ناهید سیما دوست
او، به عنوان فعالی از حزب موتلفه اسلامی - که شاید تندروترین تشکل محافظه کار باشد- به شدت سرگرم تدارک عزاداری شهادت سه تن از بزرگترین چهره های تشیع است: پیامبر، امام حسن نوه او، و امام رضا، تنها امام از دوازده امام شیعیان که در ایران به خاک سپرده شده است.
زن در حالی که با واکی تاکی در دستش صحبت می کند، می گوید: “صدا را زیاد کن. صدا در قسمت زنانه خوب نمی رسد.“
سخنگوی این مراسم، حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم است که خود نامزد ائتلاف فراگیر اصولگراها در انتخابات 14 مارس مجلس است. حدود 700 زن، همگی پیچیده در چادرهای سیاه، روی موکت قرمزی در قسمت زنانه نشسته اند. حدود همین تعداد مرد هم در سمت مردانه وجود دارند.
هر کس که وارد مجلس می شود با چای و خرما پذیرایی می شود و از او خواسته می شود یک برگه از اسامی 30 نامزد جبهه اصولگراها برای کرسی های نمایندگی مجلس را بردارد.
ابوالقاسمی مسوول 300 بسیجی زن است: شبکه ای از داوطلبان در خدمت سپاه پاسداران انقلاب و محافظه کاران سیاسی. با تلاش فراوان گروه هایی نظیر این ها بود که محافظه کارها توانستند کنترل مجلس را در سال 2004 از اختیار اصلاح طلبان خارج کنند و احمدی نژاد را در انتخابات ریاست جمهوری 2005 به سرمنزل پیروزی برسانند.
ابوالقاسمی، در حالیکه به یک پوستر بزرگ از تصاویر شهیدان- شبیه شجره نامه- که در مبارزه با رژیم شاه و یا در جریان جنگ ایران و عراق در اولین سال های پس از انقلاب کشته شده اند اشاره می کرد، گفت: “آن یکی در ردیف چهارم پسر من است. او 17 سال داشت و هرگز از پدر و مادرش برای رفتن به خط مقدم اجازه نگرفت. او خدمت در جبهه ها را به چشم وظیفه اسلامی اش نگاه می کرد.“
خیلی از زنها به آرامی قرآن زمزمه می کنند و روحانی نامزد نمایندگی هم در حال سخنرانی است: “دین ما کامل است و دموکراسی را به طور کامل ارایه می دهد. ما نیازی به تفکرات غربی نداریم.” زنان در اینجا از دولت احمدی نژاد و مجلس راضی هستند، بخشی از این رضایت هم به خاطر “امنیت اخلاقی بیشتر در جامعه” است.
نرگس رضایی 37 ساله، خبرنگار نشریه حزب موتلفه اسلامی – شما- در پاسخ به این که غرب اظهارات بحث انگیز احمدی نژاد را محکوم کرده است، می گوید: “اما اگر شما اکثریت مردم دنیا را نگاه کنید، آنها به احمدی نژاد به خاطر بیان نگرانی هایشان، به دیده احترام نگاه می کنند. او راه را برای گفتمان جدیدی درباره اسراییل باز کرده است.”
ظرف هفته های گذشته، بخش مهمی از همایش های انتخاباتی محافظه کاران به موضع گیری در برابر دشمنان خارجی اختصاص یافته است: اظهارات وقفه ناپذیر درباره چاپ کاریکاتور حضرت محمد در اروپا، تصویب دور سوم تحریم های سازمان ملل علیه ایران و بحران غزه از این دسته اند. آیت الله خامنه ای هم در یک سخنرانی گفت همه کسانی که از تحریم انتخابات حمایت کرده اند- نظیر برخی اصلاح طلبان که نامزدهایشان از مبارزات انتخاباتی کنار گذاشته شده اند- یا بی اطلاع هستند و یا تحت حمایت خارجی ها هستند.“
علیرغم تمرکز محافظه کاران بر تهدیدهای خارجی، این انتخابات با سخت ترین دوره اقتصادی برای بسیاری از ایرانیان همزمان شده است. تورم دو رقمی، دست و پای آنها را در گرماگرم خریدهای شب عید بسته است. همین اوضاع، تعدادی از نامزدها را واداشته که خود را به عنوان “درد آشنا” در پیش چشم مردم معرفی کنند. این عبارت انتخاباتی، ترجمه ای است از همخوانی صورت گرفته در زمان مبارزات انتخاباتی بیل کلینتون در سال 1992، که می گفت: “من درد تو را حس می کنم.”
رژیم هم با علم به اینکه انتخابات به نوعی میزان مشروعیت جمهوری اسلامی را به نمایش خواهد گذاشت، از سیاست های دقیقه آخر، نظیر تسکین فشارهای اقتصادی برای تشویق رای دهندگان استفاده می کند.
از سوی دیگر، جالب توجه ترین بخش از تلاش ها برای کمک به تلاش رژیم در کشاندن مردم به صحنه رای گیری، از جای غیر قابل انتظاری سر بر آورد: جرج بوش هفته پیش ابراز امیدواری کرد مردم پای صندوق های رای حاضر نشوند. این خبر در واقع شعله ورکردن احساسات وطن دوستانه تلقی می شود. بنابراین، با وجود اینکه رد صلاحیت فله ای اصلاح طلبان جایی برای وقوع نتایج عجیب باقی نگذاشته، هنوز می توان روی رای دهنده ها حساب کرد.
منبع: تایم – 11 مارس