فرانک ریشتر
ایران بدنبال سلاح اتمی است که می تواند تهدیدی برای اسرائیل باشد. اما چه خواهد شد اگر رفتار خصمانۀ ایران تنها بلوفی بزرگ برای بالا بردن بهای نفت باشد؟ سلاح های اتمی باعث ارتقای امنیت ملی ایران نخواهند شد، بلکه آن را تضعیف خواهند کرد. درک صرف اینکه یک کشور تلاش می کند به تسلیحات اتمی دست پیدا کند، آن را به هدف دیگر کشورها تبدیل خواهد کرد. صدام حسین با تلاش بسیار این راه را انتخاب کرد.
اگر ایران زرادخانۀ اتمی داشت، اسرائیل، آمریکا و فرانسه بلافاصله تهران را با موشک های هسته ای هدف می گرفتند. در سال 2006، ژاک شیراک رئیس جمهور وقت فرانسه هشدار داد که هرگونه حملۀ تروریستی گسترده به فرانسه با واکنش اتمی این کشور روبرو خواهد.
ایرانیان در سال 2003 به استفاده از سانتریفیوژهای آلوده به باقیماندۀ اورانیوم بسیار غنی شده اعتراف کردند. ایران مدعی شد که منشأ این اورانیوم در تجهیزات بدست آمده از پاکستان بوده است. هرگونه تجهیزات هسته ای که توسط تروریست ها بکار گرفته شود، احتمالا ً منشأ آن به کشورهای عضو شبکۀ هسته ای عبدالقدیرخان به ویژه پاکستان، لیبی، کره شمالی و ایران برمی گردد.
اما پاکستان متحد آمریکاست، لیبی از برنامه های هسته ای خود صرفنظر کرده است، و کره شمالی با داشتن هزاران توپخانه که درست در فاصلۀ 35 مایلی سئول واقع شده اند، برای حمله بسیار خطرناک است. اما مرکز شهر تهران مناسب ترین موقعیت را از نظر سیاسی برای هرگونه اقدام تلافی جویانۀ هسته ای دارد و ایرانیان به این موضوع واقفند.
ایران هیچ نیازی به بازدارندۀ اتمی ندارد. حملات آمریکا به عراق و افغانستان دو همسایۀ متخاصم ایران یعنی صدام و طالبان را نابود کرده است. ایران هسته ای زنگ خطری برای عراق، عربستان سعودی و مصر خواهد بود. اما این کشورها می توانند به ائتلاف رسمی آمریکا که هدف آن ایجاد چتر هسته ای آمریکاست، بپیوندند. بدین ترتیب، ایران در محاصرۀ پایگاههای دائمی آمریکا و نظامیان عرب آموزش دیده توسط آمریکایی ها قرار خواهد گرفت.
در صورتی که عربستان سعودی و مصر باور کنند که ایران سلاح های اتمی دارد، این احتمال وجود دارد که آنها نیز هسته ای شوند. واشنگتن اخیرا ً پیش نویس قراردادی را با ریاض امضاء کرد که به سعودی ها کمک می کند انرژی هسته ای غیرنظامی داشته باشند.
در صورتی که اسرائیل مورد اصابت سلاح های اتمی ایران قرار گیرد، ایران با 75 الی 200 کلاهک اتمی اسرائیل نابود خواهد شد. حملۀ اتمی ایران به اسرائیل میلیون ها نفر از مسلمانان منطقه را در معرض باران گستردۀ رادیواکتیو قرار خواهد داد. معمولا ً بمب های اتمی نسل اول به مراتب بیش از کلاهک های پیشرفته هسته ای رادیواکتیو ساطع خواهند کرد. شهروندان عرب اسرائیل و فلسطینیان مردمانی فقیر هستند و خیلی بعید است در قیاس با اسرائیلی های یهود به پناهگاه دسترسی داشته باشند.
تبادل آتش هسته ای میان ایران و اسرائیل می تواند مکان های مقدس مسلمانان در قم و اورشلیم را به خطر بیندازد. ایرانیان همچنین نگرانند که مقامات اسرائیلی احتمالا ً از حملۀ هسته ای ایران بعنوان بهانه ای برای نابودی مکان های مقدس مسلمانان در اورشلیم استفاده کنند و آن را به گردن ایران بیندازند. در صورتی که این باور ایجاد شود که مکان های مقدس اسلامی در اورشلیم توسط مسلمانان ایران نابود شده اند، رهبران یهودی اسرائیل می توانند خواهان بازسازی یک معبد یهودی جدید بر روی تمپل مونت (کوه معبد) شوند. بدین ترتیب، ایران و مسلمانان شیعه تا ابد شرمندۀ جهان اسلام خواهند بود.
در حال حاضر آیت الله خامنه ای همان بازی خطرناکی را می کند که زمانی صدام کرد. هر دوی آنها جامعۀ بین الملل را در خصوص اهداف کشورشان و قابلیت های مربوط به سلاح های اتمی به بازی گرفته اند. در گذشته صدام و اکنون خامنه ای معتقد است که اگر نگرانی های جامعه بین الملل را برانگیزد، به دستاوردهای سیاسی و اقتصادی دست یافته است. اما خامنه ای مانند صدام بیش از حد درگیر این بازی بسیار خطرناک شده است.
جان اف کندی رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی افتتاحیۀ خود در سال 1961 به دیکتاتورهای جهان سوم هشدار داد:“آنهایی که بدنبال سواری گرفتن از خطر هستند، ممکن است قربانی خطر شوند.” این هشداری است که تاکنون آخوندهای حاکم بر ایران نادیده گرفته اند.
منبع: واشنگتن تایمز، 10 اوت