جوشوآ پارتلو
رهبر شورشیان سنی عراق در مورد احساس رضایت از کشتار شیعیان با دستان خود سخن می گوید. او که نام مستعارش ابوسارهان است و 37 سال سن دارد، در طول مصاحبه 90 دقیقه ای خود از تنفر از ایران و دولت فعلی عراق سخن می گوید و ابعاد شورش مسلحانه را که فراتر از فعالیت های القاعده در عراق است، برمی شمرد.
ابوسارهان می گوید: سنیان عراق به شدت درگیر یک جنگ داخلی تمام عیار و حل ناشدنی با شیعیان تحت حمایت ایران هستند و استراتژی ضد شورشی نظامی آمریکا تنها به ناآرامی های عراق دامن می زند و باعث حملات بیشتر به نظامیان آمریکایی می شود.
ابوسارهان می گوید:” اگر نیروهای آمریکایی بازداشت شدگان سنی را آزاد کنند، موانع انفجاری را که هم اکنون چندین منطقه را محاصره کرده، از بین ببرند و خدمات مناطقی را که دولت شیعه عراق نادیده می گیرد، بهبود بخشند، 95 درصد حملات کاهش خواهند یافت. به علاوه، تأکید آمریکایی ها بر حمله به مناطق سنی نشین بیش از پیش باعث مقاومت سنی ها شده است. “
ابوسارهان می گوید: “روراست می گویم که من از زمان اشغال تاکنون در کشتار بسیاری از اعضای گروههای شبه نظامی شرکت داشته ام.” او در پاسخ به این سؤال که تاکنون چند تن را قتل عام کرده است، مکثی می کند و می گوید: “شمارشش سخت است.” دیدگاههای ابوسارهان نشان از دشمنی شدید او با شیعیانی دارد که به بسیاری از خشونت های فرقه ای در عراق دامن می زنند. نظرات او همچنین نشانگر آن است که اگرچه آمریکا یک اشغالگر است، اما نباید بلافاصله عراق را ترک کند.
ابوسارهان می گوید: “من شخصا ً از مردم آمریکا متنفر نیستم و به تمدن آمریکایی ها احترام می گذارم. آنها در پیشرفت همه ملت های جهان سهیم بوده اند. آنها کامپیوتر را اختراع کرده اند. باید به چنین مردمی احترام گذاشت. اما مردمی ( مردم ایران ) که برای کسی گریه می کنند که 1400 سال قبل مرده است، باید نابود شوند. باید جامعه را از وجود آنها پاک کرد.”
ابوسارهان در ادامه می گوید: “دشمن واقعی مقاومت، ایران و آنهایی هستند که برای ایران کار می کنند، چرا که ایران یک دشمنی دیرینه با مردم و دولت عراق دارد که به هزاران سال قبل برمی گردد.” به اعتقاد او، احزاب شیعه حاکم بر دولت عراق از جمله حزب الدعوه نخست وزیر نوری المالکی، مجلس اعلای عراق و همچنین شبه نظامیان برجسته شیعه، همگی سرسپرده ایران هستند.
بنظر می رسد ایرانیان نه تنها به خاطر تاریخ جنگ خونین ایران و عراق بلکه در کل به خاطر تعصبشان نسبت به سنی ها، نگرانی جدی برای ابوسارهان به شمار می روند. او می گوید، هدف بلند مدت سیاسی او بازپس گرفتن اقتدار سنی ها است که زمانی در دولت صدام حسین از آن برخوردار بودند.
ابوسارهان می گوید: “مشکل اینجاست که آمریکایی ها با سرسپردگان ایران مانند حزب الدعوه، سازمان بدر و جیش المهدی رابطه دارند.” او تشکیلات القاعده در عراق را یک شبکه سازماندهی شده توسط عراقی ها می داند که دارای سلسله مراتب بسیار قوی است. ابوسارهان می گوید: “چندین شبکه القاعده در عراق وجود دارند و هر شبکه فرماندهی و رهبری خود را دارد، اما همه آنها زیر نظر یک فرماندهی واحد هستند.”
او اقدامات القاعده را در عراق محکوم نمی کند، اما می گوید میان گروههای شورشیان اختلافات ایدئولوژیکی وجود دارد. به نظر ابوسارهان، “روش فکری القاعده در خصوص بکارگیری رفتار و مناسک مذهبی و همچنین روش عملکرد آنها شدیدتر از سایر گروههاست. به عنوان مثال، القاعده همه شیعیان را قتل عام می کند، در حالیکه فرقه های دیگر تنها جاسوسان ایرانی و یا آنهایی را که اعضای گروههای شبه نظامی هستند، می کشند.”
منبع: نیویورک تایمز، 16 ژوئیه، 2007