انتقاد از اورتگا

نویسنده

ortega495.jpg

به نوشته مطبوعات ماناگوا [پایتخت نیکاراگوئه]، اسکار آریاس، رییس جمهور کاستاریکا، دانیل اورتگا، همتای نیکاراگوایی خود را به دلیل در آغوش گرفتن رییس جمهور احمدی نژاد مورد انتقاد قرار داد.

این رهبر ساندینیست [جنبش انقلابی ساندینیسم گرفته شده از نام آگوستو ساندینو، قهرمان ملی مردم نیکاراگوئه] سفر بلند خود را در تاریخ 3 ژوئن و در هواپیمای فراهم شده توسط معمر قذافی، رهبر لیبی آغاز کرد: ونزوئلا، الجزایر، لیبی، ایران، سنگال و کوبا.

آریاس پس از دعوت های پیاپی از اورتگا به هدف بازدید رسمی از سان خوزه، پایتخت کاستاریکا، اظهار داشت که دلیل تمایل نداشتن همتای خود را برای بازدید از کاستاریکا نمی داند. او طی یک نشست در سان خوزه و در حضور روزنامه نگاران نیکاراگوآیی گفت: “اگر اورتگا تشخیص داده که رفتن به لیبی، ایران و سنگال از فوریت بیشتری برخوردار است، من او را بازخواست نمی کنم. ولی معتقدم که مسافرت به ایران و در آغوش گرفتن رییس جمهور این کشور چندان در نزد مردم نیکاراگوئه قابل قبول نیست.”

او در ادامه افزود: “من این موضوع را در کمال احترام بیان می کنم. مطمئناً دولت نیکاراگوئه دلایل خاص خود را برای دانستن ایران به عنوان متحد و برادر خواندن انقلابی های این کشور دارد.”

به علاوه، آریاس اظهار داشت که رابطه با ایران “تأثیر و کمک چندانی در وظیفه اصلی دولت نیکاراگوئه نخواهد داشت”. به گفته او، وظیفه دولت ماناگوآ این است که اقتصاد خود را گسترش و فقر را کاهش دهد.

ازطرف دیگر قابل ذکر است که کاستاریکا از سال 2001 بر سر رودخانه سان خوزه [واقع در مرز دو کشور] با نیکاراگوئه اختلاف دارد و در این خصوص به دادگاه بین المللی لاهه نیز شکایت کرده است.

خواست اتریش برای ادامه روابط با ایران

کریستف لایتل، رییس اتاق بازرگانی اتریش تأکید کرد کشورش به روابط تجاری با ایران “ادامه خواهد داد” و فشارهای واشنگتن نسبت به مذاکرات دوجانبه اتریش و ایران را بی اثر دانست. او طی مصاحبه ای با روزنامه اتریشی “کوریر” در این خصوص گفت: “خود امریکایی ها با ایران مذاکره می کنند، آن هم نه به صورت کاملاً آشکار.”

واکنش رییس اتاق بازرگانی اتریش به دنبال خبری بود که از شبکه اتریش [ORF] پخش شد: “ایالات متحده قصد دارد بزرگ ترین کنسرسیوم گاز اتریش [OMV] را در صورت انجام پروژه عظیم گازی خود در ایران تحریم کند.”

او با اشاره به اینکه خود در مذاکرات بازرگانی شرکت او.ام.وی با ایران نقش داشته [به ارزش 18 میلیون یورو]، در این ارتباط اظهار داشت: “آنها [مقامات امریکایی] باید بدانند که ما به دنبال بهبود روابط هستیم، نه ایجاد اختلاف و قطع روابط. می توان از تماس های اقتصادی صحیح برای ایجاد اتحاد و انسجام بخشیدن به روابط استفاده کرد.”

او همچنین افزود: “ایران همیشه یک شریک اقتصادی قابل اطمینان بوده است. اکنون آنها در حال تدارک پروژه های بزرگ خصوصی سازی هستند.” او در این زمینه امیدوار است که بتواند بزودی لیست پروژه های خصوصی سازی ایران را دریافت و آن را در اختیار تمامی شرکت های عضو اتاق بازرگانی اتریش قرار دهد.

شرکت او.ام.وی اخیراً تأیید کرد که اکنون سه نامه همکاری بین این شرکت و شرکت ملی صادرات گاز ایران در دست بررسی است. او.ام.وی بر اساس قراردادهای حاضر قصد دارد در زمینه توسعه بخشی از حوزه گازی پارس جنوبی و فعالیت های مربوط به صادرات و تولید گاز طبیعی و تبدیل آن به گاز مایع [به همراه شرکت پتروپارس] مشارکت کند.

اعتراض سفارت ایران در مکزیک

سفارت ایران در مکزیک، خوسه ماریا آسنار، نخست وزیر سابق اسپانیا را شخصیتی “نادان” و “شاگرد فرانکو دیکتاتور” خواند. برخورد سفارت ایران به دلیل برخی اظهاراتی است که آسنار روز دوشنبه گذشته در رابطه با ایران بیان کرده بود. وی جمهوری اسلامی را “سلطه جو و فاسد” خوانده بود. این اظهارات در محل حزب پان مکزیک [حزب اقدام ملی] ایراد شد.

سفیر ایران با شناخت قبلی از سیاستهای ستیزه جویانه آسنار از شرکت در این جلسه خودداری ورزید، ولی به احترام دعوت حزب پان مکزیک، یکی از دیپلمات های سفارت را به این جلسه اعزام کرد که وی نیز بلافاصله پس از شنیدن اظهارات آقای آسنار، جلسه را به نشانه اعتراض ترک کرد.

در بیانیه ای که توسط سفارت ایران در این ارتباط منتشر شده آمده است: “جمهوری اسلامی برخلاف تمایلات جنگ طلبانه آسنار لوپز، آمادگی خود را برای ساخت پل های ارتباطی با مکزیک، دیگر مهد بزرگ تمدن جهان و بشریت، اعلام می دارد.”

منبع: خبرگزاری اسپانیا، 21 ژوئن 2007

مترجم: علی جواهری