عباس یزدان پناه را به ایران منتقل کرده اند

فرشته قاضی
فرشته قاضی

» در مصاحبه با روز مطرح شد:

آتنا یزدی، همسر عباس یزدان پناه در مصاحبه با “روز” میگوید که پلیس انگلیس به او گفته همسرش به قتل رسیده اما پلیس دوبی همچنان نسبت به زنده بودن آقای یزدان پناه امیدوار است.

خانم یزدی می گوید به این یقین رسیده که همسرش را پس از ربایش به ایران منتقل کرده اند.

عباس یزدان پناه، بازرگان ایرانی ـ– بریتانیایی است که 4 تیرماه در دبی ناپدید شد. آقای یزدی مدیر شرکتی به نام “هورتون”، نامش در دو پرونده جنجالی استات اویل و کرسنت مطرح است. جزئیات ربوده شدن آقای یزدان پناه در دوبی در پرده ای از ابهام قرار دارد و تاکنون نه مقامات اماراتی و نه بریتانیا توضیحی درباره چگونگی ربایش او و جزئیات این مساله نداده اند اما گفته می شود این بازرگان 45 ساله یک روز بعد از آنکه از طریق ویدئویی از دفتر خود در دوبی در پرونده اختلاف دو شرکت نفتی (شرکت ملی نفت ایران و شرکت کرسنت) شهادت داده بود ربوده شده است.

آقای یزدان پناه ساکن دوبی بود. همسر او به “روز” میگوید که احتمال اینکه به دلیل همین شهادت، او را ربوده باشند وجود دارد.

خانم آتنا یزدی پیشتر در مصاحبه با رادیو کوچه گفته بود که همسرش از سوی جمهوری اسلامی و برای تحت فشار قرار دادن خانواده هاشمی و تسویه حساب با مهدی هاشمی ربوده شده است. او اکنون در مصاحبه با “روز” میگوید که این نیز یک احتمال قوی است اما شواهدی برای اثبات این ادعا در دست نیست.

خانم یزدی می گوید: من به یقین رسیده ام که همسرم را به ایران منتقل کرده اند. اما این یقین و باور شخصی من است. غیر از این و در وضعیت کنونی چیزی نمیدانم، پلیس انگلستان به من گفته همسرم به قتل رسیده، پلیس دوبی به دوستان ما گفته که به زنده بودن همسرم امیدوار است و من امیدوارم همسرم به خانه بازگردد.

پیشتر برخی رسانه ها از کشف جسد آقای یزدان پناه در فجیره خبر داده بودند؛ مساله ای که از سوی پلیس امارات رد شده است.

همسر آقای یزدان پناه می گوید که از 4 تیرماه که همسرش ناپدید شد هیچ گونه اطلاعی از او و وضعیت اش ندارد. نه تماسی گرفته و نه از سوی کسانی که او را ربوده اند تماس یا ارتباطی با او و خانواده اش گرفته شده است.

او در عین حال میگوید که دولت بریتانیا پی گیر وضعیت و سرنوشت همسرش است. وزارت خارجه بریتانیا پیشتر اتهام ربوده شدن آقای یزدان پناه توسط جمهوری اسلامی را “قابل تامل” ذکر کرده و براساس گزارش بی بی سی ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا در تماس تلفنی با علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه وقت جمهوری اسلامی در مورد سرنوشت عباس یزدان پناه یزدی اظهار نگرانی کرده بود.

اما تنها واکنش جمهوری اسلامی به این اتهامات، سخنان سخنگوی وقت وزارت خارجه جمهوری اسلامی در 13 مرداد است که گفته بود “ما این خبر را از طریق رسانه‌ها شنیده‌ایم  و در حال بررسی  جزئیات این موضوع هستیم”.

عباس عراقچی در عین حال اضافه کرده بود که “جمهوری اسلامی ایران هرنوع اقدام غیرقانونی توسط نهادهای کشورمان در دوبی و سایر کشورها را تکذیب ‌می‌کند”.

درمیان سکوت مسئولان جمهوری اسلامی اما روزنامه کیهان و وب سایت رجانیوز از عباس به عنوان یکی از دلال های نشان دار سرویس جاسوسی انگلستان یاد کرده و مدعی شده اند “سرویس جاسوسی انگلیس یکی از دلال‌های نشان‌دار خود را که از او با عنوان «جعبه سیاه« معاملات مشکوک اقتصادی و سردسته یک مافیای نفتی یاد می‌شود، در کشور «امارات»- جایی که «بهشت جاسوسان صهیونیستی» لقب گرفته است- ربود”.

براساس گزارشی که پیشتر “روز” منتشر کرده بود آقای یزدان پناه در دوره ریاست‌جمهوری هاشمی‌رفسنجانی بازداشت و برای شش ماه به اتهام جاسوسی در زندان بود. او سپس با پاسپورت جعلی از ایران خارج شد.

نام وی در چند پرونده نفتی مطرح شده بود. مقام‌های قضایی فرانسه، چند ماه پیش نام وی را پس از باز شدن مجدد پرونده توتال فرانسه مطرح کردند. در بیانیه دادستانی فرانسه، نام او به عنوان یکی از کسانی که باید در مقابل دادگاه به خاطر نقض قوانین فرانسه و قانون رشوه‌گیری این کشور پاسخگو باشد، برده شده بود.

وی همچنین همراه با مهدی هاشمی٬‌ از متهمان پرونده دریافت رشوه از شرکت نفتی استات‌اویل بود. استات اویل متهم شده بود که با دادن رشوه به شرکت ایرانی “هورتون” و استفاده از نفوذ این شرکت، سعی داشته قراردادهایی با وزارت نفت ایران منعقد کند. این اتهام در جریان رسیدگی به پرونده مدیرعامل سابق استات اویل به تبریه وی انجامید.