غزال آزادفر
در آستانه نخستین سالگرد بازداشت منصور اسانلو، رییس هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، وی برای تفهیم اتهام به دادسرای امنیت احضار شد.اسانلو قرار بود در این روز به بیمارستان برود اما سر ازدادسرای امنیت در آورد. داوود نوروزی، عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی در گفت و گو با روز خبر داد که در این جلسه مجددا اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” مطرح شده در حالیکه اسانلو برای فعالیت های سندیکایی بازداشت شده است.
اسانلو در 19 تیرماه سال گذشته درنزدیکی منزل خود توسط ماموران امنیتی بازداشت شد. ماموران هنگام بازداشت وی اقدام به ضرب و شتم او کردند و به مردمی که قصد ممانعت از این کار را داشتند، گفتند که در حال بازداشت “یک دزد” هستند.
به گزارش سایت دسترنج، احضار ناگهانی این فعال کارگر زندانی به دادسرای امنیت در حالی صورت گرفته که قرار بود وی درهمان زمان برای ادامه معالجات پزشکی خود به بیمارستان لبافی نژاد تهران منتقل شود.
پروانه اسانلو، همسراین فعال کارگری، به این سایت گفت: “صبح امروز، سه شنبه، هر چه در بیمارستان لبافی نژاد منتظر آمدن همسرم از زندان اوین شدم، خبری نشد. ناچار با بهداری زندان تماس گرفتم و آنجا بود که تازه فهمیدم آقای اسانلو را برای تفهیم اتهام به دادسرای امنیت برده اند.“
داوود نوروزی، عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی هم در مصاحبه با “روز” درهمین خصوص گفت: اتهامی که در دادسرای انقلاب به منصور اسانلو تفهیم شده، اقدام علیه امنیت ملی بوده است.
انتقال ناگهانی رئیس زندانی هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران به دادسرای امنیت و تفهیم اتهام اقدام علیه امنیت ملی در حالی صورت گرفت که او در ارتباط با اعتصاب زمستان 1384 صدها کارگر شرکت واحد، از سوی دادگاه به اقدام علیه امنیت ملی محکوم شد و در حال حاضر، مشغول سپری کردن دوره محکومیت پنج سال زندان خود است.
آقای نوروزی گفت: “این تفهیم اتهام بدین خاطرانجام گرفت که آقای اسانلو اتهام اقدام علیه امنیت ملی را که در گذشته به او وارد شده بود، نپذیرفته و لذا دادگاه درصدد آن بوده است که همان اتهام گذشته را به وی تفهیم کند.“
همسر آقای اسانلو هم در این مورد به دسترنج گفت که در دادسرای امنیت درباره همان اتهامات قبلی رئیس هیأت مدیره سندیکاهای کارگران شرکت واحد دوباره تفهیم شده است، بدون آنکه اشاره ای به عمل مجرمانه وی شده باشد.
وی با بیان اینکه در این جلسه اسانلو بدون حضور وکیل به دفاع از خود پرداخته است، یادآور شد: در جریان 19 تیرماه سال گذشته، منصور اسانلو که برای آخرین بار بازداشت شد، مسئولان قضایی از مطرح شدن اتهامات جدید به این فعال کارگری خبر داده بودند.
به اعتقاد داوود نوروزی، اتهام اقدام علیه امنیت ملی در حالی به منصور اسانلو و نیز دیگر فعالان کارگری بازداشت شده زده شده و می شود که در واقع، آنان به خاطر فعالیت های سندیکایی شان بازداشت شده اند.
این عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در پاسخ به این پرسش که آیا بازداشت منصور اسانلو و اعمال فشار بر سایر اعضای سندیکا، از جمله بازداشت غلامرضا غلام حسینی، تاثیری بر فعالیت های این تشکل کارگری داشته است، گفت: “سندیکا قائم به ذات نیست و بازداشت منصور اسانلو، هیات مدیره آن را از فعالیت و تلاش برای تحقق مطالبات کارگران بر پایه کنوانسیون های بین المللی باز نداشته است.“
وی ضمن درخواست برای آزادی منصور اسانلو از زندان، بر لزوم حمایت اتحادیه های بین المللی کارگری از سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران تاکید کرد.
لازم به یادآوری است که برخوردهای صورت گرفته با سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در سالیان گذشته همواره با انتقاد و اعتراض گسترده این اتحادیه ها همراه بوده است.
درهمین خصوص، فدراسیون بین المللی کارگران بخش حمل و نقل و کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری در یک سال گذشته، دو روز همبستگی بین المللی با منصور اسانلو و سایر فعالان کارگر در ایران برگزار کرده و خواستار رعایت قوانین و کنوانسیون های بین المللی توسط جمهوری اسلامی ایران شده اند.
منصور اسانلو در نیمه دوم خرداد ماه سال جاری با انتشار نامه ای از شکنجه هایی که در یک سال گذشته در مورد او اعمال شده، سخن گفت و خواستار رسیدگی تشکل ها و سازمان های اجتماعی داخلی و خارجی به موارد نقض حقوق بشر در ایران شد.