حزب الله بی پول آسیب خواهد دید

فیگارو
فیگارو

» نگاه فیگارو به پیامدهای کاهش قیمت نفت

تریستان کینو موپوال 

حزب الله لبنان بودجه های کلانی ازسوی جمهوری اسلامی دریافت می کند. ولی سقوط قیمت نفت باعث شده تا مواضع آیت الله ها به شدت بی ثبات شود و این درحالی است که تهران مجبور است همچنان به حمایت خود از سوریه بی رمق ادامه دهد.

از شیعیان حزب الله خواسته شده که حجم فعالیت های خود را کاهش دهند. به نوشته روزنامه آمریکایی کریستین ساینس مانیتور و به نقل از روزنامه لبنانی لوریان لوژور، “حزب الله باید با کاهش حمایت مالی ایران مواجه شود”. کشور آیت الله ها به دلیل کاهش شدید قیمت نفت، اقتصاد خود را در وضعیت وخیمی می بیند. این درحالی است که روز دوشنبه قیمت هر بشکه نفت به زیر ۵۰ دلار رسید.

روزنامه مانیتور که گزارش هایی را به نقل از منابع دیپلماتیک نزدیک به حزب الله و همچنین مخالفان این حزب منتشر می کند، خاطرنشان می سازد که این جنبش [که شاخه نظامی آن در فرانسه به عنوان تروریست شناخته می شود] “مجبور شده دستمزدهای پرسنل و عوامل خود را کاهش دهد یا پرداخت های خود به تأمین کنندگان را با تأخیر انجام دهد”. این روزنامه با آوردن مثالی در مورد یک مسؤول سابق ارتش لبنان که اکنون فرماندهی بخش کوچکی از این جنبش شیعه را برعهده دارد می نویسد که حقوق ماهانه وی از ۶۰ هزار دلار به ۱۵ هزار دلار کاهش یافته.

ابو دیاب، سیاست شناس، و استاد دانشگاه پاریس جنوب، به فیگارو می گوید: “جدا از دولت ایران، بازرگانان شیعه بسیاری هستند که حزب الله را تحت حمایت خود دارند که البته آنها نیز از این ماجرا تأثیر یافته اند.” او می افزاید: “کاملاً مشخص است که حزب الله بدون حمایت ایران با مشکلات بسیاری مواجه خواهد شد […] حتی اگر بر بخشی از منابع دولت لبنان، به ویژه در فرودگاه و بندر بیروت، کنترل داشته باشد.” به نوشته روزنامه عربی الشرق الاوسط، جنبشی که ازسوی حسن نصرالله هدایت می شود، قبلا در زمان به قدرت رسیدن حسن روحانی نیز با کاهش حمایت های ایران مواجه شده بود.

با این حال، اورلی دائر، محقق و نویسنده کتاب “حزب الله” تردید دارد که سناریوی فاجعه باری برای این جنبش روی دهد. او دراین خصوص به روزنامه فیگارو گفت: “از زمان ظهور حزب الله، این اولین باری نیست که قیمت نفت به شدت کاهش یافته و این مسأله هیچ گاه پیامدهای تأثیرگذاری بر امور مالی آن نداشته است.”

 

حمایت نظامی

اورلی دائر خاطرنشان می سازد که شاخه نظامی این سازمان به نام “مقاومت اسلامی لبنان” تحت حمایت مالی ایران قرار دارد، درحالی که شاخه اجتماعی آن [بیمارستان ها و غیره] تنها ازسوی منابع لبنانی تأمین می شود. این محقق می افزاید: “شاید کمبودهای مالی ایجاد شود، ولی نیازهای اولیه مقاومت اسلامی لبنان همواره تحت پوشش قرار می گیرد.”

فعلاً حفظ حکومت سوریه به عنوان متحد ایران که ماهانه بین یک تا دو میلیارد دلار برای حفظ بقای بشاراسد صرف می کند، به شدت برای تهران نگران کننده شده. در این راستا امید ایران به مداخله سربازان حزب الله برای خنثی کردن شورشیان است.

PUBLICITÉ

منبع: فیگارو، ۷ ژانویه