سه روز پس از خودکشی یک کارگر تبریزی که خود را درانظار عمومی در بازار تبریز حلق آویز کرد، گزارش ها از مشهد حاکیست که یک زن کارگر شاغل در یک مجتمع نان فانتزی دست به خودسوزی زده تا تعداد خودسوزی کارگران و دستفروشان در ایران در ماه های اخیر به ۳ مورد افزایش یابد.
بنا به گزارش ایسنا، حسن نجمی سرپرست ایستگاه ۳۲ سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد گفته است: “اختلافات کارگر و کارفرما سبب خودسوزی کارگر زن ۲۸ ساله شد و کارگر سابق یک کارگاه نان فانتزی به دنبال اختلاف با کارفرمایش اقدام به خودسوزی کرد”.
او افزوده: “مقارن ساعت ۳۰:۲۰ دقیقه امشب (یک شنبه) با اعلام رخداد این حادثه به سامانه ۱۲۵، ستاد فرماندهی آتشنشانی مشهد بلافاصله آتشنشانان ایستگاه های ۲۴ و ۳۲ را اعزام محل حادثه واقع در خیابان امام رضاکردند. زن جوانی که در پی اختلاف با کارفرمای سابقش به وسیله بنزین اقدام به خودسوزی کرده بود خوشبختانه با اقدام به موقع نیروهای مردمی جان سالم بدر برد. زن جوان دچار سوختگی سطحی شده بود که توسط امدادگران اورژانس اعزام بیمارستان شد”.
خبرگزاری های داخلی و سایت های محلی جزئیات بیشتری در باره این حادثه منتشر نکرده اند و مشخص نیست منظور سرپرست ایستگاه آتش نشانی از “اختلافات کاری با کارفرما” که منجر به خودسوزی این زن کارگر شده، چه بوده است.
سه روز پیش از این نیز یک کارگر تبریزی در اقدامی بی سابقه خود را در وسط بازار تبریز حلق آویز کرد و موجب بهت و شوک در این بازار شد.
درباره هویت و انگیزه خودکشی این کارگر نیز هیچ گزارشی منتشر نشده و تنها یک سایت محلی با انتشار تصویر حلق آویز وی نوشت: “دلایل این خودکشی هنوز معلوم نیست” که در زیر آن بسیاری از کاربران، علت را فقر، نابرابری و بی توجهی حکومت به سرنوشت فقرا دانسته اند.
فروردین ماه نیز دو مورد خودسوزی دیگر در ایران رخ داد که یکی از آنها مربوط به کارگر کارخانه “فراسو”، سازنده قطعات کامپیوتری بود.
در همان زمان، خبرگزاری ایلنا به نقل از یکی از همکاران وی نوشت: “این کارگر که حدود هفت سال پیش به عنوان کارگر خط تولید به استخدام کارخانه فراسو در آمد، در زمان مرگش ۲۷ ساله و دارای یک فرزند ۶ ساله بود”.
ایلنا افزوده بود: “کارگران این واحد تولیدی اخراج همکارشان را به دلیل وارد شدن اتهام سرقت در محیط کار از سوی کارفرما عنوان میکنند و در عین حال مدعیاند که هیچ مدرکی مبنی بر تخلف قطعی او وجود نداشته است. کارگران کارخانه فراسو میگویند از آنجا که در این واحد تولیدی نهاد صنفی برای پیگیری مطالبات آنها وجود ندارد، در فرایند رسیدگی به اتهامات این کارگر عدالت رعایت نشده است. کارگران دیگری نیز که به دلیل اشتغال در این کارخانه نمیخواهند هویتشان اعلام شود، مدعی شدهاند این کارگر ساعتی پیش از اقدام به خودسوزی در حضور آنها از یکی از مسئولین کارخانه خواسته بود تا بدون درج اتهام در پرونده استخدامیاش او را اخراج کند. درخواستی که در نهایت مورد موافقت قرار نگرفت. همکاران این کارگر در توضیح علت درخواست وی می گویند احتمال دارد او با هدف مراجعه به مراجع تشخیص و حل اختلاف برای اعتراض به اخراجش و یا آزمودن شانس استخدام در یک کارگاه دیگر از کارفرما چنین درخواستی کرده است. آنها به یاد دارند که این کارگر در حضور آنها گفته بود که چنانچه کارفرما با خواسته او موافقت نکند با ریختن بنزین خودسوزی خواهد کرد. به گفته کارگران این آخرین باری بود که آنها همکار سابق خود را زنده دیدند و کمی بعد مطلع شدند که او در محوطه کارخانه اقدام به خودسوزی کرده است”.
برپایه این اطلاعات، کارگر اخراجی کارخانه فراسو که دچار سوختگی شدید شده بود ابتدا به بیمارستان فاطمهالزهرا رباط کریم و سپس به بیمارستان سوانح سوختگی تهران منتقل شده بود اما پس از حدود دو روز در این بیمارستان جان باخت.
خودسوزی او، پس از آن بود که یونس عساکره، دستفروش عرب خوزستانی در تعطیلات نوروز و به دلیل جمع آوری بساط اش توسط ماموران شهرداری برای بازکردن مسیر عبور کاروان راهیان نور، دست به خودسوزی زد.
در همان زمان، خبرگزاری هرانا در گزارشی نوشت: “یک جوان ۳۴ ساله خرمشهری به نام یونس عساکره پس از اینکه دکه میوه فروشی اش توسط مامورین شهرداری برچیده شده، در اعتراض به این اقدام خود را مقابل شهرداری این شهر آتش زد. این شهروند خرمشهری با استفاده از یک گالن بنزین دست به خودکشی زد، با حضور مامورین و آتش نشانی خرمشهر، نامبرده به بیمارستانی در اهواز منتقل شده است، گفته می شود با بیش از ۷۰ درصد سوختگی حال وی بسیار نامناسب است. درخواست مجوز نامبرده از مدتها پیش به شهرداری ارایه شده بود که این درخواست بدون پاسخ مانده بود”.
او سرانجام ۲ فروردین ۱۳۹۴ بر اثر شدت جراحات، عفونت و سوختگی شدید اعضای داخلی بدن در بیمارستان مطهری تهران درگذشت.