته باشد - که نوشتن اسامی مقدس روی سر را ممنوع کنند؟ یاد آن عدد ۶۶۶ افتادم روی سر دمیان طالع نحس. واقعا این طالع نحس کی می خواهد دست از سر کچل این ملت بردارد؟

حالا فکر کن وسط این داستان ها در مملکت، این مسعود فراستی دیوانه هم جملات قصارش رفته روی صفحات وب سایت های مختلف که گفته است: “محسن تنابنده بدترین بازیگر ایران است، گلزار هم که مانکن است، جدایی نادر از سیمین هم یک فیلم ضد ملی است.” این مسعود فراستی دقیقا شبیه بچه های شش ساله است که هر چیزی به او بگوئی درست برعکس اش را با دو تا صفت تفصیلی بیان می کند.

یکی از عاداتی که در گذشته بعضی خانواده ها داشتند، این بود که به پسر کوچولویی که تازه زبان باز کرده بود فحش یاد می دادند و تا غریبه ای سر می رسید می گفتند: مسعود! به عمو بگو کچل خیکی! بعد مسعود کوچولو دست به کمرش می زد و می گفت: کچل خیکی! بعد همه هرهر می خندیدند و بچه هم کلی احساس شکوفایی و خلاقیت می کرد.

بدبختی این است که من دو سه سالی کاملا از نزدیک مسعود فراستی را می شناختم و در یک اتاق با هم کار می کردیم. متاسفانه من می دانم آدمی است که عقل دارد و می فهمد، ولی این حجم عظیم مزخرف گفتن را نمی توانم بفهمم.